• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Thailandsk kylling med grøntsager, kokosmælk og ris

Thailandsk kylling med grøntsager, kokosmælk og ris

Billede af thailandsk kylling.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juli 2025 - Udgivet: 19. juli 2025

Opskrift på thailandsk kylling, der er en nem og lækker ret fra det thailandske køkken. Serveres med ris og det er mad for hele familien.

Sådan laver du en lækker thailandsk kylling, der er en god og lækker ret til hele familien.

Smag retten til, så den ikke bliver for stærk til ungerne - og ellers giver du den bare gas med rød karrypasta og citrongræs, så der kommer smæk på smagen. Citrongræs kan erstattes med revet limeskal eller citronskal.

Den thailandske klassiker er meget nem og hurtig at lave, og derfor er det en perfekt middagsret i et travlt dansk køkken. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Andre populære opskrifter:

  • Pad krapow
  • Thaisuppe med kylling og kokosmælk
  • Pad Thai med kylling
Oversigt over indhold
  • Opskrift på thailandsk kylling, der er en nem og lækker ret fra det thailandske køkken. Serveres med ris og det er mad for hele familien.
  • Thailandsk kylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Thailandsk kylling

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 599
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g ris - koges som anvist på pakken
  • 500 g kyllingebryst - i tern eller tynde strimler
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 1 spsk ingefær - frisk
  • 1 citrongræs - snittet
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 lille squash - i mindre tern
  • 2 gulerødder - i tynde skiver
  • 3 dl kokosmælk - måske lidt mere
  • 1 spsk tomatpasta - koncentreret tomatpure
  • 2 spsk østerssauce
  • 6 forårsløg - i tynde skiver
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Ris koges som anvist på pakken. Jasminris passer godt til thailandsk kylling, men andre typer ris er også fine.
  2. I en dyb pande eller stor gryde steges kyllingebryst i tern eller strimler godt af i olie. Lad det stege 4-5 minutter ved en god varme, og skær ikke kyllingefileterne ud i for store stykker.
  3. Tilsæt hvidløg sammen med ingefær, citrongræs og rød karrypasta. Svits det hurtigt af under omrøring og kom derefter squash og gulerødder ved.
  4. Vend det godt rundt og lad det stege 1-2. minutter. Hæld kokosmælk i sammen med tomatpasta og østerssauce. Lad det simre i ca. 5 minutter. Der kan tilsættes mere kokosmælk, hvis der ønskes yderligere sovs i retten.
  5. Vend forårsløg i (gem lidt til pynt) og smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 599kcalKulhydrater: 63gProtein: 34gFedt: 24gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 1044mgKalium: 1032mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 6029IUVitamin C: 29mgCalcium: 87mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Thailandsk kylling serveres straks sammen med de kogte ris. Pynt retten med lidt snittet forårsløg. Velbekomme.

Her finder du flere opskrifter på thailandsk mad.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Thaikylling med kokosmælk
  • Thai forårsruller
  • Kokossuppe med grøn karrypasta

FAQ

Kan man fryse thailandsk kylling?

Ja, retten er fryseegnet. Frys den ned i en tæt beholder, og varm den op i gryde eller mikroovn. Her kan der tilsættes mere væske i form af kokosmælk, mælk eller vand.

Hvad kan man erstatte citrongræs med?

Kan du ikke skaffe citrongræs, kan du i stedet rive lidt skal fra en citron eller lime i retten. Det fungerer fint.

Kan man bruge andet end kylling?

Ja, du kan sagtens lave retten uden kylling. Brug eks. kalkunbryst i tern eller koteletter i mindre stykker. Fremgangsmåden er den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 19, 2025 at 4:59 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på thailandsk kylling. Skriv gerne din mening om retten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required