Her får du min opskrift på stegt lange. Det er en skøn, nem og hurtig ret med pandestegt langefilet på bund af lynstegte grøntsager.
Stegt lange er en virkelig lækker ret med fisk, og her har jeg lavet fisken med lynstegte grøntsager.
Derfor får du en velsmagende ret med langefileter, der både er nem og meget hurtig at tilberede.
Lange er en fantastisk spisefisk, hvor kødet er rimelig fast. Den er i familie med torsk, og det er en fisk de fleste vil elske. Kan du ikke skaffe lange, kan du sagtens lave retten med andre hvide fisk som eks. torsk eller kulmule. God fornøjelse.
Indhold på siden
- Her får du min opskrift på stegt lange. Det er en skøn, nem og hurtig ret med pandestegt langefilet på bund af lynstegte grøntsager.
- Stegt lange - nem opskrift til pande
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Ovnstegt langefilet - nem opskrift
- Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
- Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere
- Ovnbagt laks - laks i ovn
- Hjemmelavet sildesalat
- Laks med bearnaise
- FAQ
- Kommentarer

Stegt lange - nem opskrift til pande
Ingredienser
- 600 g lange - filet uden skind og ben
- smør - og olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 200 g persillerod - i halve, tynde skiver
- 200 g gulerod - i små tern
- 200 g squash - i små tern
- 100 gram grønkål - plukket eller snittet
- 4 fed hvidløg - knust og hakket
- olivenolie - til stegning
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- purløg - hakket
- ærteskud - kan udelades
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre fisken. Skær fileten ud i passende portionsstykker. Tip: Vil du lave fine portionsanretninger, kan du med fordel købe et ekstra stort stykke fisk, da der selvfølgelig er ben i selve ryggen. Og det bedste stykke er den tykke side af fileten. Så skær tæt på hver side af rygbenene, og det tykke stykke den ene side bruges i denne opskriften, mens du kan bruge den mere flade del til eks. hjemmelavede fiskefrikadeller.
- Langefileterne krydres med salt på begge sider og hviler mens du gør grøntsagerne klar.
- Skær det yderste af begge ender af persillerødderne, og halvér dem på langs. Skæres derefter i tynde, skrå skiver. Gulerødder og squash snittes i små tern. Pil bladene af grønkålsstokken og pluk dem groft. Eller brug en snittet grønkål. Hvidløgsfed pilles, knuses med siden af kniven og hakkes.
- Varm en stor pande op ved høj varme og kom en god klat smør og en god sjat olie på panden. Lad det bruse af.
- Læg langefileternen på panden og steg dem nu 3 minutter på hver side. Vend dem kun én gang. Dryp gerne lidt fedstoft fra panden op over fisken undervejs. Tages til side og krydres med friskkværnet peber.
- Gør panden ren (eller brug en anden pande), og varm den igen op ved meget høj varme. Kom en stor sjat olivenolie på.
- Kom alle grøntsagerne på panden på samme tid, og steg dem nu i ca. 3 minutter ved meget høj varme. Vendes godt rundt undervejs. Tilsæt om nødvendigt mere olie, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Grøntsagerne må gerne have lidt bid.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her får du et par billeder fra tilberedningen af stegt lange:
Servering
De pandestegte langefileter serveres straks.
Anret med de lynstegte grøntsager i bunden af tallerkner, og derpå lægges forsigtigt fisken.
Pynt gerne med hakket purløg og ærteskud. Serveres gerne med et godt stykke brød til, eventuelt fransk bondebrød. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Ovnstegt langefilet - nem opskrift
Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere
Ovnbagt laks - laks i ovn
Hjemmelavet sildesalat
Laks med bearnaise
FAQ
Lange er en rovfisk i torskefamilien, som lever på dybere vand (typisk 100–400 meter). Den har en lang, slank kro, deraf navnet, og fisken kan minde lidt om en mellemting mellem torsk og ål.
Smagen er mild, let sødlig og fast i kødet, lidt som torsk, men med en fastere struktur. Den er meget velegnet til både bagning og stegning.
Ja, både rå og tilberedt lange kan fryses. Rå lange: op til 6 måneder Tilberedt: op til 2–3 måneder. Pak den godt ind for at undgå frostskader.
Nej. Kødet har store og få ben, som er nemme at fjerne. Den egner sig derfor godt til filetering og børnevenlige retter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.