Se her hvordan du tilbereder wagyu ribeye. Opskrift med gode råd til stegning og grillning af både ribeye bøf og hel steg af wagyu oksekød.
Wagyu ribeye er et utroligt lækkert stykke kød, og selvom prisen absolut er i den høje ende, så er det et stykke kød, som du hurtigt kan blive afhængig af.
Wagyu er japansk kødkvæg, der dog i dag produceres flere steder rundt om i verden. Og her får du altså bøffer og stege i absolut verdensklasse.
Wagyu kødet er blandt andet kendetegnet ved en virkelig god fedtmarmorering, der både er med til at give god smag, men også mindsker risikoen for en tør og kedelig bøf på grund af fedtindholdet.

Kernetemperatur
Generelt skal man dog aldrig tilberede bøffer, ribeye-stege og den slags for længe, og her får du lige et par gode tips i forhold til stegning og kernetemperatur.
Personligt er jeg tilhænger af bøffer og ribeye-stege, der er tilberedt medium. Altså hverken for rødt eller for gennemstegt.
Her skal du gå efter en kernetemperatur på ca. 56 grader, og du kan måle kødets temperatur med et stegetermometer i såvel steak som steg.
Tag gerne kødet af 2-3 grader før, da temperaturen altid stiger lidt.
Ønskes kødet mere rødt, kan du tage det af ved eks. 50 grader, men jeg synes ikke du skal give det meget mere end de 56 graders kernetemperatur, da det så bliver for gennemstegt.
Her følger opskrift og fremgangsmåde på såvel wagyu ribeye bøffer og hel steg. Begge er beregnet til fire personer.
Læs også disse artikler:
Opskrift på wagyu ribeye
Wagyu ribeye
Ingredienser
- 2 stk. ribeye - af wagyu oksekød
- 3 spsk smør
- Lidt timian - eller rosmarin
- 3 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tag dine wagyu ribeye ud af køleskabet i god tid før tilberedning, gerne ca. 30 minutter.
- Her saltes bøfferne grundigt som en gourmetsaltning - her i denne artikel kan du læse mere om gourmetsaltning af kød. Lad køle stå på køkkenbordet.
- Hvidløgsfed pilles og knuses med den brede side af en kniv. Rosmarin skylles.
- Varm en pande op ved høj varme, og når panden er rygende varm, kommes en spiseskefuld smør på.
- Lad det netop bruse af, og kom så dine wagyu ribeye bøffer på panden. Tryk dem let ned, så hele fladen steges med. Lad bøfferne få stegeskorpe i cirka 30 sekunder, hvor du ikke rører bøfferne.
- Vend dem så om, og giv dem 30 sekunder igen uden at røre dem. Tryk igen bøfferne let ned mod den varme pande.
- Skru lidt ned for varmen, og tilsæt yderligere et par spiseskefulde smør sammen med hvidløgsfed og lidt timian eller rosmarin.
- Nu skal de lækre wagyu bøffer have cirka 2-3 minutter mere på hver side, afhængig af hvor store bøfferne er og hvor meget du ønsker dem tilberedt. Vend bøfferne nogle gange, og undervejs øses rigelige mængder af stegesky op over kødet.
- De færdige ribeye-steaks tages af panden, krydres med friskkværnet peber, og hviler gerne 8-10 minutter inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De to wagyu ribeye skæres ud i skiver, og serveres med pommes frites i ovn, bearnaise og en lækker salat. Helt klassisk og super skønt.
Hel wagyu ribeye steg
Du kan også tilberede en hel wagyu ribeye steg, som bliver lækker og mør som smør.
Her har jeg tilberedt et stykke kød på ca. 1,5 kilo med ben, som også kaldes wagyu tomahawk. Igen er prisen i den høje ende, men kvaliteten er også i top.
Kødet tages ud af køleskabet en halv time, hvor det gourmetsaltes. Så får du det bedste resultat.
Brunes derefter grundigt af på begge sider i lidt smør på en brandvarm pande, der også kan tåle at gå i ovnen. Kom mere smør ved sammen med hvidløg og timian (eller rosmarin), og øs sky op mens du giver kødet et minuts tid mere på hver side.
Stil pande med wagyu ribeye ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og giv den ca. 10 minutter - eller indtil kødet har en kernetemperatur på ca. 50 grader.
Tag din wagyu tomahawk ud af ovnen, og læg kødet på et skærebræt. Krydres med friskkværnet peber, og hviler ca. 10 minutter inden udskæring. Velbekomme.
Bemærk: Kødet til denne artikel er sponsoreret af firmaet Wagyupusher.dk, der dog ikke har haft indflydelse på opskrift eller andet indhold på denne side.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: