Opskrift på thailandsk kylling, der er en nem og lækker ret fra det thailandske køkken. Serveres med ris og det er mad for hele familien.
Sådan laver du en lækker thailandsk kylling, der er en god og lækker ret til hele familien.
Smag retten til, så den ikke bliver for stærk til ungerne - og ellers giver du den bare gas med rød karrypasta og citrongræs, så der kommer smæk på smagen. Citrongræs kan erstattes med revet limeskal eller citronskal.
Den thailandske klassiker er meget nem og hurtig at lave, og derfor er det en perfekt middagsret i et travlt dansk køkken. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Indhold på siden
- Opskrift på thailandsk kylling, der er en nem og lækker ret fra det thailandske køkken. Serveres med ris og det er mad for hele familien.
- Thailandsk kylling
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood
- Verdens bedste thaisuppe
- Pad thai
- Thaikylling
- Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller
- Kokossuppe
- FAQ
- Kommentarer

Thailandsk kylling
Ingredienser
- 250 g ris - koges som anvist på pakken
- 500 g kyllingebryst - i tern eller tynde strimler
- 1 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg - hakket
- 1 spsk ingefær - frisk
- 1 citrongræs - snittet
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 lille squash - i mindre tern
- 2 gulerødder - i tynde skiver
- 3 dl kokosmælk - måske lidt mere
- 1 spsk tomatpasta - koncentreret tomatpure
- 2 spsk østerssauce
- 6 forårsløg - i tynde skiver
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Ris koges som anvist på pakken. Jasminris passer godt til thailandsk kylling, men andre typer ris er også fine.
- I en dyb pande eller stor gryde steges kyllingebryst i tern eller strimler godt af i olie. Lad det stege 4-5 minutter ved en god varme, og skær ikke kyllingefileterne ud i for store stykker.
- Tilsæt hvidløg sammen med ingefær, citrongræs og rød karrypasta. Svits det hurtigt af under omrøring og kom derefter squash og gulerødder ved.
- Vend det godt rundt og lad det stege 1-2. minutter. Hæld kokosmælk i sammen med tomatpasta og østerssauce. Lad det simre i ca. 5 minutter. Der kan tilsættes mere kokosmælk, hvis der ønskes yderligere sovs i retten.
- Vend forårsløg i (gem lidt til pynt) og smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Thailandsk kylling serveres straks sammen med de kogte ris. Pynt retten med lidt snittet forårsløg. Velbekomme.
Her finder du flere opskrifter på thailandsk mad.
Flere inspirerende opskrifter:
Pad krapow - opskrift på thailandsk streetfood
Verdens bedste thaisuppe
Pad thai
Thaikylling
Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller
Kokossuppe
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Frys den ned i en tæt beholder, og varm den op i gryde eller mikroovn. Her kan der tilsættes mere væske i form af kokosmælk, mælk eller vand.
Kan du ikke skaffe citrongræs, kan du i stedet rive lidt skal fra en citron eller lime i retten. Det fungerer fint.
Ja, du kan sagtens lave retten uden kylling. Brug eks. kalkunbryst i tern eller koteletter i mindre stykker. Fremgangsmåden er den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på thailandsk kylling. Skriv gerne din mening om retten her.