• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Wagyu ribeye

Wagyu ribeye

wagyu ribeye steak tilberedt medium
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. november 2023 - Udgivet:  23. september 2021

Se her hvordan du tilbereder wagyu ribeye. Opskrift med gode råd til stegning og grillning af både ribeye bøf og hel steg af wagyu oksekød.

Wagyu ribeye er et utroligt lækkert stykke kød, og selvom prisen absolut er i den høje ende, så er det et stykke kød, som du hurtigt kan blive afhængig af.

Wagyu er japansk kødkvæg, der dog i dag produceres flere steder rundt om i verden. Og her får du altså bøffer og stege i absolut verdensklasse.

Wagyu kødet er blandt andet kendetegnet ved en virkelig god fedtmarmorering, der både er med til at give god smag, men også mindsker risikoen for en tør og kedelig bøf på grund af fedtindholdet.

wagyu ribeye bøffer
Wagyu ribeye bøffer har en super fin fedtmarmorering, og her får du virkelig kød i verdensklasse. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Kernetemperatur

Generelt skal man dog aldrig tilberede bøffer, ribeye-stege og den slags for længe, og her får du lige et par gode tips i forhold til stegning og kernetemperatur.

Personligt er jeg tilhænger af bøffer og ribeye-stege, der er tilberedt medium. Altså hverken for rødt eller for gennemstegt.

Her skal du gå efter en kernetemperatur på ca. 56 grader, og du kan måle kødets temperatur med et stegetermometer i såvel steak som steg.

Tag gerne kødet af 2-3 grader før, da temperaturen altid stiger lidt.

Ønskes kødet mere rødt, kan du tage det af ved eks. 50 grader, men jeg synes ikke du skal give det meget mere end de 56 graders kernetemperatur, da det så bliver for gennemstegt.

Her følger opskrift og fremgangsmåde på såvel wagyu ribeye bøffer og hel steg. Begge er beregnet til fire personer.

Læs også disse artikler:

  • Tørstegning: Kan du spare kalorier ved at tørstege kød?
  • Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt
  • Stegetermometer - sådan bruger du det korrekt
  • Stegefedt må ikke komme i vasken men hvad så?

Opskrift på wagyu ribeye

wagyu ribeye steak tilberedt medium
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Wagyu ribeye

5 fra 2 stemmer
Se her hvordan du tilbereder wagyu ribeye. Opskrift med gode råd til stegning og grillning af både ribeye bøf og hel steg af wagyu oksekød.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 290
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk. ribeye - af wagyu oksekød
  • 3 spsk smør
  • Lidt timian - eller rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tag dine wagyu ribeye ud af køleskabet i god tid før tilberedning, gerne ca. 30 minutter.
  2. Her saltes bøfferne grundigt som en gourmetsaltning - her i denne artikel kan du læse mere om gourmetsaltning af kød. Lad køle stå på køkkenbordet.
  3. Hvidløgsfed pilles og knuses med den brede side af en kniv. Rosmarin skylles.
  4. Varm en pande op ved høj varme, og når panden er rygende varm, kommes en spiseskefuld smør på.
  5. Lad det netop bruse af, og kom så dine wagyu ribeye bøffer på panden. Tryk dem let ned, så hele fladen steges med. Lad bøfferne få stegeskorpe i cirka 30 sekunder, hvor du ikke rører bøfferne.
  6. Vend dem så om, og giv dem 30 sekunder igen uden at røre dem. Tryk igen bøfferne let ned mod den varme pande.
  7. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt yderligere et par spiseskefulde smør sammen med hvidløgsfed og lidt timian eller rosmarin.
  8. Nu skal de lækre wagyu bøffer have cirka 2-3 minutter mere på hver side, afhængig af hvor store bøfferne er og hvor meget du ønsker dem tilberedt. Vend bøfferne nogle gange, og undervejs øses rigelige mængder af stegesky op over kødet.
  9. De færdige ribeye-steaks tages af panden, krydres med friskkværnet peber, og hviler gerne 8-10 minutter inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 290kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De to wagyu ribeye skæres ud i skiver, og serveres med pommes frites i ovn, bearnaise og en lækker salat. Helt klassisk og super skønt.

wagyu ribeye tomahawk stegetid
Sådan en wagyu ribeye tomahawk kan med fordel også grilles, og det bliver den bestemt ikke dårligere af. Grilles indtil den har en kernetemperatur på ca. 50 grader, hvorefter den hviler 10 minutter inden udskæring. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Hel wagyu ribeye steg

Du kan også tilberede en hel wagyu ribeye steg, som bliver lækker og mør som smør.

Her har jeg tilberedt et stykke kød på ca. 1,5 kilo med ben, som også kaldes wagyu tomahawk. Igen er prisen i den høje ende, men kvaliteten er også i top.

Kødet tages ud af køleskabet en halv time, hvor det gourmetsaltes. Så får du det bedste resultat.

Brunes derefter grundigt af på begge sider i lidt smør på en brandvarm pande, der også kan tåle at gå i ovnen. Kom mere smør ved sammen med hvidløg og timian (eller rosmarin), og øs sky op mens du giver kødet et minuts tid mere på hver side.

Stil pande med wagyu ribeye ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og giv den ca. 10 minutter - eller indtil kødet har en kernetemperatur på ca. 50 grader.

Tag din wagyu tomahawk ud af ovnen, og læg kødet på et skærebræt. Krydres med friskkværnet peber, og hviler ca. 10 minutter inden udskæring. Velbekomme.

Bemærk: Kødet til denne artikel er sponsoreret af firmaet Wagyupusher.dk, der dog ikke har haft indflydelse på opskrift eller andet indhold på denne side.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required