• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld

Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld

billederesultat for waleskrans
Se lige denne lækre waleskrans, der selvfølgelig er lavet af vandbakkelser, hindbærmarmelade, creme og flødeskum. Waleskransen pyntes med glasur. flødeskum, vindruer og chokoladekringler. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. juni 2023 - Udgivet:  1. november 2020

Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Nem og lækker opskrift på en waleskrans, der er fyldt med creme, flødeskum og hindbær. Pyntes med vindruer og chokolade.
  2. Opskrift på waleskrans
  3. Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Nem og lækker opskrift på en waleskrans, der er fyldt med creme, flødeskum og hindbær. Pyntes med vindruer og chokolade.

Waleskrans er en fantastisk lækker kage, som mange måske afholder sig fra at lave fordi den ser lidt kompliceret ud.

Men det skal du ikke gøre, for waleskransen er faktisk ret nem at gå til.

Bare følg fremgangsmåden her, for så får du altså lavet en super lækker kage.

Opskriften rækker til seks personer, men du er vild med vandbakkelser er det måske kun til fire.

Se også de populære opskrifter på:

  • Vandbakkelser med jordbær og flødeskum
  • Søren Ryges kringle
  • Eclairs
  • Kartoffelkager

Opskrift på waleskrans

billederesultat for waleskrans

Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld

Nem og lækker opskrift på en waleskrans, der er fyldt med creme, flødeskum og hindbær. Pyntes med vindruer og chokolade.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg

Fyld

  • 1 portion kagecreme - se opskrift i linket
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g hindbærmarmelade

Pynt

  • flormelis
  • Lidt pasteuriseret æggehvide
  • vindruer - vindruer
  • chokoladekringler

Fremgangsmåde

  • Smelt smør i en gryde sammen med vand, og lad det koge op. Pisk melet i, og tag gryde af blusset. Pisk det godt sammen, og lad det nu køle af i 20 minutter.
  • Pisk nu æggene i et ad gangen, og det bedste er at bruge et piskeris, og ikke en grydeske. Så får du pisket æggene godt ind i dejen.
  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose. Smør en bageplade med smør, og sprøjt nu en krans ud ved hjælp af en stor stjernetylle.
  • Bag vandbakkelseskransen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 20-25 minutter.
  • Tag den færdigbagte waleskrans ud af ovnen, og lad den køle af på en rist.
  • Lav kagecremen som anvist i linket, og kom den i en almindelig frysepose. Fløden piskes til flødeskum, der fyldes i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Rør flormelis sammen med lidt pasteuriseret æggehvide, og kom det ligeledes i en almindelig frysepose. Så er du klar til at samle din waleskrans.
  • Flæk den forsigtigt med en savtakket kniv, og læg låget til side. Kom så en stribe hindbærmarmelade på bunden, hvor du laver en stribe på midten hele vejen rundt.
  • Ovenpå den sprøjter du en stribe kagecreme (du har sikkert kagecreme i overskud, og den gemmer du en anden kage).
  • Så sprøjter du flødeskummet på, men gem lidt til pynten på toppen!
  • Læg så låget på, men pas på det ikke knækker. Klip et lille hul i posen med glasur, og pynt med en tynd stribe glasur i en zigzag-stribe hele vejen rundt.
  • Sæt så nogle klumper flødeskum på - se billedet. Heri sætter du grønne vindruer og chokoladekringler.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
668
% Daglig værdi*
Fedt
 
57
g
88
%
Mættet fedt
 
36
g
225
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
221
mg
74
%
Natrium
 
246
mg
11
%
Kalium
 
150
mg
4
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1864
IU
37
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Stil gerne din waleskrans på køl en halv eller en hel time inden servering, så den når at sætte sig.

Derfor kan du med fordel lave den lidt tid i forvejen. Dog helst på dagen du skal bruge den.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans

    juni 21, 2021 at 5:55 am

    Smelt vand i en gryde??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 21, 2021 at 6:11 am

      Hej Hans
      Tak for det - og den er nu rettet til. En tanketorsk fra min side 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required