Sådan laver du syltede citroner. En nem og simpel opskrift på de populære saltcitroner, der er hurtige at lave. Bruges som smagsgiver.
Det er nemt at lave syltede citroner og her får du den helt klassiske opskrift på saltcitroner.
Syltningen gør smage citronsmagen mere ædel, og saltet fjerner næsten al den bitterhed, der ellers normalt er i den hvide del af skallen på en citron. Og så er saltcitroner utrolig nemme at lave.
Det eneste du skal bruge er økologiske citroner og groft salt.
Citronerne får et kryds og fyldes med salt, hvorefter de passer sig selv i et syltetøjsglas i en måneds tid. Så er de klar til brug.
Hvad kan man bruge saltcitroner til?
De saltsyltede citroner er gode til alt fra gryderetter, en ovnstegt kylling eller salater.
Eks. kan du blende en kvart saltcitron i en avocadocreme. Det er fremragende. På samme måde i øvrigt i en hjemmelavet hummus.
I det italienske køkken kan saltsyltede citroner bruges i en pesto eller i stedet for den almindelige citron i en gremolata.
Til salater kan de lækre syltede citroner hakkes fint og vendes med.
Prøv også at bruge saltcitroner til retter med fisk, hvor de også kommer til sin ret.
De saltsyltede citroner bruges blandt andet også en del i det marokkanske køkken.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på syltede citroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner
Ingredienser
- 7 citroner - økologiske
- 10 spsk salt
Fremgangsmåde
- Find et syltetøjsglas frem, hvor der er plads til seks citroner.
- Vask citronerne og tør dem af i et rent viskestykke.
- Læg en af citronerne til side.
- Stil citronerne på højkant, og skær et kryds ned i dem. Krydset skal gå næsten hele vejen igennem citronen - en selvfølgelig ikke helt igennem.
- Kom en spiseskefuld groft salt ned i hver citron, og klem dem sammen.
- Læg citronerne i glasset og pres dem godt sammen. Drys fire spiseskefulde groft salt over.
- Den sidste citron halveres og presses, og citronsaften hældes over citronerne i glasset.
- Luk glasset med dine syltede citroner, og nu skal dine saltcitroner så blot passe sig selv i en måneds tid. Stil dem gerne et mørkt og lidt køligt sted.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Efter en måned er dine syltede citroner klar til brug.
Her kan du bruge saltcitronerne som smagsgivere til alt fra en stegt kylling til lækre gryderetter og meget mere.
Se også hvordan du laver syltede rødløg og agurkesalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: