Sveskegrød er en klassisk og traditionel dansk dessert, der både er sund og nem at lave.
Her bruges stenfri svesker, der nemt koges op sammen vand og jævnes med kartoffelmel. Vær opmærksom på, at sveskegrøden IKKE må koge efter den er jævnet!
Jeg plejer at tilsætte lidt vanilje og revet citronskal, men du kan også sagtens lave den uden.
Opskriften er beregnet som en dessert til 4 personer. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift

Nem og hurtig sveskegrød
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom svesker op i en gryde sammen med koldt vand.
- Tilsæt sukker, lidt revet citronskal og vaniljesukker.
- Lad det koge op, skru så ned for varmen og lad sveskegrøden simre under låg i 20 minutter.
- Tag gryden af kogepladen opg sluk den.
- Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand (det er meget nemt), og jævn sveskegrøden til ønsket konsistens. Det er vigtigt, at grøden IKKE koger efter jævningen er tilsat!
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdige sveskegrød køles af, hvorefter den er klar til servering. Grøden kan serveres med mælk eller fløde. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.