Her får du en klassisk opskrift på sildesalat, der er lavet af marinerede sild, mayonnaise, karry og æg. Perfekt til jul og påske.
En traditionel sildesalat hører til både julefrokost og påskefrokost, og den er nem at lave med denne opskrift.
Opskrift på sildesalat
Hjemmelavet sildesalat
Ingredienser
- 2 æg - hårdkogte og skæret i små tern
- 3 marinerede sild - skal være store sildefileter
- 4 spiseskefulde creme fraiche - med top
- 2 spiseskefulde mayonnaise
- 3 teske karry
- 1 rødløg - hakkes meget fint
- 0,5 æble - skæret i små tern
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til hjemmelavet sildesalat starter du med at koge æggene, så de bliver hårdkogte. Lad dem køle af.
- Kom de store sildefileter i en sigte og lad dem dryppe godt af. Brug bare de almindelige marinerede sild fra glas, men køb en god kvalitet.
- Løg og æble skæres i små tern, og det samme gør du med de hårdkogte æg.
- I en skål vendes creme fraiche sammen med mayonnaise og karry.
- Vend også løg, æble og æg i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Sildefileterne skæres i små stykker, der vendes i salaten til sidst. Du kan med fordel lige smage til igen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige sildesalat fordeles i 4 små portionsglas, der kan pyntes med løgringe og lidt purløg eller andet grønt drys.
Lad gerne sildesalaten trække et par timer inden servering, hvor den serveres med ristet rugbrød. den er jo perfekt til såvel julefrokost som påskefrokost.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: