• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt lange på bund af lynstegte grøntsager - nem opskrift

Stegt lange på bund af lynstegte grøntsager - nem opskrift

billede med stegt lsnge
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. februar 2025 - Udgivet: 9. februar 2025

Her får du min opskrift på stegt lange. Det er en skøn, nem og hurtig ret med pandestegt langefilet på bund af lynstegte grøntsager.

Stegt lange er en virkelig lækker ret med fisk, og her har jeg lavet fisken med lynstegte grøntsager.

Derfor får du en velsmagende ret med langefileter, der både er nem og meget hurtig at tilberede.

Lange er en fantastisk spisefisk, hvor kødet er rimelig fast. Den er i familie med torsk, og det er en fisk de fleste vil elske. Kan du ikke skaffe lange, kan du sagtens lave retten med andre hvide fisk som eks. torsk eller kulmule. God fornøjelse.

Indhold på siden
  • Her får du min opskrift på stegt lange. Det er en skøn, nem og hurtig ret med pandestegt langefilet på bund af lynstegte grøntsager.
  • Stegt lange - nem opskrift til pande
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Ovnstegt langefilet - nem opskrift
  • Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
  • Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere
  • Ovnbagt laks - laks i ovn
  • Hjemmelavet sildesalat
  • Laks med bearnaise
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med stegt lsnge
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt lange - nem opskrift til pande

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på stegt lange. Det er en skøn, nem og hurtig ret med pandestegt langefilet på bund af lynstegte grøntsager.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 273
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Pandestegt langefilet
  • 600 g lange - filet uden skind og ben
  • smør - og olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Grøntsager
  • 200 g persillerod - i halve, tynde skiver
  • 200 g gulerod - i små tern
  • 200 g squash - i små tern
  • 100 gram grønkål - plukket eller snittet
  • 4 fed hvidløg - knust og hakket
  • olivenolie - til stegning
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Pynt
  • purløg - hakket
  • ærteskud - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre fisken. Skær fileten ud i passende portionsstykker. Tip: Vil du lave fine portionsanretninger, kan du med fordel købe et ekstra stort stykke fisk, da der selvfølgelig er ben i selve ryggen. Og det bedste stykke er den tykke side af fileten. Så skær tæt på hver side af rygbenene, og det tykke stykke den ene side bruges i denne opskriften, mens du kan bruge den mere flade del til eks. hjemmelavede fiskefrikadeller.
  2. Langefileterne krydres med salt på begge sider og hviler mens du gør grøntsagerne klar.
  3. Skær det yderste af begge ender af persillerødderne, og halvér dem på langs. Skæres derefter i tynde, skrå skiver. Gulerødder og squash snittes i små tern. Pil bladene af grønkålsstokken og pluk dem groft. Eller brug en snittet grønkål. Hvidløgsfed pilles, knuses med siden af kniven og hakkes.
  4. Varm en stor pande op ved høj varme og kom en god klat smør og en god sjat olie på panden. Lad det bruse af.
  5. Læg langefileternen på panden og steg dem nu 3 minutter på hver side. Vend dem kun én gang. Dryp gerne lidt fedstoft fra panden op over fisken undervejs. Tages til side og krydres med friskkværnet peber.
  6. Gør panden ren (eller brug en anden pande), og varm den igen op ved meget høj varme. Kom en stor sjat olivenolie på.
  7. Kom alle grøntsagerne på panden på samme tid, og steg dem nu i ca. 3 minutter ved meget høj varme. Vendes godt rundt undervejs. Tilsæt om nødvendigt mere olie, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Grøntsagerne må gerne have lidt bid.

Næringsindhold

Kalorier: 273kcalKulhydrater: 20gProtein: 30gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 65mgNatrium: 1302mgKalium: 1237mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 11061IUVitamin C: 61mgCalcium: 144mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du et par billeder fra tilberedningen af stegt lange:

udskæring af lange filet
billede med pandestegt langefilet

Servering

De pandestegte langefileter serveres straks.

Anret med de lynstegte grøntsager i bunden af tallerkner, og derpå lægges forsigtigt fisken.

Pynt gerne med hakket purløg og ærteskud. Serveres gerne med et godt stykke brød til, eventuelt fransk bondebrød. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Ovnstegt langefilet - nem opskrift

4.5 fra 9 stemmer
Langen er en fremragende spisefisk, og her er opskriften på ovnstegt langefilet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri.
Gå til opskrift

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet

4.8 fra 77 stemmer
Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Gå til opskrift
billede med fiskefilet

Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere

5 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på stegt rødtunge med smørsauce. En lækker og pandestegt rødtunge med smør, citron og persille a la Meuniere.
Gå til opskrift
stegt rødtunge med smørsauce

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks

Hjemmelavet sildesalat

5 fra 2 stemmer
Her får du en klassisk opskrift på sildesalat, der er lavet af marinerede sild, mayonnaise, karry og æg. Perfekt til jul og påske.
Gå til opskrift
billede med sildesalat

Laks med bearnaise

5 fra 1 stemme
Få den lækre opskrift på laks med bearnaise, der også serveres med bønner og kroketter. God som hverdagsmad eller lækker gæstemad.
Gå til opskrift
Billede til laks med bearnaise.

FAQ

Hvad er lange?

Lange er en rovfisk i torskefamilien, som lever på dybere vand (typisk 100–400 meter). Den har en lang, slank kro, deraf navnet, og fisken kan minde lidt om en mellemting mellem torsk og ål.

Hvordan smager lange?

Smagen er mild, let sødlig og fast i kødet, lidt som torsk, men med en fastere struktur. Den er meget velegnet til både bagning og stegning.

Kanman fryse lange?

Ja, både rå og tilberedt lange kan fryses. Rå lange: op til 6 måneder Tilberedt: op til 2–3 måneder. Pak den godt ind for at undgå frostskader.

Er der mange fiskeben i lange?

Nej. Kødet har store og få ben, som er nemme at fjerne. Den egner sig derfor godt til filetering og børnevenlige retter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 09, 2025 at 6:28 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af bladbede og sølvbede.

Bladbede og sølvbede - fakta og viden

Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.

Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Billede med grillede blomkålssteaks.

Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde

Ugens madplan uge 32

Ugens madplan uge 32 giver dig lækker aftensmad alle ugens dage

Billede af hindbærstang.

Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade

Uge31-bedstevinkøb-MV

Ugens vine, uge 31, 2025: Ugens bedste hvidvin er en riesling

Forsiden lige nu

billede med italiensk mad opskrifter
Italiensk mad - lækre retter fra det italienske køkken→ Se opskriften
Billede med grillede blomkålssteaks.
Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde→ Se opskriften
kalveculotte i grill
Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)→ Se opskriften
Billed resultat for grillede kartofler
Grillede kartofler med hvidløg i alubakke→ Se opskriften
Nektarinsalat med avocado og salattern (feta)
Nektarinsalat med avocado og salattern (feta)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 32
Ugens madplan uge 32 giver dig lækker aftensmad alle ugens dage→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede resultat for couscous salat med avocado
Couscous salat med avocado→ Se opskriften
billede med blomkålsfritter
Blomkålsfritter→ Se opskriften
billede med ribskompot
Opskrift på hjemmelavet ribskompot - nemt og lækkert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required