Indhold
Vestjysk krogryde
Ingredienser
- 200 g bacon i tern, gerne håndskåret
- 2 spsk rapsolie
- 500 g koteletter i tern ca. 2 x 2 cm.
- 1 løg hakket
- 4 fed hvidløg hakket
- 2 tsk karry
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning evt. høns
- 2 tsk paprika
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 1 gul peberfrugt i strimler
- 1 grøn peberfrugt i strimler
- 4 stængler bladselleri
- 1 dl madlavningsfløde eller piskefløde
- citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 200 g cocktailpølser
Fremgangsmåde
- Start med at skære 200 g bacon ud i tern. Bedst er det med et stykke tørsaltet bacon fra din lokale slagter, men færdige bacontern kan selvføllgelig også bruges. Steg ternene sprøde i en god stegegryde eller sauterpande. Tag baconen til side.
- Kom 2 spsk rapsolie i gryden og steg nu 500 g koteletter, som du har skåret ud i mindre tern på ca. 2 gange 2 centimeter. Giv kødet en god stegeskorpe ved en god varme.
- Tilsæt så 1 løg og 4 fed hvidløg, som lige svitses med et lille minuts tid sammen med 2 tsk karry.
- Drys 2 spsk hvedemel over, kom 4 dl vand ved og vend rundt. Smuldr 1 bouillonterning i, og tilsæt også 2 tsk paprika, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt, 1 grøn peberfrugt og 4 stængler bladselleri - altsammen skæret ud som beskrevet.
- Vend det rundt, læg låg på og lad nu retten simre i ca. 30 minutter under låg. Imens kan du lave tilbehør til den vestjyske krogryde.
- Fjern låget og hæld 1 dl madlavningsfløde i. Rør rundt og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend 200 g cocktailpølser og lad dem varme med et par minutter. Drys gerne med hakket persille ved servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på vestjysk krogryde
Denne opskrift på vestjysk krogryde har jeg lavet med inspiration fra de mange kroer rundt om i Vestjylland, hvor jeg utallige gange har nydt forskellige gryderetter. Jeg kommer jo selv fra den egn.
Opskriften er altså ikke en specifik gryderet fra en bestemt kro, men en generel inspiration, og gryderetterne har blandt andet ofte været lavet med masser af peberfrugter, svinekød i tern og cocktailpølser.
Og jo. Retterne har altid været med en fuldfed piskefløde, men for at spare lidt på kalorierne har jeg anvendt en mager madlavningsfløde. Og ikke ret meget af den. Men gør som du selv synes. Husk at smage den færdige gryderet godt til. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Den vestjyske krogryde serveres straks sammen med kartoffelmos, kogte ris eller knuste kartofler. Dertil gerne en god salat, og det kan være en spidskålssalat eller broccolisalat. Velbekomme.
FAQ
Ja, gryderetten er fryseegnet. Frys den ned i en tæt beholder og varm retten igen i gryde eller mikroovn. Måske tilsat lidt mere væske.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Husk at skrive her hvad du synes om gryderetten.