• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Whiskygryde i gryde eller stegeso - nem simreret

Whiskygryde i gryde eller stegeso - nem simreret

billede af whiskygryde
4.7 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. april 2024 - Udgivet:  6. oktober 2020

Her får du min opskrift på en lækker whiskygryde, der både kan laves i gryde og stegeso. En skøn simreret, der også er god som gæstemad.

Whiskygryde er en himmelsk god gryderet, der selvfølgelig laves med masser af whisky, men også svinekød og grøntsager.

Så det er en samlet simreret, som blot serveres med en lækker salat til.

Whiskygryden er en langtidskogt ret, som egner sig både til gryde (surprise, surprise) og til at blive tilberedt i stegeso.

Hvis du vælger stegesoen, skal kød og løg blot lige steges på en pande først, men det kan du læse mere om længere nede.

Vi starter med fremgangsmåden til whiskygryde i gryde.

Opskrift på whiskygryde

billede af whiskygryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Whiskygryde

4.67 fra 9 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker whiskygryde, der både kan laves i gryde og stegeso. En skøn simreret, der også er god som gæstemad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 857
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g nakkefilet - skåret i mindre tern
  • 2 løg - grofthakket
  • 4 fed hvidløg - knust og grofthakket
  • 1,5 dl whisky
  • 4 tsk paprika - der kan tilsættes mere
  • 3 spsk tomatpasta
  • 400 g kartofler - små, delt i kvarte
  • 4 gulerødder - i 2 cm. tykke skiver
  • 0,5 knoldselleri - i grove tern
  • 1 stor porre - i tynde skiver
  • 5 dl fløde - kan erstattes med madlavningsfløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk honning
  • timian
  • rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Find din gode stegegryde frem - og gerne en støbejernsgryde. Whiskygryde er en nem ret at lave, men du skal bare starte i god tid.
  2. Nakkefilet brunes godt af i en klat smør, og her skal gryden være meget varm. Brun gerne kødet ad to gange, så du opnår det rigtige stegeskorpe, der giver så meget smag til gryderetten. Krydr det brunede kød med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det sautere med et minuts tid under omrøring.
  4. Hæld så whisky ved, og jo - der skal bruges 1,5 deciliter. Her har jeg anvendt en Tullamore Dew, men brug hvad du har i barskabet. Lad lige whiskyen koge en smule ind.
  5. Derefter tilsættes paprika og tomatpasta sammen med kartofler, gulerødder, knoldselleri og porre. Vend det rundt.
  6. Kom så fløde ved sammen med engelsk sauce, honning, finthakket timian og rosmarin. Tilsæt også friskkværnet peber, men vent med at smage til med salt til sidst.
  7. Læg låg på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu din whiskygryde simre i ca. 2 timer.
  8. Smag til med salt og friskkværnet peber, og der kan også smages til med lidt citronsaft og mere paprika.

Næringsindhold

Kalorier: 857kcalKulhydrater: 52gProtein: 27gFedt: 52gMættet fedt: 31gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gKolesterol: 203mgNatrium: 1027mgKalium: 1627mgKostfibre: 7gSukker: 19gVitamin A: 12752IUVitamin C: 49mgCalcium: 208mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Whiskygryde i stegeso

Som sagt er gryderetten også god at lave i din stegeso. Start med at sætte stegesoen i blød.

Kødet brunes af på en pande for at opnå stegeskorpe, og derefter tilsættes løg og hvidløg. Sauteres et minuts tid.

Hæld så whisky ved og lad det koge lidt ind.

Kom indholdet fra panden i stegesoen, og tilsæt også resten af ingredienserne. Vendes rundt.

Læg låget på, stil stegesoen ind i en kold ovn og skru op på 150 grader.

Nu skal whiskygryden have 3 timer.

Servering

Whiskygryden serveres med en god salat til.

En lækker spidskålssalat med æble og avocado er fremragende til - men du kan også lave en skøn hvidkålssalat med rosiner.

Se også disse lækre gryderetter:

  • Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
  • Boeuf bourguignon - opskrift på den franske gryderet
  • Vikingegryde med svinekød og peberfrugt
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Tranholm

    januar 25, 2025 at 3:21 pm

    Hej Holger,

    Hvis gryderetten skal laves i en slowcooker, hvor længe vil du mene den skal have ?

    Svar
  2. Jette Meyer Paaske

    april 14, 2024 at 12:16 pm

    Hej Holger
    Vil man ikke kunne bruge en nakkekam (uden svær!)? og skal det så bare have lidt mindre tid i ovnen.
    Mvh
    Jette
    Tusind tak for mange gode opskrifter.
    Er lige nu igang med at bage pølsebrød.

    Svar
  3. Jacob

    februar 01, 2024 at 10:25 am

    Hej Holger
    Ville man kunne lave denne ret med svinemørbrad i stedet for? Også i stegeso? Og i så fald, noget der skal korrigeres i fremgangsmåden?
    Mvh. Jacob

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 01, 2024 at 11:36 am

      Hej Jacob
      Det kan du sagtens, men det bliver selvfølgelig en lidt anden ret. Og tilberedningstiden bliver væsentlig kortere - den skal nok kun have 30 minutter. Eller indtil grøntsagerne er møre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required