Krydderfedt med ristede løg er let at lave og smager helt eminent under sild eller godt pålæg. Her er opskriften på hjemmelavet fedt.
Krydderfedt med løg og timian er noget af det lækreste på et stykke rugbrød med sild eller kødpålæg.
Til en veldækket påske- eller julefrokost er det altid en del af sortimentet, når der virkelig skal frådes. For fedt er ikke sundt, men det smager bare så godt. Særligt hjemmelavet.
Jeg har brugt svinefedt fra ovnstegt flæsk, hvor fedtet falder ned gennem risten på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er nemlig smart at gemme fedt til senere brug, men man kan sagtens købe svinefedt.
Opskrift på hjemmelavet krydderfedt
Ingredienser
- 500 gram svinefedt
- 150 gram andefedt kan udelades
- 2 løg i tern
- 2 æbler i tern
- 1 tsk timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak løgene groft og skræl æblerne. Skær æblerne i små tern.
- Hæld et par spsk. svinefedt i en gryde, varm op og tilsæt løg og æbler. Efter et par minutter tilsætter du timian, salt og peber.
- Steg, til løgene bliver brune. Tag dem op i en si og lad dem dryppe af.
- Varm en stor stegegryde op, tilsæt svinefedtet og smelt det ved medium varme.
- Tilsæt andefedtet, når svinefedtet er smeltet.
- Placer æbler og løg i tre forme, hæld fedtet gennem en si ned i formene. Køl af.
- Hvis du vil have blandet løg og æbletern rundt i fedtet i stedet for at have dem i bunden, skal du røre rundt, når fedtet er halvt stivnet. Det er ca. efter en time.
- Efter et halvt døgn i køleskabet er dit krydderfedt klar til brug. Velbekomme.
Tip
Du kan lave krydderfedt uden at blande andefedt i svinefedtet. Jeg synes dog, at andefedt giver ekstra smag, derfor bruger jeg en blanding.
Jeg gemmer altid fedt fra confit de canard-dåserne, så jeg har andefedt i fryseren året rundt. Derudover er det en god ide at gemme juleandens fedt, efter den er stegt.
Svinefedt kan størkne, andefedt ikke på samme måde. Derfor kan du ikke lave krydderfedt udelukkende af andefedt.
Holdbarhed i køleskabet: 3 uger. I fryseren seks måneder.
Se flere opskrifter og artikler her:
- Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
- Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
- Sådan laver du brunede kartofler i ovn og på pande
Comments
No Comments