Lav en lækker banantærte, der er inspireret af den franske tarte tatin. En nem opskrift på tærte med banan, butterdej og æbler. God som dessert.
Denne banantærte er stærkt inspireret af den franske tarte tatin, der laves med æbler, og der er da også æbler i denne opskrift. Sammen med bananer.
Kagerne er super nemme at lave, og især hvis du køber en frossen butterdej, der blot skal tøs op og rulles lidt ud.
Se også: Banankage - lækker svampet kage med eller uden chokolade
Banantærterne laves i små forme, der helst skal være ca. 12 centimeter i diameter, så det passer med en pr. person.
Mængden af æble og antal bananer afhænger af hvor store de er, og ellers er det blot at komme i gang. Banantærten passer perfekt som dessertkage.
Opskrift på banantærte
Banantærte
Ingredienser
- 4 plader butterdej - frosne, tøs op
- 2 æbler
- 100 gram brun farin - eller rørsukker
- 75 gram smør - koldt, i små tern
- 1 citron - lidt revet citronskal
- 3 bananer
Sådan gør du
- Til banantærte starter du med, at smøre 4 mindre forme med smør. Formene skal helst være ca. 12-15 centimeter i diameter.
- Æblerne skæres i små tern og kommes derefter i en skål med koldt vand.
- Find en god pande frem, og kom brun farin eller rørsukker i.
- Varm det langsomt op, og lad farinen (eller rørsukkeret) smelte langsomt. Hvis sukkeret ryger før det er smeltet, kan du med fordel lige røre rundt i det.
- Tilsæt koldt smør i tern, og rør rundt indtil smørret er smeltet.
- Afdryp æbletern og kom dem i panden. Lad det stege stille og roligt indtil væsken fra æblerne er kogt helt væk. Ellers bliver butterdejen blød, og det skal den ikke være. Konsistensen skal være som en tyk sirup. Riv gerne lidt citronskal i.
- Fordel det i de 4 smurte forme, men pas på, da massen er meget varm!
- Bananer skæres i skiver, der lægges i formene. Du kan trykke dem let ned i massen, men brug en ske eller gaffel til det, så du ikke brænder fingrene.
- Rul den optøede butterdej let ud, så hver plade kan dække en form.
- Skær ud så hvert styke butterdej passer til en form, læg den på, og tryk let til. Snit et par lufthuller i dejen, så dampen kan slippe ud.
- De små banantærter bages i ca. 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Så har du en lækker banantærte til dessert. Her tages formene forsigtigt ud af ovnen, og så skal de vendes om inden servering.
Skær forsigtigt rundt i kanten, så kagen ikke hænger fast i formen. Læg en tallerken ovenpå, og med et snuptag vendes der rundt.
Nu har du lækre banantærter klar til servering.
Nyd dem sammen med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche.
Del dine ideer og tanker med os andre her: