Her får du min opskrift på stegt lange. Det er en skøn, nem og hurtig ret med pandestegt langefilet på bund af lynstegte grøntsager.
Stegt lange er en virkelig lækker ret med fisk, og her har jeg lavet fisken med lynstegte grøntsager.
Derfor får du en velsmagende ret med langefileter, der både er nem og meget hurtig at tilberede.
Lange er en fantastisk spisefisk, hvor kødet er rimelig fast. Den er i familie med torsk, og det er en fisk de fleste vil elske. Kan du ikke skaffe lange, kan du sagtens lave retten med andre hvide fisk som eks. torsk eller kulmule. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på pandestegt lange
Stegt lange - nem opskrift til pande
Ingredienser
Pandestegt langefilet
- 600 g lange - filet uden skind og ben
- smør - og olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Grøntsager
- 200 g persillerod - i halve, tynde skiver
- 200 g gulerod - i små tern
- 200 g squash - i små tern
- 100 gram grønkål - plukket eller snittet
- 4 fed hvidløg - knust og hakket
- olivenolie - til stegning
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- purløg - hakket
- ærteskud - kan udelades
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre fisken. Skær fileten ud i passende portionsstykker. Tip: Vil du lave fine portionsanretninger, kan du med fordel købe et ekstra stort stykke fisk, da der selvfølgelig er ben i selve ryggen. Og det bedste stykke er den tykke side af fileten. Så skær tæt på hver side af rygbenene, og det tykke stykke den ene side bruges i denne opskriften, mens du kan bruge den mere flade del til eks. hjemmelavede fiskefrikadeller.
- Langefileterne krydres med salt på begge sider og hviler mens du gør grøntsagerne klar.
- Skær det yderste af begge ender af persillerødderne, og halvér dem på langs. Skæres derefter i tynde, skrå skiver. Gulerødder og squash snittes i små tern. Pil bladene af grønkålsstokken og pluk dem groft. Eller brug en snittet grønkål. Hvidløgsfed pilles, knuses med siden af kniven og hakkes.
- Varm en stor pande op ved høj varme og kom en god klat smør og en god sjat olie på panden. Lad det bruse af.
- Læg langefileternen på panden og steg dem nu 3 minutter på hver side. Vend dem kun én gang. Dryp gerne lidt fedstoft fra panden op over fisken undervejs. Tages til side og krydres med friskkværnet peber.
- Gør panden ren (eller brug en anden pande), og varm den igen op ved meget høj varme. Kom en stor sjat olivenolie på.
- Kom alle grøntsagerne på panden på samme tid, og steg dem nu i ca. 3 minutter ved meget høj varme. Vendes godt rundt undervejs. Tilsæt om nødvendigt mere olie, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Grøntsagerne må gerne have lidt bid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De pandestegte langefileter serveres straks.
Anret med de lynstegte grøntsager i bunden af tallerkner, og derpå lægges forsigtigt fisken.
Pynt gerne med hakket purløg og ærteskud. Serveres gerne med et godt stykke brød til, eventuelt fransk bondebrød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.