Tarte tatin er en fransk kage med æbler, der er en såkaldt upside-down kage. Kagen er nem at bage og opskriften får du her. Serveres med is eller creme fraiche.
Her er opskriften på den berømte tarte tatin, der i øvrigt kan laves på forskellige måder.
Denne er med en butterdej, æbler, sukker og smør, men opskriften kan nemt varieres.
Prøv blandt andet at drysse lidt vaniljesukker over æblerne, og er du glad for kanel, kan du komme lidt over æblerne inden butterdejen lægges på.
I denne opskrift er der anvendt butterdej, men du kan også lave tarte tatin med mørdej. Se opskriften på mørdej her. Opskriften er beregnet til seks personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på tarte tatin
Tarte tatin
Ingredienser
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 1 kg æbler
- 1 citron
- butterdej
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Æbler deles i kvarte, kernehuset fjernes og der skæres i tynde æblebåde. Vendes med citronsaft.
- Kom sukker på panden og lad det smelte til karamel ved en middel varme.
- Tilsæt så smør i mindre stykker og lad det smelte sammen til en ensartet karamel.
- Fordel smukt æblebådene i panden og lad det lige karamellisere nogle minutter.
- Låg derefter butterdej på, og klem dejen forsigtigt i siden hele vejen rundt i panden. Butterdejen skal altså nogenlunde passe med pandens diameter.
- Stil panden ind i ovnen, og bag din tarte tatin i cirka 20-25 minutter.
- Tag den færdigbagte æblekage ud af ovnen, og læg et fad over, hvorefter du hurtigt vender panden om, så din tarte tatin nu er på fadet med butterdejsbunden nedad.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Tarte tatin serveres straks med enten en hjemmelavet is eller en creme fraiche.
Vil du lige tilføre det sidste franske islæt til den franske æblekage, kan du flambere den hurtigt med lidt calvados.
Antænd lidt lun calvados i en lille gryde, og hæld det derefter over kagen. Det ser festligt ud.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne Rung Lenshøj
Syntes ikke mængde forholdene i denne tarte tatin passer sammen, for mange æbler i forholde til karamellen
Sheila Størup
Til Madens Verden.
Det er en god opskrift på Tarte Tatin, men Ramsey laver også en creme til at hælde over. Mælk, fløde og æggeblommer samt smag af f.eks. vanille. Er der en opskrift på det også? Jeg har ikke kunne finde den nogen steder, og man kan jo ikke bare lave det uden at kende forholdene mellem ingredienserne.
Mange hilsner og tak for nogle gode ideer
Sheila
Ole
Gordon Ramsay, har jeg set 2 udgaver på, hvor den ene var med Creme Fraiche, men ellers bruger han Is enten i Karamel eller Vanilje udgave, jeg har kun opskriften på den med Vanilje:
250 ml Piskefløde
125 ml Kondenseret Mælk
1 Spsk Vanilje Sukker
Fløden piske med en elpisker til lige før det bliver til Flødeskum, så røres Vaniljen i og piske lidt mere, og til sidst den Kondenserede Mælk, som piskes i 1 minut, og så skal det ellers bare i fryseren i op til 6 timer, så har du en rigtig lækker om noget ganske sød Is 🙂