Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Whiskygryde i gryde eller stegeso - nem simreret

Whiskygryde i gryde eller stegeso - nem simreret

billede af whiskygryde
4.7 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
99
SHARES
FacebookMessenger99PinterestEmailSMS
Opdateret: 8. april 2024 - Udgivet: 6. oktober 2020

Her får du min opskrift på en lækker whiskygryde, der både kan laves i gryde og stegeso. En skøn simreret, der også er god som gæstemad.

Whiskygryde er en himmelsk god gryderet, der selvfølgelig laves med masser af whisky, men også svinekød og grøntsager.

Så det er en samlet simreret, som blot serveres med en lækker salat til.

Whiskygryden er en langtidskogt ret, som egner sig både til gryde (surprise, surprise) og til at blive tilberedt i stegeso.

Hvis du vælger stegesoen, skal kød og løg blot lige steges på en pande først, men det kan du læse mere om længere nede.

Vi starter med fremgangsmåden til whiskygryde i gryde.

Opskrift på whiskygryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Whiskygryde

4.67 fra 9 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 857
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g nakkefilet - skåret i mindre tern
  • 2 løg - grofthakket
  • 4 fed hvidløg - knust og grofthakket
  • 1,5 dl whisky
  • 4 tsk paprika - der kan tilsættes mere
  • 3 spsk tomatpasta
  • 400 g kartofler - små, delt i kvarte
  • 4 gulerødder - i 2 cm. tykke skiver
  • 0,5 knoldselleri - i grove tern
  • 1 stor porre - i tynde skiver
  • 5 dl fløde - kan erstattes med madlavningsfløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk honning
  • timian
  • rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Find din gode stegegryde frem - og gerne en støbejernsgryde. Whiskygryde er en nem ret at lave, men du skal bare starte i god tid.
  2. Nakkefilet brunes godt af i en klat smør, og her skal gryden være meget varm. Brun gerne kødet ad to gange, så du opnår det rigtige stegeskorpe, der giver så meget smag til gryderetten. Krydr det brunede kød med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det sautere med et minuts tid under omrøring.
  4. Hæld så whisky ved, og jo - der skal bruges 1,5 deciliter. Her har jeg anvendt en Tullamore Dew, men brug hvad du har i barskabet. Lad lige whiskyen koge en smule ind.
  5. Derefter tilsættes paprika og tomatpasta sammen med kartofler, gulerødder, knoldselleri og porre. Vend det rundt.
  6. Kom så fløde ved sammen med engelsk sauce, honning, finthakket timian og rosmarin. Tilsæt også friskkværnet peber, men vent med at smage til med salt til sidst.
  7. Læg låg på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu din whiskygryde simre i ca. 2 timer.
  8. Smag til med salt og friskkværnet peber, og der kan også smages til med lidt citronsaft og mere paprika.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 857kcalKulhydrater: 52gProtein: 27gFedt: 52gMættet fedt: 31gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gKolesterol: 203mgNatrium: 1027mgKalium: 1627mgKostfibre: 7gSukker: 19gVitamin A: 12752IUVitamin C: 49mgCalcium: 208mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Whiskygryde i stegeso

Som sagt er gryderetten også god at lave i din stegeso. Start med at sætte stegesoen i blød.

Kødet brunes af på en pande for at opnå stegeskorpe, og derefter tilsættes løg og hvidløg. Sauteres et minuts tid.

Hæld så whisky ved og lad det koge lidt ind.

Kom indholdet fra panden i stegesoen, og tilsæt også resten af ingredienserne. Vendes rundt.

Læg låget på, stil stegesoen ind i en kold ovn og skru op på 150 grader.

Nu skal whiskygryden have 3 timer.

Servering

Whiskygryden serveres med en god salat til.

En lækker spidskålssalat med æble og avocado er fremragende til - men du kan også lave en skøn hvidkålssalat med rosiner.

Se også disse lækre gryderetter:

  • Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
  • Boeuf bourguignon - opskrift på den franske gryderet
  • Vikingegryde med svinekød og peberfrugt
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Tranholm skriver

    januar 25, 2025 at 3:21 pm

    Hej Holger,

    Hvis gryderetten skal laves i en slowcooker, hvor længe vil du mene den skal have ?

    Svar
  2. Jette Meyer Paaske skriver

    april 14, 2024 at 12:16 pm

    Hej Holger
    Vil man ikke kunne bruge en nakkekam (uden svær!)? og skal det så bare have lidt mindre tid i ovnen.
    Mvh
    Jette
    Tusind tak for mange gode opskrifter.
    Er lige nu igang med at bage pølsebrød.

    Svar
  3. Jacob skriver

    februar 01, 2024 at 10:25 am

    Hej Holger
    Ville man kunne lave denne ret med svinemørbrad i stedet for? Også i stegeso? Og i så fald, noget der skal korrigeres i fremgangsmåden?
    Mvh. Jacob

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 01, 2024 at 11:36 am

      Hej Jacob
      Det kan du sagtens, men det bliver selvfølgelig en lidt anden ret. Og tilberedningstiden bliver væsentlig kortere - den skal nok kun have 30 minutter. Eller indtil grøntsagerne er møre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required