• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Tarte tatin - opskrift på fransk upside-down kage med æble

Tarte tatin - opskrift på fransk upside-down kage med æble

tarte tatin
4.5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. september 2024 - Udgivet:  28. marts 2019

Tarte tatin er en fransk kage med æbler, der er en såkaldt upside-down kage. Kagen er nem at bage og opskriften får du her. Serveres med is eller creme fraiche.

Her er opskriften på den berømte tarte tatin, der i øvrigt kan laves på forskellige måder.

Denne er med en butterdej, æbler, sukker og smør, men opskriften kan nemt varieres.

Prøv blandt andet at drysse lidt vaniljesukker over æblerne, og er du glad for kanel, kan du komme lidt over æblerne inden butterdejen lægges på.

I denne opskrift er der anvendt butterdej, men du kan også lave tarte tatin med mørdej. Se opskriften på mørdej her. Opskriften er beregnet til seks personer.

Se også disse opskrifter:

Banantærte

Omvendt ferskenkage

Æblekage

Gammeldags æblekage

Opskrift på tarte tatin

tarte tatin
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tarte tatin

4.46 fra 11 stemmer
Tarte tatin er en fransk kage med æbler, der er en såkaldt upside-down kage. Kagen er nem at bage og opskriften får du her. Serveres med is eller creme fraiche.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 399
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 kg æbler
  • 1 citron
  • butterdej

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Æbler deles i kvarte, kernehuset fjernes og der skæres i tynde æblebåde. Vendes med citronsaft.
  3. Kom sukker på panden og lad det smelte til karamel ved en middel varme.
  4. Tilsæt så smør i mindre stykker og lad det smelte sammen til en ensartet karamel.
  5. Fordel smukt æblebådene i panden og lad det lige karamellisere nogle minutter.
  6. Låg derefter butterdej på, og klem dejen forsigtigt i siden hele vejen rundt i panden. Butterdejen skal altså nogenlunde passe med pandens diameter.
  7. Stil panden ind i ovnen, og bag din tarte tatin i cirka 20-25 minutter.
  8. Tag den færdigbagte æblekage ud af ovnen, og læg et fad over, hvorefter du hurtigt vender panden om, så din tarte tatin nu er på fadet med butterdejsbunden nedad.

Næringsindhold

Kalorier: 399kcalKulhydrater: 56gProtein: 3gFedt: 20gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.3gKolesterol: 18mgNatrium: 139mgKalium: 226mgKostfibre: 5gSukker: 35gVitamin A: 303IUVitamin C: 17mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tarte tatin serveres straks med enten en hjemmelavet is eller en creme fraiche.

Vil du lige tilføre det sidste franske islæt til den franske æblekage, kan du flambere den hurtigt med lidt calvados.

Antænd lidt lun calvados i en lille gryde, og hæld det derefter over kagen. Det ser festligt ud.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Rung Lenshøj

    oktober 05, 2024 at 11:28 am

    Syntes ikke mængde forholdene i denne tarte tatin passer sammen, for mange æbler i forholde til karamellen

    Svar
  2. Sheila Størup

    september 18, 2020 at 12:49 am

    Til Madens Verden.

    Det er en god opskrift på Tarte Tatin, men Ramsey laver også en creme til at hælde over. Mælk, fløde og æggeblommer samt smag af f.eks. vanille. Er der en opskrift på det også? Jeg har ikke kunne finde den nogen steder, og man kan jo ikke bare lave det uden at kende forholdene mellem ingredienserne.
    Mange hilsner og tak for nogle gode ideer
    Sheila

    Svar
    • Ole

      juni 23, 2022 at 7:24 pm

      Gordon Ramsay, har jeg set 2 udgaver på, hvor den ene var med Creme Fraiche, men ellers bruger han Is enten i Karamel eller Vanilje udgave, jeg har kun opskriften på den med Vanilje:

      250 ml Piskefløde
      125 ml Kondenseret Mælk
      1 Spsk Vanilje Sukker

      Fløden piske med en elpisker til lige før det bliver til Flødeskum, så røres Vaniljen i og piske lidt mere, og til sidst den Kondenserede Mælk, som piskes i 1 minut, og så skal det ellers bare i fryseren i op til 6 timer, så har du en rigtig lækker om noget ganske sød Is 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required