• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt

Æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt

billede med æggemuffins
4.8 fra 73 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.5k
SHARES
FacebookMessenger2.5kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  14. juli 2022

Æggemuffins er en skøn lille ret, der samtidig er meget nem og hurtig at lave.

De små og smagfulde muffins med æg kan fyldes med mange forskellige slags ting, men i denne udgave er det med spinat, bacon og peberfrugt.

De er i øvrigt også gode til madpakken dagen efter, så glæd dig, hvis du har en muffin eller to i overskud. Opbevares på køl.

Opskriften giver 12 stk., og bagetiden er 15 minutter.

Oversigt
  • Æggemuffins - nem opskrift
  • Tips
  • Æggemuffins med skinke
  • Med broccoli
  • Verdens bedste æggekage
  • Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette
  • Æggekage i airfryer
  • Blødkogt æg
  • Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)
  • Spidskålsmuffins
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med æggemuffins
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æggemuffins - nem opskrift

4.80 fra 73 stemmer
Forkæl dig selv med lækre æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt. Perfekte til en hurtig og velsmagende morgen- eller frokostmad.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 157
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 hele æg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld spinat - frisk og skyllet
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 bundt purløg - finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smør en muffinsform med 12 huller grundigt med smør.
  2. Bacontern steges sprøde på en pande, og dryppes af på et stykke køkkenrulle.
  3. Rød peberfrugt skæres i tynde strimler, der halveres, mens en håndfuld spinat skylles, dryppes af og snittes i tynde strimler.
  4. Pisk æggene sammen i en skål sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Læg lidt peberfrugt i bunden af hvert hul, og læg derefter lidt spinat i. Så fordeles de sprødstegte bacontern i hullerne, som derefter fyldes med æggemasse.
  6. Fyld dog kun hullerne ¾ op, da æggemassen hæver en del under bagningen.
  7. Til sidst lægges lidt friskhakket purløg over hver æggemuffin.
  8. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag nu dine æggemuffins i 15 minutter, hvorefter de køler af i fem minutter inden servering.
  9. Her falder de lidt sammen, men det altså helt normalt.

Næringsindhold

Kalorier: 157kcalKulhydrater: 1gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 121mgNatrium: 257mgKalium: 76mgKostfibre: 0.3gSukker: 1gVitamin A: 718IUVitamin C: 14mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Æggemuffins med spinat, peberfrugt og bacon laves meget nemt i en muffinsform, og opskriften her giver 12 lækre æggemuffins.

Vær opmærksom på, at de hæver en del under bagningen i ovnen, men de falder hurtigt når de kommer ud af ovnen igen. Og det er altså helt normalt. Så det skal du ikke blive bekymret over. Smagen er stadig den samme.

Friskbagte muffins med æg kan serveres sammen med et stykke rugbrød - eller nydes som de er. Læs mere om æg her.

Æggemuffins med skinke

Du kan også lave æggemuffins med skinke, hvor du anvender en kogt skinke.

Eventuelt en rest fra aftensmaden, hvor du har lavet skinke og gemt den i køleskabet.

Skinken skæres i mindre tern, og til denne opskrift skal du bruge cirka 150 gram skinke. Måske lidt mere.

Med broccoli

Vil du gøre det endnu mere sundt, kan du også lave æggemuffins med broccoli.

Her skal du lige dampe broccolibuketter først, hvorefter de skæres i mindre stykker, som kommes i æggemassen. Broccoli og æg er en fremragende kombination.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste æggekage

4.7 fra 397 stemmer
En nem opskrift på traditionel æggekage med bacon på pande. Æggekagen er en dansk klassiker, og her får du også kokkens bedste æggekagetips.
Gå til opskrift
billede med æggekage med bacon og tomater

Omelet - nem og klassisk opskrift på omelette

4.8 fra 151 stemmer
Prøv denne enkle opskrift på en klassisk omelet. Den er nem at tilberede og perfekt til enhver anledning. Traditionel omelette.
Gå til opskrift
billede med omelet

Æggekage i airfryer

5 fra 10 stemmer
Du kan nemt lave en æggekage i airfryer. Her er den perfekt opskrift på en skøn æggekage i din airfryer, serveret med bacon, tomat og purløg.
Gå til opskrift
æggekage i airfryer

Blødkogt æg

4.9 fra 102 stemmer
Hvor længe skal blødkogt æg have, og hvor meget vand skal man komme i gryden når æggene koges? Her er guiden til perfekte blødkogte æg.
Gå til opskrift
et billede med blødkogt æg

Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

4.8 fra 249 stemmer
Opskrift på æggekage i ovn, der er verdens bedste æggekage. Æggekagen bages godt af, og pyntes med bacon, tomater og purløg. Bagetiden er cirka 40 minutter.
Gå til opskrift
Billed resultat for æggekage i ovn

Spidskålsmuffins

4.7 fra 3 stemmer
Min opskrift på spidskålsmuffins, der er nemme madmuffins med spidskål. Du kan servere dem som tilbehør til mange forskellige retter.
Gå til opskrift
billede med spidskålsmuffins

FAQ

Kan man fryse æggemuffins?

Du kan sagtens fryse æggemuffins ned. De kan derefter lunes i ovnen eller mikroovn.

Kan man lave æggemuffins dagen før?

Æggemuffins er fine at lave dagen før. Opbevares på køl, og du kan med fordel lune dem før servering. Der kan dog også spises kolde.

Kan man lave æggemuffins med ærter?

Du kan nemt lave æggemuffins med ærter. Til opskriften her anvendes cirka en deciliter ærter, og her kan du bare bruge frosne ærter. Ærterne skal ikke optøs, men blot røres direkte i æggemassen, som derefter fordeles i formen.

Hvordan laver man æggemuffins med hytteost?

Er du glad for lidt ost, så prøv at røre en deciliter hytteost i æggemassen. Det er nemlig også godt. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe

    august 16, 2023 at 3:51 pm

    Kan de laves i papirforme

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 16, 2023 at 4:00 pm

      Hej Dorthe
      Ja da - det kan de sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Rikke Weber Andersen

        november 21, 2023 at 6:04 pm

        kan de fryses?

      • Holger Rørby Madsen

        november 21, 2023 at 8:14 pm

        Hej Rikke
        Det har jeg ikke prøvet, men det kan de sikkert sagtens.
        BH Holger

  2. Karen Petersen

    februar 15, 2023 at 4:46 pm

    Kan de fryses?

    Svar
  3. Karin Jørgensen

    november 28, 2022 at 8:15 am

    Æggemuffins med spinat - kan de laves i airfryer?

    Svar
  4. Gæst

    juli 05, 2022 at 12:44 pm

    Kan de fryses??eller hvor mange dage i forvejen kan de laves?

    Svar
  5. Anne

    april 18, 2021 at 8:57 am

    De smager så godt og fyldet kan varieres så der er til enhver smag 😋

    Svar
  6. Anette

    september 15, 2020 at 4:02 pm

    Hejsa. Har lavet disse før og de er virkeligt gode. Skal snart lave dem til en større brunch, hvor jeg synes det kunne være smart at have dem i papirsmuffinforme, men stadig bagt i metalformene. Kan man mon det, eller vil de hænge i papiret? 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required