• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Madplan › Ugens madplan uge 17 med dejlig hverdagsmad

Ugens madplan uge 17 med dejlig hverdagsmad

Ugens madplan uge 17
Ugens madplan i uge 17 byder blandt andet på denne lækre wokret med marineret mørbrad, som er på menuen søndag aften. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. april 2025 - Udgivet:  18. april 2025

Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ugens madplan for uge 17 byder på syv lækre retter, som du nemt kan lave til aftensmad i den kommende uge.
  2. Mandag: Kyllingefrikadeller med italiensk speltsalat
  3. Tirsdag: Pasta med vegetar kødsovs uden kød
  4. Onsdag: Torsk med asparges, rustik mos og lækker sauce
  5. Torsdag: Hakket oksekød med blomkål i fad
  6. Fredag: Koteletter i ovn med hasselback kartofler
  7. Lørdag: Glaseret kylling med lun kartoffelsalat
  8. Søndag: Nem wokret med marineret mørbrad
  9. Ugens kage: Raberbercrumble med kokos

Ugens madplan for uge 17 byder på syv lækre retter, som du nemt kan lave til aftensmad i den kommende uge.

Her er ugens madplan for den kommende uge, uge 17.

I madplanen får du opskrifter på aftensmad til hele den kommende uge - og en lækker kageopskrift, som du kan lave, lige når du har lyst.

Madplanen indeholder syv opskrifter på lækker aftensmad fra mandag til søndag. Der er skøn hverdagsmad i løbet af ugen, og lækker weekendmad, som du også kan servere for gæster, i weekenden.

Jeg sørger for, at der hver uge er en dag med fisk på menuen og en kødfri dag, ligesom jeg også udvælger opskrifterne, så de passer med årstidens grøntsager.

Du kan vælge at lave alle opskrifterne til hele den kommende uge fra ugens madplan uge 17 - eller du kan plukke i opskrifterne og selv supplere med andre opskrifter.

Hvis du vil skifte nogle af opskrifterne ud, så er det nemt at søge andre opskrifter frem øverst i søgefeltet på Madensverden.dk. Du kan både søge på en ingrediens eller en ret.

Her kommer ugens madplan uge 17:

Mandag: Kyllingefrikadeller med italiensk speltsalat

Ugen starter med 2. påskedag, men for de fleste af os er påskefrokosterne nok slut, og vi får mere lyst til god og lækker hverdagsmad.

Derfor er der lækre frikadeller lavet af hakket kylling serveret med en skøn, italiensk speltsalat lavet med både bagte og soltørrede tomater, pinjekerner og blandet salat på menuen mandag.

kyllingefrikadeller
Lækre og pandestegte kyllingefrikadeller, men de nemme frikadeller med hakket kylling kan også nemt laves i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Italiensk speltsalat med bagte tomater og soltørrede tomater
Italiensk speltsalat med bagte tomater og soltørrede tomater er sundt og mættende tilbehør til eksempelvis svinemørbrad og mange andre kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tirsdag: Pasta med vegetar kødsovs uden kød

Tirsdag er kødfri dag - og i dag står den på en lækker pastaret, nemlig en kødfri pasta bolognese.

Det lyder måske selvmodsigende at lave en vegetar kødsovs - men det er meget beskrivende for denne ret. Det hakkede oksekød er nemlig skiftet ud med røde linser, men ellers er ingredienserne de samme som i en normal kødsovs. Og det er en ret, der smager virkelig skønt.

vegetar kødsovs uden kød
Du kan sagtens lave en god vegetar kødsovs uden kød, som alligevel smager virkelig godt. Det hakkede oksekød er skiftet ud med røde linser, men ellers er ingredienserne de samme som i en normal kødsovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Onsdag: Torsk med asparges, rustik mos og lækker sauce

Glæd dig til onsdag, som er ugens fiskedag. For her skal du have en virkelig lækker fiskeret, som også vil falde i god jord, selv om du måske ikke er alt for vild med fisk.

Det er torsk serveret med en rustik mos, grønne asparges og en lækker sauce med sennep og citron.

Du kan også gemme retten til weekenden, for den kan sagtens serveres for gæster.

torsk med asparges og rustik mos
Torsk med asparges er en lækker ret, der her er serveret med en rustik mos og en virkelig dejlig sauce med sennep og citron. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Torsdag: Hakket oksekød med blomkål i fad

Torsdag er der mad i fad. I dag en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn.

Det hakkede oksekød steges til en lækker kødsovs, der bages i ovnen i et fad, hvor blomkålsmosen er lagt på som låg med et lag af tomatskiver imellem. Retten drysses med rasp eller parmesan.

billederesultat for hakket oksekød med blomkål i ovn
Hakket oksekød med blomkål laves i et fad, og det er en både nem og sund hverdagsret, der er ret nem at tilberede. Det hakkede oksekød steges først på pande, hvorefter det lægges i et fad, og øverst lægges så blomkålsmos på som låg. Pyntes med persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Fredag: Koteletter i ovn med hasselback kartofler

Fredag aften er der koteletter i ovn serveret med hasselback kartofler og en skøn spidskålssalat med tomat.

Koteletterne laves med en lækker paprikaflødesovs - og retten er hurtig at lave.

Koteletter i ovn laves i fad med løg, champignon og peberfrugter. Koteletterne ligger i en dejlig paprikaflødesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Koteletter i ovn laves i fad med løg, champignon og peberfrugter. Koteletterne ligger i en dejlig paprikaflødesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
hasselback kartofler
Hasselback kartofler kaldes ofte fejlagtigt for hasselbagte kartofler, men uanset hvad du kalder dem, så er her opskriften på de perfekte hasselback kartofler. Kartoflerne pensles gerne med smør nogle gange undervejs. Foto: iStock.com/VankaD.
spidskålssalat med tomater
Meget nem og lækker spidskålssalat med tomater og lidt æble. En skøn sommersalat, der passer til stort set alle retter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Lørdag: Glaseret kylling med lun kartoffelsalat

Lørdag aften er der lækker og forårsagtig weekendmad på menuen, nemlig glaseret kylling serveret med en lun kartoffelsalat med en dejlig vinaigrette-dressing.

glaseret kylling
Glaseret kylling er en skøn ret med inspiration fra det asiatiske køkken, hvor kyllingekødet får lov til at glasere i en skøn sovs på panden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Søndag: Nem wokret med marineret mørbrad

Ugen afsluttes med en skøn wokret med marineret mørbrad lavet med masser af grøntsager og ris.

billede med wokret med marineret mørbrad
En lækker og nem wokret med marineret mørbrad, grøntsager og ris. En god og sund ret til aftensmad. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Du kan også se her i denne video, hvordan du laver wokretten:

Ugens kage: Raberbercrumble med kokos

Ugens kage er en skøn og nem rabarbercrumble med kokos.

Smuldrekagen laves med kogte rabarberstykker, rabarbersirup og en skøn smuldredej med kokos, der giver dejlig sprødhed til kagen.

Du kan både servere den som en eftermiddagskage til kaffen eller som dessert, og det er lækkert med en klat flødeskum eller creme fraiche til.

billede af rabarbercrumble med kokos
Rabarbercrumble med kokos er en lækker kage lavet af smuldredej med kokos, kogte rabarberstykker og rabarbersirup. Virkelig lækker! Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Hvis du vil se nogle af vores tidligere madplaner, så finder du dem her. Du kan også se de seneste madplaner herunder:

  • Ugens madplan uge 16 med skøn aftensmad til påskeugen
  • Ugens madplan uge 15
  • Ugens madplan uge 14 med syv bud på lækker aftensmad

Velbekomme og god uge 17.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte Both Loft

    april 21, 2025 at 1:44 pm

    Altid fuld af inspiration til nye retter.
    Dejligt at opskrifterne er lige ved hånden på mobilen, også når man er ude og handle.
    Jeg finder altid gode retter, også når vi skal have gæster.
    Tusind tak

    Svar
  2. Anette Hansen

    april 22, 2024 at 11:04 am

    Dejligt så kan man planlægge ugens indkøb. Jeg mangler meget inspiration til mad i ugens løb, det blir altid det samme. Tak for hjælpen.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her