Prøv disse sennepsstuvede kartofler og gulerødder, som du kan servere som kalorielet tilbehør til kogt skinke, hamburgerryg og meget andet.
Her er min opskrift på sennepsstuvede kartofler og gulerødder, der er klassisk tilbehør til skinke, hamburgerryg og frikadeller. Og meget andet.
Du får også en portion kartofler og gulerødder, der ikke er fede i hverken smag eller kalorieindhold, da de hverken er lavet med fløde eller smør.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sennepsstuvede kartofler
Ingredienser
- 600 gram kartofler i mundrette stykker
- 400 gram gulerødder i mundretter stykker
- 4 deciliter mælk
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 teskefulde sennep
- 2 spiseskefulde majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
- 2 spiseskefulde citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til sennepsstuvede kartofler starter du med, at gøre kartofler og gulerødder klar som beskrevet.
- Kog dem derefter i vand tilsat lidt salt. Grøntsagerne skal netop være møre, men ikke udkogte. Hæld vandet fra.
- Stil gryden med kartofler og gulerødder tilbage på kogepladen, og tilsæt mælk. lad det koge op.
- Kom bouillonterning ved sammen med sennep, og jævn til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag stuvningen til med lidt citronsaft, salt og peber. Tilsæt om nødvendigt mere mælk og jævning, så du får den øskede mængde sovs.
Næringsindhold
Tips
De sennepsstuvede kartofler og gulerødder serveres straks.
Du kan evt. vende en håndfuld finthakket persille i stuvningen lige inden servering.
Se også: Nemme og cremede flødekartofler i ovn
Comments
No Comments