• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › 80er mad - opskrifter på alle de gode retter fra 1980'erne

80er mad - opskrifter på alle de gode retter fra 1980'erne

80er mad 1980erne
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  16. september 2023

80er mad er blandt andet rejecocktail, tunmousse og indbagt mørbrad med flødekartofler. Her er opskrifter på retromad, der stadig holder.

80er mad er ren nostalgi for os, der var børn i firserne. Det var årtiet, hvor avocadoen blev populær, lasagnen kom til Danmark, og Karolines kogebøger blev husstandsomdelt.

Grøntsagstærterne holdt sit indtog, millionbøffen var et hit og desserterne bød blandt andet på chokolademousse og banana split.

Et årti, hvor alverdens krydderier langsomt holdt sit indtog, så vi pludselig brugte blandt andet karry og paprika.

Her får du opskrifter på 80er mad, som stadig holder den dag i dag.

Rejecocktail med Thousand Island

Var du inviteret på middag i 80'erne, var der store chancer for at få serveret rejecocktail med Thousand Island-dressing til forret.

Ofte var dressingen hældt ud af en flaske, men her får du en opskrift på forretten med en hjemmelavet Thousand Island, som smager helt fantastisk.

Rejecocktail

4.7 fra 35 stemmer
Rejecocktail er en gudespise. Især når det er en kombination af rejer, grøntsager og mangofrugt. Serveres til frokost eller forret.
Gå til opskrift
Rejecocktail med mango

Fyldt avocado med rejer

I 80'erne sneg avocadoen sig ind i det danske køkken, og snart begyndte vi at servere dem som forret med tunmousse eller rejer som fyld.

Tunmousse med masser af smør i var i øvrigt også et hit. Den blev lavet i en form og serveret skiveskåret med citronskiver.

Avocado med rejer og hjemmelavet dressing

4.3 fra 12 stemmer
Avocado med rejer og hjemmelavet Thousand Island dressing er en rigtig nem retro-forret. Og den smager altså helt forrygende godt.
Gå til opskrift
Avocado med rejer og dressing

Melon med parmaskinke

I 80'erne havde vi efterhånden stiftet bekendtskab med andre typer meloner end vandmelonen.

Denne nemme forret fra Italien blev et hit blandt de mere moderne hjemmekokke.

Melon med parmaskinke - nem opskrift

4.8 fra 6 stemmer
Melon med parmaskinke er en af de nemmeste forretter at lave, men samtidig også en af de mest populære. Du kan bruge forskellige slags melon.
Gå til opskrift
billederesultat for melon med parmaskinke

Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf, kødsovs, væltet lokum. Kært barn har mange navne, og denne ret er virkelig elsket, selvom vi har lært at lave bolognese.

Millionbøf er stadig en af danskernes mest elskede retter. Her får du opskriften med hjemmelavet kartoffelmos.

Millionbøf - nem aftensmad

4.7 fra 128 stemmer
Millionbøf. Nem og klassisk opskrift på retten, der er en elsket favorit med hakket oksekød, løg og bouillon - og serveret med kartoffelmos.
Gå til opskrift
billede med millionbøf med kartoffelmos

Maskeret blomkål

For nogle lyder det måske som en lidt speciel ret i dag, men tilbage i 1980erne var maskeret blomkål faktisk en populær spise.

Her får du blandt andet blomkål, rejer og æg, og den sender fluks tankerne tilbage til 80erne.

Maskeret blomkål med æg og rejer

4.7 fra 47 stemmer
Opskrift på 1980er-klassikeren maskeret blomkål. Blomkålen koges og maskeres med bla. rejer, æg og dressing. God forret eller aftensmad.
Gå til opskrift
maskeret blomkål

Indbagt mørbrad

Svinemørbrad svøbt i fars med butterdej udenom. Os, der husker firserne, vil formodentlig have fået serveret denne ret adskillige gange.

Til den indbagte mørbrad kan du servere klassikere som flødekartofler eller hasselback kartofler, så har du 80'er mad, når det er bedst.

Indbagt mørbrad - nem og forklarende opskrift

4.8 fra 73 stemmer
Min opskrift på indbagt mørbrad. Nem fremgangsmåde, hvor en svinemørbrad pakkes ind i butterdej og krydret fars, hvorefter den bages i ovnen.
Gå til opskrift
billederesultat for indbagt mørbrad

Champignonpate

Da Karolines Køkken lancerede deres champignonpate i 80'erne, blev den straks et hit.

Her har vi udviklet lidt på smagen, men vi lover, at det stadig er den dejligste vegetarsteg.

Champignonpate

4.7 fra 3 stemmer
Champignonpate med valnødder og revet gulerod er den velkendte klassiker med et twist. Den saftige pate smager dejligt både varm og kold.
Gå til opskrift
Champignonpate

Lørdagskylling med paprika

I 1982 skete der noget, som kom til at præge vores hverdagsmad i hele årtiet: Lørdagskyllingen kom på markedet.

En udskåret kylling i foliebakke krydret med en helt speciel barbecueblanding. Bakken kom du direkte i ovnen, og en lille time senere var kødet klar til at blive spist.

Lørdagskylling - nem opskrift på moderne udgave af en klassiker

4.8 fra 13 stemmer
Opskrift på lørdagskylling med paprika, der er en nem måde at tilberede en kylling på. Kyllingen parteres, krydres og ovnsteges i ca. 40 min.
Gå til opskrift
lørdagskylling

Klassisk paprikagryde

Paprikagryde eller mørbradgryde er alletiders ret både til hverdag og gæster. Skal den have hele armen, skal der både bacon, pølser og skært kød i. Så bliver det ikke bedre.

Paprikagryde

4.8 fra 133 stemmer
Her er min opskrift på paprikagryde, der er en af de mest populære gryderetter. En rigtig familieret, som her laves uden champignon.
Gå til opskrift
billederesultat for paprikagryde

Skinkestang med butterdej

80'er mad var blandt andet kendetegnende ved, at man var glad for at bruge butterdej. Her den klassiske skinkestang, som serveres til en god, ærtesalat.

Skinkestang - butterdej med fyld

4.8 fra 25 stemmer
Opskrift på skinkestang med butterdej og skinke, der havde sin store sejrsgang i 1980erne, hvor især Brugsen var med til at udbrede den.
Gå til opskrift
billede med skinkestang

Fadkoteletter med karrysauce

Koteletter i fad er et nemt og lækkert aftensmåltid. Her får du opskriften på koteletter med ananas og karrysauce.

I det hele taget blev der ofte brugt ananas både til varme retter, forretter og desserter - typisk fra dåse.

Koteletter med ananas og karry i fad

4.8 fra 26 stemmer
Den bedste opskrift på koteletter med ananas i fad. Koteletterne krydres med karry, og steges i ovnen i en lækker karrysovs med ananassaft.
Gå til opskrift
billederesultat for koteletter med ananas

Porretærte med skinke

Porretærten er inspireret af den franske quiche lorraine, og den kom ind på de moderne middagsborde i 80'erne.

Den holder stadig 100 procent, især med denne opskrift.

Porretærte

4.6 fra 70 stemmer
Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Gå til opskrift
billederesultat for porretærte med skinke

Hjemmelavet pizza

Og så var 1980'erne det årti, hvor pizzaen for alvor blev populær i de danske hjem.

Her får du en virkelig god grundopskrift på pizza.

Hjemmelavet pizza

4.7 fra 60 stemmer
Få opskriften på hjemmelavet pizza med sprød bund og lækker topping. Lær også tips og tricks til den perfekte pizzadej.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet pizza med tomat, mozzarella og skinke

Oksekød i fad med kartoffelmos

Millionbøffen var og er populær. Her i en anden variant, hvor du har hakket oksekød i bunden og et låg af kartoffelmos.

Vil du lave en anden typisk fars-ret, kan du prøve vores opskrift på græsk farsbrød.

Millionbøf i fad

4.8 fra 115 stemmer
Her er min opskrift på millionbøf i fad. Det er en skøn ret med hakket oksekød og kartoffelmos, der bages i ovnen. Måske din nye livret.
Gå til opskrift
billederesultat for millionbøf i fad

Chokolademousse med flødeskum

Mousse, fromage og rand var det helt store til dessert, og chokolademoussen fik virkelig en optur i firserne.

Her får du en helt klassisk opskrift på en nem og delikat dessert.

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

4.8 fra 39 stemmer
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Gå til opskrift
billede med chokolademousse

Bagte æbler

Der findes ikke mange desserter, der er så let som bagte æbler. En efterårsdessert, som kan spises med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Bagte æbler

5 fra 1 stemme
Bagte æbler med marcipan, kanel og mandler er ren hygge på en tallerken. Spis dem med vaniljeis eller flødeskum, så har du en lækker dessert.
Gå til opskrift
Bagte æbler med flødeskum

Banankage

Banankagen kom ind i de danske køkkener. Vores opskrift giver den dejligste, svampede kage.

Du kan vælge at overtrække den med mørk chokolade eller blot spise den, som den er.

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Bananasplit og Pære Belle Helene

Pære Belle Helene og bananasplit var nemme desserter, som ofte stod på menukortet. Her får du vores bud på desserterne.

Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs

5 fra 2 stemmer
Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er min opskrift med syltede pærer og hjemmelavet chokoladesovs. En super lækker dessert.
Gå til opskrift
billederesultat for pære belle helene

Bananasplit - nem og klassisk dessert med is og banan

4.7 fra 7 stemmer
Banana split med hjemmelavet chokoladesauce er en fantastisk dessert, der laves med banan, is, chokoladesauce og hasselnøddeflager.
Gå til opskrift
billederesultat for banana split
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her