• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sylte - hjemmelavet, klassisk sylte af nakkefilet

Sylte - hjemmelavet, klassisk sylte af nakkefilet

Sylte
4.9 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
274
SHARES
FacebookMessenger274PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. oktober 2023 - Udgivet: 7. november 2021

Sylte med sennep og rødbeder hører til julefrokosten. Her får du opskriften på den lækreste sylte, der er lavet af nakkefilet og stegeflæsk.

Sylte deler vandene. Nogen elsker det og glæder sig over juletidens første syltemad med rødbeder og sennep. Andre hader det.

Jeg tror nu, at de fleste sylte-modstandere holder sig fra den, fordi de ved, at den traditionelt er lavet på et grisehoved.

Men man kan sagtens lave en rigtig god sylte med nakkefilet og svær eller flæsk. Og det er lige præcis det, du får opskriften på her.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmelavet karrysild
  • Den bedste fiskefilet
  • Hjemmelavet leverpostej
  • Sønderjysk surrib

Opskrift på sylte

Sylte
Karen SenecaKaren Seneca

Sylte

4.91 fra 22 stemmer
Sylte med sennep og rødbeder hører til julefrokosten. Her får du opskriften på den lækreste sylte, der er lavet af nakkefilet og stegeflæsk.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Jul
Køkken: Dansk
Kalorier: 480
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg nakkefilet - svinekød
  • 400 g flæsk - eller svær
  • vand - så det dækker kødet
  • 1 spsk salt
  • 3 nelliker - hele
  • 8 peberkorn
  • 1 bundt persille
  • 2 stk laurbærblade
  • 1,5 løg - store både
  • 1 gulerod - delt i fire stykker
Sylten
  • 2 spsk eddike
  • 1 tsk allehånde
  • 1 løg - finthakket
  • 5 blade husblas

Fremgangsmåde
 

  1. Skær kødet i store stykker og kom det i en gryde. Hæld koldt vand over, så det lige dækker.
  2. Bring vandet i kog, sørg for at skumme godt, og lad kødet koge videre en halv times tid, hvor du af og til skummer.
  3. Skær guleroden i fire stykker, del løgene i både og kom dem i gryden. Skyl persillen og tilsæt den sammen med hele nelliker, allehånde, peberkorn og laurbærblade, Kog videre på lav varme i to timer.
  4. Nu tager du kødet op ad suppen, tilsætter lidt eddike og lader suppen koge videre i en times tid. Smag til med salt og peber og si herefter suppen.
Selve sylten
  1. Sæt husblas i blød i koldt vand i ti minutter. Når de er udblødte, vrider du dem og rører dem godt rundt i den siede suppe.
  2. Hak et løg fint, hæld dem ned i suppen og rør godt rundt.
  3. Skær kødet i tern eller riv dem fra hinanden, så de bliver til trevlede stykker. Læg kødet ned i suppen og rør rundt.
  4. Kom indholdet ned i tre aluforme a 0,5 liter eller en rugbrødsform. Rør lidt rundt, så kødet bliver fordelt. Læg låg på og sæt i køleskab.
  5. Efter et halvt døgn i køleskabet, er din hjemmelavet sylte klar til at blive spist på en skive rugbrød.

Næringsindhold

Kalorier: 480kcalKulhydrater: 4gProtein: 40gFedt: 33gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gKolesterol: 131mgNatrium: 971mgKalium: 734mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 1294IUVitamin C: 3mgCalcium: 25mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Holdbarheden er en uge i køleskab. Du kan godt fryse sylte, men gelatinen bliver blød af det.

Så når du har optøet, skal du varme den op i ca. 10 minutter ovnen for derefter at køle den ned. Så er den fin igen.

Server sylten til godt rugbrød, hjemmelavede syltede rødbeder og en stærk sennep.

Hvis du skal gå hele vejen, kan du smøre brødet med hjemmelavet krydderfedt.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johnny Green

    december 06, 2023 at 12:32 pm

    "lader suppen koge videre i en times tid" - betyder det uden låg for at koge suppen ind?

    Svar
  2. christian høj

    november 26, 2023 at 8:51 am

    hvad præcis er meningen med de 400 g flæsk ??? skal de bare koge med eller skal de bruges i selve sylten ?

    Svar
  3. Klavs

    december 10, 2021 at 4:05 pm

    Smager rigtig rigtig godt.
    Nem at lave

    Svar
  4. Kasper

    november 09, 2021 at 8:18 am

    Hvad betyder 400 gram flæsk eller svær? Er det skiver flæsk som til stegt flæsk og er svær bare flæskesvær eller?

    Bh

    Kasper

    Svar
    • Danni

      december 28, 2022 at 3:38 pm

      Det vil jeg også gerne vide

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
Billede af mad til studenterkørslen
Mad og kage til studenterkørslen - 20 nemme opskrifter→ Se opskriften
Bagte rabarber
Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)→ Se opskriften
Billede af salat med hestebønner.
Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie→ Se opskriften
Fuldkornspasta og hvid pasta
Fuldkornspasta og ris - hvor sundt er det?→ Se opskriften
billede med æggekage med bacon og tomater
Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg→ Se opskriften
billede med drinks til studenterfesten sommerdrinks
Drinks til studenterfesten - 11 seje sommerdrinks→ Se opskriften
billederesultat for kyllingekødsovs
Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling→ Se opskriften
Uge26-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required