Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Vestjysk krogryde

Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)

Billede af vestjysk krogryde.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Vestjysk krogryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vestjysk krogryde
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Vestjysk krogryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Se min opskrift på vestjysk krogryde med masser af smag. Den er nem at lave med bla. svinekød, bacon, cocktailpølser og masser af peberfrugt.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g bacon i tern, gerne håndskåret
  • 2 spsk rapsolie
  • 500 g koteletter i tern ca. 2 x 2 cm.
  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning evt. høns
  • 2 tsk paprika
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 4 stængler bladselleri
  • 1 dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • citronsaft friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g cocktailpølser

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære 200 g bacon ud i tern. Bedst er det med et stykke tørsaltet bacon fra din lokale slagter, men færdige bacontern kan selvføllgelig også bruges. Steg ternene sprøde i en god stegegryde eller sauterpande. Tag baconen til side.
  2. Kom 2 spsk rapsolie i gryden og steg nu 500 g koteletter, som du har skåret ud i mindre tern på ca. 2 gange 2 centimeter. Giv kødet en god stegeskorpe ved en god varme.
  3. Tilsæt så 1 løg og 4 fed hvidløg, som lige svitses med et lille minuts tid sammen med 2 tsk karry.
  4. Drys 2 spsk hvedemel over, kom 4 dl vand ved og vend rundt. Smuldr 1 bouillonterning i, og tilsæt også 2 tsk paprika, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, 1 grøn peberfrugt og 4 stængler bladselleri - altsammen skæret ud som beskrevet.
  5. Vend det rundt, læg låg på og lad nu retten simre i ca. 30 minutter under låg. Imens kan du lave tilbehør til den vestjyske krogryde.
  6. Fjern låget og hæld 1 dl madlavningsfløde i. Rør rundt og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend 200 g cocktailpølser og lad dem varme med et par minutter. Drys gerne med hakket persille ved servering.

Næringsindhold

Kalorier544kcalKulhydrater16gProtein46gFedt33gMættet fedt10gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.1gKolesterol119mgNatrium2372mgKalium943mgKostfibre3gSukker6gVitamin A1403IUVitamin C124mgCalcium89mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vestjysk krogryde

Denne opskrift på vestjysk krogryde har jeg lavet med inspiration fra de mange kroer rundt om i Vestjylland, hvor jeg utallige gange har nydt forskellige gryderetter. Jeg kommer jo selv fra den egn.

Opskriften er altså ikke en specifik gryderet fra en bestemt kro, men en generel inspiration, og gryderetterne har blandt andet ofte været lavet med masser af peberfrugter, svinekød i tern og cocktailpølser.

Og jo. Retterne har altid været med en fuldfed piskefløde, men for at spare lidt på kalorierne har jeg anvendt en mager madlavningsfløde. Og ikke ret meget af den. Men gør som du selv synes. Husk at smage den færdige gryderet godt til. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Mørbradgryde med bacon
  • Karolines søndagsgryde
  • Mormors madgryde på ca. 30 minutter
  • Viking bøfgryde

Servering

Den vestjyske krogryde serveres straks sammen med kartoffelmos, kogte ris eller knuste kartofler. Dertil gerne en god salat, og det kan være en spidskålssalat eller broccolisalat. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse vestjysk krogryde?

Ja, gryderetten er fryseegnet. Frys den ned i en tæt beholder og varm retten igen i gryde eller mikroovn. Måske tilsat lidt mere væske.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 29, 2025 at 10:52 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Husk at skrive her hvad du synes om gryderetten.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required