• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Stuvede kartofler

Stuvede kartofler

billederesultat for stuvede kartofler
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
179
SHARES
FacebookMessenger179PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. maj 2024 - Udgivet: 6. november 2020

Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.

Stuvede kartofler er en herlig dansk ret, som du kan servere til et utal af retter fra det danske køkken.

Eksempelvis til koteletter eller frikadeller. Men bestemt også mange andre kødretter.

Kartoflerne skæres ud i mindre stykker, som koges næsten møre i letsaltet vand, inden du vender dem i en stuvning af hvid mælkesovs.

Du kan bruge både nye og gamle kartofler til retten, men vær opmærksom på, at kogetiden er en smule kortere for nye kartofler.

Så stik i dem med en kødnål, så de ikke koger ud.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Sennepsstuvede kartofler og gulerødder
  • Flødekartofler
  • Stuvede ærter og gulerødder
  • Kartoffelgryde

Opskrift på stuvede kartofler

billederesultat for stuvede kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stuvede kartofler

4.92 fra 12 stemmer
Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 260
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g kartofler - i skiver eller mundrette stykker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kogevand - fra kartoflerne
  • 2 dl mælk
  • muskatnød - reven
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vask kartoflerne og skær dem ud i skiver eller tern. Du behøver ikke skrælle dem, da der sidder masser af vitaminer lige under kartoffelskrællen. Er det meget gamle kartofler kan det være en fordel at skrælle dem.
  2. Kom kartoflerne i en gryde med letsaltet vand, kartoflerne skal netop være dækkede af vand.
  3. Kog det op, og kog kartoflerne i cirka 10 minutter under delvist låg. Stik i dem og vær opmærksom på, at de ikke koger ud. De må gerne have lidt konsistens, da de også bliver varmet igennem i stuvningen.
  4. Når de er næsten møre, tages de af blusset, og du hælder dem straks i en sigte - og overhælder med koldt vand for at stoppe kogningen!
  5. Så laver du stuvningen. Smelt et par spiseskefulde smør i en gryde, og pisk melet ud i det smeltede smør, når smørret er brust af.
  6. Pisk gradvist cirka to deciliter kogevand ind i opbagningen, og derefter mælk indtil sovsen har den rette konsistens. Ikke for tyk og fed - og ikke for tynd. Smag stuvningen til med reven muskatnød, citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.
  7. Lad sovsen koge for svag varme i fem minutter for at fjerne smagen af mel, og kom så forsigtigt de kogte kartofler i.
  8. Nu lader du de stuvede kartofler stå og simre i yderligere fem minutter, og tilsætter25 lidt mere mælk, hvis sovsen bliver for tyk.

Næringsindhold

Kalorier: 260kcalKulhydrater: 44gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 21mgNatrium: 658mgKalium: 960mgKostfibre: 5gSukker: 6gVitamin A: 266IUVitamin C: 54mgCalcium: 95mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De stuvede kartofler kan serveres som de er - eller du kan vende lidt friskhakket persille.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Blomsterbirk

    august 21, 2024 at 8:05 pm

    Når der i opskriften står at der er 260 kcal pr potion, er det så for hele opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 22, 2024 at 3:34 pm

      Hej Lene
      Det er person - altså hele opskriften delt i fire lige store dele.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lene Blomsterbirk

        august 23, 2024 at 4:50 pm

        Så tænkte jeg rigtig nok. 😊 Men tak for svar. Så bliver det bare nemmere for mig at logge, når du har lavet det store arbejde 😄

  2. Jolanda

    juli 13, 2022 at 7:22 pm

    Hej Holger.
    Når jeg laver stuvede kartofler, skærer jeg dem i tern. Svitser dem lidt i en gryde og kommer så mælk i. Kartoflerne jævner så selv mælken til sauce. Selvfølgelig er det bedst med gamle, melede kartofler.
    Vh Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)
  • Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
    Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
  • Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
    Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften
hvor meget gær skal man bruge
Hvor meget gær skal man bruge?→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required