Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Æggemuffins

Æggemuffins (med spinat, bacon og peberfrugt)

billede med æggemuffins
4.8 fra 73 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.6k
SHARES
FacebookMessenger2.6kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Æggemuffins
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på æggemuffins
  • Tips
  • Æggemuffins med skinke
  • Med broccoli
  • FAQ
  • Kommentarer

Æggemuffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 73 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt. En nem opskrift på muffins med æg og fyld til morgenmad eller frokost.
Antal: 12
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g bacon (i tern)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld spinat (frisk og skyllet)
  • 8 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg (finthakket)

Fremgangsmåde

  1. Smør en muffinsform med 12 huller grundigt med smør.
  2. 150 g bacon i tern steges sprøde på en pande, og dryppes af på et stykke køkkenrulle.
  3. 1 rød peberfrugt skæres i tynde strimler, der halveres, mens 1 håndfuld spinatskylles, dryppes af og snittes i tynde strimler.
  4. Pisk 8 æg sammen i en skål sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Læg lidt peberfrugt i bunden af hvert hul, og læg derefter lidt spinat i. Så fordeles de sprødstegte bacontern i hullerne, som derefter fyldes med æggemasse.
  6. Fyld dog kun hullerne ¾ op, da æggemassen hæver en del under bagningen. Til sidst lægges lidt friskhakket purløg over hver æggemuffin.
  7. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag nu dine æggemuffins i 15 minutter, hvorefter de køler af i fem minutter inden servering. Her falder de lidt sammen, men det altså helt normalt.

Næringsindhold

Kalorier157kcalKulhydrater1gProtein4gFedt15gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.01gKolesterol121mgNatrium257mgKalium76mgKostfibre0.3gSukker1gVitamin A718IUVitamin C14mgCalcium20mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æggemuffins

Æggemuffins er en skøn lille ret, der samtidig er meget nem og hurtig at lave.

De små og smagfulde muffins med æg kan fyldes med mange forskellige slags ting, men i denne udgave er det med spinat, bacon og peberfrugt.

De er i øvrigt også gode til madpakken dagen efter, så glæd dig, hvis du har en muffin eller to i overskud. Opbevares på køl.

Opskriften giver 12 stk., og bagetiden er 15 minutter.

Se flere opskrifter:

  • Gammeldags æggekage
  • Omelet
  • Æggekage i airfryer
  • Blødkogt æg
  • Æggekage i ovn
  • Spidskålsmuffins

Tips

Æggemuffins med spinat, peberfrugt og bacon laves meget nemt i en muffinsform, og opskriften her giver 12 lækre æggemuffins.

Vær opmærksom på, at de hæver en del under bagningen i ovnen, men de falder hurtigt når de kommer ud af ovnen igen. Og det er altså helt normalt. Så det skal du ikke blive bekymret over. Smagen er stadig den samme.

Friskbagte muffins med æg kan serveres sammen med et stykke rugbrød - eller nydes som de er. Læs mere om æg her.

Æggemuffins med skinke

Du kan også lave æggemuffins med skinke, hvor du anvender en kogt skinke.

Eventuelt en rest fra aftensmaden, hvor du har lavet skinke og gemt den i køleskabet.

Skinken skæres i mindre tern, og til denne opskrift skal du bruge cirka 150 gram skinke. Måske lidt mere.

Med broccoli

Vil du gøre det endnu mere sundt, kan du også lave æggemuffins med broccoli.

Her skal du lige dampe broccolibuketter først, hvorefter de skæres i mindre stykker, som kommes i æggemassen. Broccoli og æg er en fremragende kombination.

FAQ

Kan man fryse æggemuffins?

Du kan sagtens fryse æggemuffins ned. De kan derefter lunes i ovnen eller mikroovn.

Kan man lave æggemuffins dagen før?

Æggemuffins er fine at lave dagen før. Opbevares på køl, og du kan med fordel lune dem før servering. Der kan dog også spises kolde.

Kan man lave æggemuffins med ærter?

Du kan nemt lave æggemuffins med ærter. Til opskriften her anvendes cirka en deciliter ærter, og her kan du bare bruge frosne ærter. Ærterne skal ikke optøs, men blot røres direkte i æggemassen, som derefter fordeles i formen.

Hvordan laver man æggemuffins med hytteost?

Er du glad for lidt ost, så prøv at røre en deciliter hytteost i æggemassen. Det er nemlig også godt. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe skriver

    august 16, 2023 at 3:51 pm

    Kan de laves i papirforme

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 16, 2023 at 4:00 pm

      Hej Dorthe
      Ja da - det kan de sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Rikke Weber Andersen skriver

        november 21, 2023 at 6:04 pm

        kan de fryses?

      • Holger Rørby Madsen skriver

        november 21, 2023 at 8:14 pm

        Hej Rikke
        Det har jeg ikke prøvet, men det kan de sikkert sagtens.
        BH Holger

  2. Karen Petersen skriver

    februar 15, 2023 at 4:46 pm

    Kan de fryses?

    Svar
  3. Karin Jørgensen skriver

    november 28, 2022 at 8:15 am

    Æggemuffins med spinat - kan de laves i airfryer?

    Svar
  4. Gæst skriver

    juli 05, 2022 at 12:44 pm

    Kan de fryses??eller hvor mange dage i forvejen kan de laves?

    Svar
  5. Anne skriver

    april 18, 2021 at 8:57 am

    De smager så godt og fyldet kan varieres så der er til enhver smag 😋

    Svar
  6. Anette skriver

    september 15, 2020 at 4:02 pm

    Hejsa. Har lavet disse før og de er virkeligt gode. Skal snart lave dem til en større brunch, hvor jeg synes det kunne være smart at have dem i papirsmuffinforme, men stadig bagt i metalformene. Kan man mon det, eller vil de hænge i papiret? 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required