Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opsamlinger › 80er mad - opskrifter på alle de gode retter fra 1980'erne

80er mad - opskrifter på alle de gode retter fra 1980'erne

80er mad 1980erne
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMS

80er mad er blandt andet rejecocktail, tunmousse og indbagt mørbrad med flødekartofler. Her er opskrifter på retromad, der stadig holder.

Indhold
  • 80er mad er blandt andet rejecocktail, tunmousse og indbagt mørbrad med flødekartofler. Her er opskrifter på retromad, der stadig holder.
  • Rejecocktail med Thousand Island
  • Fyldt avocado med rejer
  • Melon med parmaskinke
  • Millionbøf med kartoffelmos
  • Maskeret blomkål
  • Indbagt mørbrad
  • Champignonpate
  • Lørdagskylling med paprika
  • Klassisk paprikagryde
  • Skinkestang med butterdej
  • Fadkoteletter med karrysauce
  • Porretærte med skinke
  • Hjemmelavet pizza
  • Oksekød i fad med kartoffelmos
  • Chokolademousse med flødeskum
  • Bagte æbler
  • Banankage
  • Bananasplit og Pære Belle Helene
  • Kommentarer

80er mad er ren nostalgi for os, der var børn i firserne. Det var årtiet, hvor avocadoen blev populær, lasagnen kom til Danmark, og Karolines kogebøger blev husstandsomdelt.

Grøntsagstærterne holdt sit indtog, millionbøffen var et hit og desserterne bød blandt andet på chokolademousse og banana split.

Et årti, hvor alverdens krydderier langsomt holdt sit indtog, så vi pludselig brugte blandt andet karry og paprika.

Her får du opskrifter på 80er mad, som stadig holder den dag i dag.

Rejecocktail med Thousand Island

Var du inviteret på middag i 80'erne, var der store chancer for at få serveret rejecocktail med Thousand Island-dressing til forret.

Ofte var dressingen hældt ud af en flaske, men her får du en opskrift på forretten med en hjemmelavet Thousand Island, som smager helt fantastisk.

Rejecocktail
Rejecocktail er en gudespise. Især når det er en kombination af rejer, grøntsager og mangofrugt. Serveres til frokost eller forret.
Se opskriften her
Rejecocktail med mango

Fyldt avocado med rejer

I 80'erne sneg avocadoen sig ind i det danske køkken, og snart begyndte vi at servere dem som forret med tunmousse eller rejer som fyld.

Tunmousse med masser af smør i var i øvrigt også et hit. Den blev lavet i en form og serveret skiveskåret med citronskiver.

Avocado med rejer og hjemmelavet dressing
Avocado med rejer og hjemmelavet Thousand Island dressing er en rigtig nem retro-forret. Og den smager altså helt forrygende godt.
Se opskriften her
Avocado med rejer og dressing

Melon med parmaskinke

I 80'erne havde vi efterhånden stiftet bekendtskab med andre typer meloner end vandmelonen.

Denne nemme forret fra Italien blev et hit blandt de mere moderne hjemmekokke.

Melon med parmaskinke - nem opskrift
Melon med parmaskinke er en af de nemmeste forretter at lave, men samtidig også en af de mest populære. Du kan bruge forskellige slags melon.
Se opskriften her
billederesultat for melon med parmaskinke

Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf, kødsovs, væltet lokum. Kært barn har mange navne, og denne ret er virkelig elsket, selvom vi har lært at lave bolognese.

Millionbøf er stadig en af danskernes mest elskede retter. Her får du opskriften med hjemmelavet kartoffelmos.

Millionbøf
Millionbøf. Nem og klassisk opskrift på retten, der er en elsket favorit med hakket oksekød, løg og bouillon - og serveret med kartoffelmos.
Se opskriften her
billede med millionbøf med kartoffelmos

Maskeret blomkål

For nogle lyder det måske som en lidt speciel ret i dag, men tilbage i 1980erne var maskeret blomkål faktisk en populær spise.

Her får du blandt andet blomkål, rejer og æg, og den sender fluks tankerne tilbage til 80erne.

Maskeret blomkål med æg og rejer
Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.
Se opskriften her
maskeret blomkål

Indbagt mørbrad

Svinemørbrad svøbt i fars med butterdej udenom. Os, der husker firserne, vil formodentlig have fået serveret denne ret adskillige gange.

Til den indbagte mørbrad kan du servere klassikere som flødekartofler eller hasselback kartofler, så har du 80'er mad, når det er bedst.

Indbagt mørbrad - nem og forklarende opskrift
Min opskrift på indbagt mørbrad. Nem fremgangsmåde, hvor en svinemørbrad pakkes ind i butterdej og krydret fars, hvorefter den bages i ovnen.
Se opskriften her
billederesultat for indbagt mørbrad

Champignonpate

Da Karolines Køkken lancerede deres champignonpate i 80'erne, blev den straks et hit.

Her har vi udviklet lidt på smagen, men vi lover, at det stadig er den dejligste vegetarsteg.

Champignonpate
Champignonpate med valnødder og revet gulerod er den velkendte klassiker med et twist. Den saftige pate smager dejligt både varm og kold.
Se opskriften her
Champignonpate

Lørdagskylling med paprika

I 1982 skete der noget, som kom til at præge vores hverdagsmad i hele årtiet: Lørdagskyllingen kom på markedet.

En udskåret kylling i foliebakke krydret med en helt speciel barbecueblanding. Bakken kom du direkte i ovnen, og en lille time senere var kødet klar til at blive spist.

Lørdagskylling
Opskrift på lørdagskylling med paprika, der er en nem måde at tilberede en kylling på. Kyllingen parteres, krydres og ovnsteges i ca. 40 min.
Se opskriften her
lørdagskylling

Klassisk paprikagryde

Paprikagryde eller mørbradgryde er alletiders ret både til hverdag og gæster. Skal den have hele armen, skal der både bacon, pølser og skært kød i. Så bliver det ikke bedre.

Paprikagryde
Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. En rigtig familieret, som her laves uden champignon.
Se opskriften her
billederesultat for paprikagryde

Skinkestang med butterdej

80'er mad var blandt andet kendetegnende ved, at man var glad for at bruge butterdej. Her den klassiske skinkestang, som serveres til en god, ærtesalat.

Skinkestang - butterdej med fyld
Opskrift på skinkestang med butterdej og skinke, der havde sin store sejrsgang i 1980erne, hvor især Brugsen var med til at udbrede den.
Se opskriften her
billede med skinkestang

Fadkoteletter med karrysauce

Koteletter i fad er et nemt og lækkert aftensmåltid. Her får du opskriften på koteletter med ananas og karrysauce.

I det hele taget blev der ofte brugt ananas både til varme retter, forretter og desserter - typisk fra dåse.

Koteletter med ananas og karry i fad
Den bedste opskrift på koteletter med ananas i fad. Koteletterne krydres med karry, og steges i ovnen i en lækker karrysovs med ananassaft.
Se opskriften her
billederesultat for koteletter med ananas

Porretærte med skinke

Porretærten er inspireret af den franske quiche lorraine, og den kom ind på de moderne middagsborde i 80'erne.

Den holder stadig 100 procent, især med denne opskrift.

Porretærte
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Se opskriften her
billederesultat for porretærte med skinke

Hjemmelavet pizza

Og så var 1980'erne det årti, hvor pizzaen for alvor blev populær i de danske hjem.

Her får du en virkelig god grundopskrift på pizza.

Hjemmelavet pizza
Få opskriften på hjemmelavet pizza med sprød bund og lækker topping. Lær også tips og tricks til den perfekte pizzadej.
Se opskriften her
billede med hjemmelavet pizza med tomat, mozzarella og skinke

Oksekød i fad med kartoffelmos

Millionbøffen var og er populær. Her i en anden variant, hvor du har hakket oksekød i bunden og et låg af kartoffelmos.

Vil du lave en anden typisk fars-ret, kan du prøve vores opskrift på græsk farsbrød.

Millionbøf i fad
Her er min opskrift på millionbøf i fad. Det er en skøn ret med hakket oksekød og kartoffelmos, der bages i ovnen. Måske din nye livret.
Se opskriften her
billederesultat for millionbøf i fad

Chokolademousse med flødeskum

Mousse, fromage og rand var det helt store til dessert, og chokolademoussen fik virkelig en optur i firserne.

Her får du en helt klassisk opskrift på en nem og delikat dessert.

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Se opskriften her
Billede af chokolademousse.

Bagte æbler

Der findes ikke mange desserter, der er så let som bagte æbler. En efterårsdessert, som kan spises med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Bagte æbler
Bagte æbler med marcipan, kanel og mandler er ren hygge på en tallerken. Spis dem med vaniljeis eller flødeskum, så har du en lækker dessert.
Se opskriften her
Bagte æbler med flødeskum

Banankage

Banankagen kom ind i de danske køkkener. Vores opskrift giver den dejligste, svampede kage.

Du kan vælge at overtrække den med mørk chokolade eller blot spise den, som den er.

Banankage
Opskrift på den bedste banankage, der er meget nem at bage. Banankagen laves med modne bananer, og den kan overtrækkes med smeltet chokolade.
Se opskriften her
billede med banankage

Bananasplit og Pære Belle Helene

Pære Belle Helene og bananasplit var nemme desserter, som ofte stod på menukortet. Her får du vores bud på desserterne.

Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs
Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er min opskrift med syltede pærer og hjemmelavet chokoladesovs. En super lækker dessert.
Se opskriften her
billederesultat for pære belle helene
Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan
Banana split med hjemmelavet chokoladesauce er en fantastisk dessert, der laves med banan, is, chokoladesauce og hasselnøddeflager.
Se opskriften her
billederesultat for banana split
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)
  • billederesultat for smørrebrød
    Smørrebrød (de bedste opskrifter på en dansk klassiker)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.