• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt lange

Stegt lange

billede med stegt lsnge
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. februar 2025 - Udgivet:  9. februar 2025

Her får du min opskrift på stegt lange. Det er en skøn, nem og hurtig ret med pandestegt langefilet på bund af lynstegte grøntsager.

Stegt lange er en virkelig lækker ret med fisk, og her har jeg lavet fisken med lynstegte grøntsager.

Derfor får du en velsmagende ret med langefileter, der både er nem og meget hurtig at tilberede.

Lange er en fantastisk spisefisk, hvor kødet er rimelig fast. Den er i familie med torsk, og det er en fisk de fleste vil elske. Kan du ikke skaffe lange, kan du sagtens lave retten med andre hvide fisk som eks. torsk eller kulmule. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Ovnstegt langefilet med gulerødder og selleri
  • Paneret fiskefilet
  • Stegt rødtunge
  • Ovnbagt laks

Opskrift på pandestegt lange

billede med stegt lsnge
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt lange - nem opskrift til pande

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på stegt lange. Det er en skøn, nem og hurtig ret med pandestegt langefilet på bund af lynstegte grøntsager.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 273
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pandestegt langefilet
  • 600 g lange - filet uden skind og ben
  • smør - og olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Grøntsager
  • 200 g persillerod - i halve, tynde skiver
  • 200 g gulerod - i små tern
  • 200 g squash - i små tern
  • 100 gram grønkål - plukket eller snittet
  • 4 fed hvidløg - knust og hakket
  • olivenolie - til stegning
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Pynt
  • purløg - hakket
  • ærteskud - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre fisken. Skær fileten ud i passende portionsstykker. Tip: Vil du lave fine portionsanretninger, kan du med fordel købe et ekstra stort stykke fisk, da der selvfølgelig er ben i selve ryggen. Og det bedste stykke er den tykke side af fileten. Så skær tæt på hver side af rygbenene, og det tykke stykke den ene side bruges i denne opskriften, mens du kan bruge den mere flade del til eks. hjemmelavede fiskefrikadeller.
    udskæring af lange filet
  2. Langefileterne krydres med salt på begge sider og hviler mens du gør grøntsagerne klar.
  3. Skær det yderste af begge ender af persillerødderne, og halvér dem på langs. Skæres derefter i tynde, skrå skiver. Gulerødder og squash snittes i små tern. Pil bladene af grønkålsstokken og pluk dem groft. Eller brug en snittet grønkål. Hvidløgsfed pilles, knuses med siden af kniven og hakkes.
  4. Varm en stor pande op ved høj varme og kom en god klat smør og en god sjat olie på panden. Lad det bruse af.
  5. Læg langefileternen på panden og steg dem nu 3 minutter på hver side. Vend dem kun én gang. Dryp gerne lidt fedstoft fra panden op over fisken undervejs. Tages til side og krydres med friskkværnet peber.
    billede med pandestegt langefilet
  6. Gør panden ren (eller brug en anden pande), og varm den igen op ved meget høj varme. Kom en stor sjat olivenolie på.
  7. Kom alle grøntsagerne på panden på samme tid, og steg dem nu i ca. 3 minutter ved meget høj varme. Vendes godt rundt undervejs. Tilsæt om nødvendigt mere olie, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Grøntsagerne må gerne have lidt bid.

Næringsindhold

Kalorier: 273kcalKulhydrater: 20gProtein: 30gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 65mgNatrium: 1302mgKalium: 1237mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 11061IUVitamin C: 61mgCalcium: 144mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De pandestegte langefileter serveres straks.

Anret med de lynstegte grøntsager i bunden af tallerkner, og derpå lægges forsigtigt fisken.

Pynt gerne med hakket purløg og ærteskud. Serveres gerne med et godt stykke brød til, eventuelt fransk bondebrød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 09, 2025 at 6:28 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required