Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød

Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød

vegetar kødsovs uden kød
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMS

Opskriften på den bedste vegetar kødsovs, der er en italiensk kødsovs uden kød. Hakket oksekød er udskiftet med linser, og det kan du ikke smage.

Vegetar kødsovs er selvfølgelig en lækker sovs uden kød, der serveres sammen med pasta.

Det hakkede oksekød er skiftet ud med røde linser, og du kan stort set ikke smage forskel på den almindelige kødsovs og så denne vegetar kødsovs.

Det lyder selvfølgelig lidt selvmodsigende med en vegetar kødsovs, men det er blot for at forklare hvad det er. Nemlig en pastasauce uden kød.

Man kan købe den specielle plantefars, men jeg synes en vegetar bolognese bliver bedre med disse friske råvarer, som giver en smag som en ægte bolognese.

Der er forskellige typer linser, og jeg har her anvendt røde linser, der skal koges i 20 minutter.

Mens linserne koges i pastasaucen suger de en del væske, og derfor har den færdige vegetar kødsovs den perfekte konsistens.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Nem vegetar lasagne
  • Verdens bedste italienske kødsovs
  • Lasagne Bolognese
  • Spaghetti Carbonara

Opskrift på vegetar kødsovs

Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Opskriften på den bedste vegetar kødsovs, der er en italiensk kødsovs uden kød. Hakket oksekød er udskiftet med linser, og det kan du ikke smage.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg snittet i tynde skiver
  • 1 skalotteløg hakkes groft
  • 4 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 gulerødder i små tern
  • 2 stængler bladselleri i små tern
  • 200 g røde linser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 5 dl vand
  • 2 bouillonterninger grøntsagsbouillon
  • 1 tsk oregano tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld basilikum
Pasta
  • 500 g pasta pastaskruer, spaghetti eller hvad du foretrækker

Fremgangsmåde

  1. Forårsløg snittes i tynde skiver, mens skalotteløg hakkes groft. Hvidløgsfed snittes i tynde skiver.
  2. Varm en stegegryde op ved middel varme, og kom en god sjat olivenolie i. Tilsæt forårsløg, skalotteløg og hvidløg og lad det sautere et minuts tid. Det skal ikke tage farve, derfor ved middel varme.
  3. Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, og kommes i gryden. Sauteres videre et minuts tid eller to.
  4. Røde linser kommes i en sigte og skylles under den kolde hane. Dryppes af og kommes i gryden med grøntsagerne. Rør rundt.
  5. Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, vand, bouillonterninger og oregano.
  6. Kog op, skru ned for varmen igen. rør rundt og læg låg på. Nu skal din vegetar kødsovs simre i 20 minutter, hvor du rører nogle gange undervejs.
  7. Smag den vegetariske kødsovs til med salt og friskkværnet peber.
  8. Hak persille fint og pluk bladene af basilikumsplanten, som derefter vendes i kødsovsen lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier593kcalKulhydrater111gProtein29gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt0.5gKolesterol91mgNatrium883mgKalium1222mgKostfibre19gSukker7gVitamin A5805IUVitamin C22mgCalcium135mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Vegetar kødsovs serveres selvfølgelig med en pasta, og den passer til alt fra pastaskruer til spaghetti og makaroni.

Du kan også servere et stykke ciabattabrød til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Stegger skriver

    juni 03, 2025 at 6:21 pm

    Den er så lækker og kødet kan mere end undværes!!

    Svar
  2. Henrik skriver

    december 09, 2024 at 8:08 pm

    Smager dejligt😁

    Svar
  3. Anne Katrine skriver

    juni 16, 2022 at 5:59 pm

    Kan den fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 16, 2022 at 9:58 pm

      Hej Anne Katrine
      Det kan du tro - sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lars bjerre skriver

    februar 08, 2019 at 7:30 pm

    Hvor latterligt: kødsovs uden kød

    Svar
    • Naja skriver

      juli 10, 2023 at 12:37 pm

      Ignorant

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required