• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden

Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden

billede med syltede tranebær i gryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. november 2024 - Udgivet: 11. november 2024

Se her hvordan du laver verdens bedste syltede tranebær. Friske tranebær, der nemt syltes i en sukkerlage og serveres til and og meget mere.

Så nemt laver du syltede tranebær helt fra bunden, og du skal bare bruge sukker, vand og friske tranebær.

Her koges en sukkerlage op, hvorefter tranebærrene tilsættes. Lad dem lige poppe i den kogende lage, hvilket tager få sekunder, og derefter skal de blot køles ned i lagen.

Derefter kan de nydes som lækkert tilbehør til andesteg, stegt kylling og meget andet. Eller brug dem i en salat, hvor de tilfører et frisk pift.

Herunder er min grundopskrift på de syltede bær, men du kan også tilsætte lidt anis, laurbær, balsamico eller hvad du synes. Personligt foretrækker jeg grundopskriften. God fornøjelse med de sunde tranebær.

Se også mine opskrifter på:

  • Syltede rabarber
  • Syltede citroner
  • Syltede rødløg
  • Syltede pærer

Opskrift på syltede tranebær

billede med syltede tranebær i gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Syltede tranebær - Sådan laver du dem nemt fra bunden

5 fra 1 stemme
Se her hvordan du laver verdens bedste syltede tranebær. Friske tranebær, der nemt syltes i en sukkerlage og serveres til and og meget mere.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 269
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 250 g vand - svarende til 2,5 dl
  • 250 g tranebær - friske

Fremgangsmåde
 

  1. Vej sukker og vand af i en lille gryde.
  2. Kog det op under omrøring, så sukkeret er helt opløst.
  3. Skyl de friske tranebær og kom dem i den kogende sukkerlage.
  4. Lad det koge op igen og tag så gryden til side. Tranebærrene skal altså ikke koge i sukkervandet mere end meget kort tid.
  5. Læg låg på gryden og lad de syltede tranebær køle helt ned i lagen. Gerne et køligt sted.

Næringsindhold

Kalorier: 269kcalKulhydrater: 70gProtein: 0.3gFedt: 0.3gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.04gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 5mgKalium: 51mgKostfibre: 2gSukker: 65gVitamin A: 38IUVitamin C: 9mgCalcium: 8mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De syltede tranebær kan evt. hældes på rengjorte glas og opbevares til senere brug.

Holdbarheden er ca. 2 måneder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 11, 2024 at 4:15 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge30-bedstevinkøb-MV

Ugens vine, uge 30, 2025: Franske stjerner til lav pris

Billede af thailandsk kylling.

Thailandsk kylling med grøntsager, kokosmælk og ris

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Forsiden lige nu

billederesultat for gammeldags koteletter i fad
Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde→ Se opskriften
Billede af hindbærgalette.
Hindbærgalette - nem mørdejskage med hindbær→ Se opskriften
billede med drømmekage fra Brovst opskrifter
Drømmekage - nem, lækker og klassisk opskrift fra Brovst→ Se opskriften
Havreboller
Havreboller→ Se opskriften
billede med ribsgrød
Ribsgrød - nem opskrift på lækker grød med friske ribs→ Se opskriften
grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær
Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften
Uge30-bedstevinkøb-MV
Ugens vine, uge 30, 2025: Franske stjerner til lav pris→ Se opskriften
Billed resultat for majs i grill
Grillede majs med og uden blade→ Se opskriften
billederesultat for rysteribs
Rysteribs - sådan laves de lækre ribs med sukker→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required