Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Vaniljekranse

Vaniljekranse (der ikke flyder ud i ovnen - bagerens egen opskrift)

billederesultat for bagerens vaniljekranse
4.8 fra 148 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
265
SHARES
FacebookMessenger265PinterestEmailSMS
Opdateret: 28. september 2024 - Udgivet: 16. december 2022
Indhold
  • Vaniljekranse
  • Opskrift på vaniljekranse
  • Tips
  • Vaniljekranse med mandler
  • Opbevaring
  • Kommentarer

Vaniljekranse

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
91kcal
4.8 fra 148 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 18 minutter min
En opskrift på de bedste vaniljekranse til jul fra bagermester Hardy Christensen. Kagerne laves med sprøjtepose, og flyder ikke ud i ovnen.
Antal 45 stk.
Ret Kager
Køkken Dansk

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 æg ca. 50 gram
  • 355 g hvedemel
  • 15 g vaniljesukker
  • 1 vaniljestang kornene fra vaniljestangen
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Du skal bruge meget blødt smør. Du kan eventuelt blødgøre det i mikroovnen, men det skal ikke smeltes Eller stil smørret frem ved stuetemperatur i god tid. Kom det i skålen til røremaskinen.
  2. Tilsæt også sukker, et æg, hvedemel, vaniljesukker og vaniljekorn fra en stang vanilje. Vaniljestangen kan også udskiftes med vaniljesukker, som du så samlet skal bruge 25 gram af.
  3. Rør dejen sammen med kagespartel, og det gør du ved laveste hastighed i tre minutter. Ikke længere tid.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet, og du har nu en ret blød dej.
  5. Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl i størrelsen 10 millimeter.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt lange stænger på cirka 10 centimeter. Tip: Det kan være hårdt at sprøjte vaniljekransedej ud af en sprøjtepose, men et trick er, at du ikke skal holde for højt oppe på sprøjteposen. Jo tættere på stjernetyllen du presser dejen, jo nemmere er dejen at få ud. Så lad være med at presse øverst, men gør det cirka en tredjedel oppe fra tyllen. Så går det nemmere, og efterhånden kan du presse mere dej ned.
  7. Luk dem sammen til vaniljekranse, og du skal holde lidt afstand mellem vaniljekransene. Men da dejen stort set ikke falder sammen, ja så kan de stå rimelig tæt på hinanden.
  8. Bag de lækre vaniljekranse i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og her skal de have cirka 8-10 minutter. Vaniljekransene er færdige når de er let gyldne. Bagetiden kan dog godt være lidt længere, da ovne varmer forskelligt. Men tag dem ud, når de gyldne og ser bagte ud.
  9. De færdigbagte kager stilles på en rist, hvor de køler af og bliver sprøde.
  10. Fortsæt på samme måde med resten af dejen.

Næringsindhold

Kalorier91kcalKulhydrater11gProtein1gFedt5gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol16mgNatrium37mgKalium12mgKostfibre0.2gSukker5gVitamin A144IUCalcium3mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vaniljekranse

Hvis du spørger mig, så er disse vaniljekranse de bedste jeg nogensinde har smagt.

Vaniljekransen er en klassisk julesmåkage, som gerne skal holde den fine form, afbages let gylden og være lækker sprød.

Opskriften giver ca. 45 småkager, og du kan også se fremgangsmåde i min video. Vær dog lige opmærksom på, at der skal bruges 250 gram blødt smør, selvom der står 200 gram i videoen. Det er en tastefejl.

Videoopskriften er også en smule anderledes end den skrevne her, hvor denne på siden er lidt nemmere at sprøjte ud. Men de er næsten identiske ellers.

Se flere opskrifter:

  • Brunkager (bagerens egen opskrift på brunkagedej)
  • Håkonskager
  • Pebernødder - min egen og Lagkagehusets opskrift

Tips

Denne opskrift laves nemt med en sprøjtepose med stjernetyl og det kræver derfor ikke den store bagemaskine.

Vaniljekransene hører traditionelt julen til, og disse kranse er sprøde og med den helt rigtige smag af vanilje. Opskriften stammer fra bagermester Hardy Christensen, der i årtier drev det populære Hardys Bageri i Nørre Nebel i Vestjylland.

Der var styr på både traditioner og håndværk, og derfor får du altså ikke bedre vaniljekranse end disse. Vi mistede desværre Hardy i foråret 2017, men hans fantastiske opskrifter lever heldigvis videre.

Opskriften giver omkring 45 vaniljekranse, afhængig af hvor store du laver dem.

Tip: Når du skal presse vaniljekransedej ud af sprøjteposen, skal du ikke presse øverst, og dermed forsøge at få al dejen presset ned mod hullet. Så er det nemlig noget hårdere at pressen dejen ud.

Tag i stedet fat ca. en tredjedel oppe fra stjernetyllen, så du ikke skal skubbe for meget dej ad gangen. Så er det nemmere nemmere at lave de smukke vaniljekranse. Og så kræver det ikke så mange armkræfter.

Vaniljekranse med mandler

Hvis du vil bage småkagerne med mandler, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 100 gram smuttede mandler
  • 1 stang vanilje eller 1 spsk. vaniljesukker
  • 375 gram smør
  • 8 dl hvedemel
  • 3 dl sukker
  • 1 æg

Smuld mel og smør sammen til en grynet konsistens. Skold og hak mandlerne meget fint. Bland dem i massen sammen med sukker og vanilje. Ælt ægget ind i dejen og stil den på køl en times tid.

Kør dejen ud gennem en kødhakker med stjerneform og bag kransene i 8 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Opbevaring

Vaniljekransene opbevares i en tætsluttende beholder, hvor de holder sig sprøde.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Sønderjyske fedtebrød (med kokos og glasur)
  • Mormors bedste klejner (gammeldags klejneopskrift)
  • Jødekager (opskrift med kanelsukker og mandler)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina skriver

    december 18, 2024 at 10:19 am

    Elsker dem, de er så gode. Anbefalede dem til min mor. Nu laver hun os kun dem.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 18, 2024 at 10:40 am

      Hej Christina
      Fantastisk - mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Med ønsket om en glædelig jul til jer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kirsten poulsen skriver

    november 26, 2024 at 10:33 am

    Har lige bagt dem og de er fuldstændig flydt ud til fladkager. Har brugt 250 g smør som der står i opskriften. Smørret har bare stået på køkkenbordet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 26, 2024 at 11:08 am

      Hej Kirsten
      Godt du skriver og tak. Problemet kan være hvis smørret er blevet FOR blødt, og så kan vægten også drille på de øvrige ingredienser. Dejen skal være lidt besværlig at presse ud - men ikke umulig. Men på en eller anden måde er din dej blevet lidt for tynd 🙂
      Du må prøve igen - for de gode.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Gitte skriver

    november 21, 2024 at 12:22 pm

    Ny yndlingsopskrift på vanillekranse🤩,smager fantastisk selv når man glemmer mandlerne 😅
    Glæder mig til snart at bage dem igen MED mandler😄.

    Svar
  4. Linda skriver

    november 19, 2024 at 7:19 pm

    Super lækre vaniljekranse 👌🤶 Dejen er nem at arbejde med i forhold til andre opskrifter vi har afprøvet. Sprøde og med god smag 🤩

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required