Indhold
Teriyaki laks
Ingredienser
- 800 g laks (delt i bøffer)
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk teriyaki (hjemmelavet eller købt)
- sesamfrø
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir i et ovnfast fad, hvor der er plads til laksen.
- Beregn laksebøffer på ca. 200 gram stykket til hver person, så du skal bruge i alt 800 g laks. Læg laksebøfferne på bagepapiret i fadet (det letter rengøringen).
- Krydr laksebøfferne med salt og friskkværnet peber. Fordel en stor spiseskefuld teriyakisauce på hvert stykke laks, så du skal bruge 4 spsk teriyaki. Du kan bruge en hjemmelavet teriyakisauce, der er meget nem at lave - blot følg opskriften i linket under ingredienser. Eller køb en flaske teriyaki i dit supermarked.
- Drys med sesamfrø, og bag laksen i ca. 18 minutter midt i ovnen.
Opskrift på teriyaki laks
Teriyaki laks er super nemt at lave, og så er det altså en lækker måde at tilberede laksen på i ovnen.
Jeg vil anbefale dig, at lave den hjemmelavede teriyaki sauce som anvist i linket under ingredienser, for det er faktisk utrolig nemt. Men det er også fint at købe en flaske teriyaki i supermarkedet.
Husk at lægge et stykke bagepapir i bunden af fadet, for det letter altså rengøringen en hel del. Jeg anbefaler ca. 200 gram laks pr. person, men det kan du jo lave, som du synes. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Den færdige teriyaki laks serveres straks, og tilbehør kan være sesamkartofler og stegte broccolini. Gerne med lidt ekstra teriyaki som dyppelse. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på teriyaki laks. Kom gerne med din mening om den her.