• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Krydderfedt med æble og ristet løg

Krydderfedt med æble og ristet løg

Krydderfedt
4.5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. december 2022 - Udgivet: 5. november 2021

Krydderfedt med ristede løg er let at lave og smager helt eminent under sild eller godt pålæg. Her er opskriften på hjemmelavet fedt.

Krydderfedt med løg og timian er noget af det lækreste på et stykke rugbrød med sild eller kødpålæg.

Til en veldækket påske- eller julefrokost er det altid en del af sortimentet, når der virkelig skal frådes. For fedt er ikke sundt, men det smager bare så godt. Særligt hjemmelavet.

Jeg har brugt svinefedt fra ovnstegt flæsk, hvor fedtet falder ned gennem risten på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er nemlig smart at gemme fedt til senere brug, men man kan sagtens købe svinefedt.

Opskrift på hjemmelavet krydderfedt

Krydderfedt
Karen SenecaKaren Seneca

Krydderfedt

4.50 fra 14 stemmer
Krydderfedt med ristede løg er let at lave og smager helt eminent under sild eller godt pålæg. Her er opskriften på hjemmelavet fedt.
Ret: Jul, Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g svinefedt
  • 150 g andefedt - kan udelades
  • 2 løg - i tern
  • 2 æbler - i tern
  • 1 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hak løgene groft og skræl æblerne. Skær æblerne i små tern.
  2. Hæld et par spsk. svinefedt i en gryde, varm op og tilsæt løg og æbler. Efter et par minutter tilsætter du timian, salt og peber.
  3. Steg, til løgene bliver brune. Tag dem op i en si og lad dem dryppe af.
  4. Varm en stor stegegryde op, tilsæt svinefedtet og smelt det ved medium varme.
  5. Tilsæt andefedtet, når svinefedtet er smeltet.
  6. Placer æbler og løg i tre forme, hæld fedtet gennem en si ned i formene. Køl af.
  7. Hvis du vil have blandet løg og æbletern rundt i fedtet i stedet for at have dem i bunden, skal du røre rundt, når fedtet er halvt stivnet. Det er ca. efter en time.
  8. Efter et halvt døgn i køleskabet er dit krydderfedt klar til brug. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan lave krydderfedt uden at blande andefedt i svinefedtet. Jeg synes dog, at andefedt giver ekstra smag, derfor bruger jeg en blanding.

Jeg gemmer altid fedt fra confit de canard-dåserne, så jeg har andefedt i fryseren året rundt. Derudover er det en god ide at gemme juleandens fedt, efter den er stegt.

Svinefedt kan størkne, andefedt ikke på samme måde. Derfor kan du ikke lave krydderfedt udelukkende af andefedt.

Holdbarhed i køleskabet: 3 uger. I fryseren seks måneder.

Se flere opskrifter og artikler her:

  • Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
  • Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  • Sådan laver du brunede kartofler i ovn og på pande
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required