Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt laks med forårsgrønt og dild

Stegt laks med forårsgrønt og dild

Billede til stegt laks med forårsgrønt.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Få min nemme opskrift på stegt laks med forårsgrønt. Her er en rigtig forårsbebuder af en middagsret med masser af grøntsager og god smag.

Stegt laks med forårsgrønt er en dejlig nem middagsret, der heller ikke tager lang tid at lave.

Jeg har skåret laksen ud i den populære butterfly-udskæring, men du kan sagtens også blot stege laksebøfferne som de er. Her steges de så 5-7 minutter på skindsiden, og et enkelt minut på den anden side.

Grøntsagerne kan sagtens varieres både i mængde og type, og blandt andet er grønne asparges også gode i grøntsagsstuvningen.

Bemærk: Opskriften er beregnet til 2 personer, men den er nem at gange op.

Opskrift på stegt laks med forårsgrønt

Stegt laks med forårsgrønt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Få min nemme opskrift på stegt laks med forårsgrønt. Her er en rigtig forårsbebuder af en middagsret med masser af grøntsager og god smag.
Antal: 2 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g kartofler små
  • 400 g laks laksefilet med skind
  • smør og rapsolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g blomkål i små buketter
  • 100 g gulerødder små, i skrå skiver
  • 1 bundt forårsløg ca. 75-100 g, i skrå skiver
  • 100 g ærter gerne fra frost
  • 3 dl mælk
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • 2 spsk dild hakket

Fremgangsmåde

  1. Kartofler koges møre i saltet vand og vandet hældes fra. Dampes af.
  2. Laksen deles i lige store laksebøffer, der skæres op som butterfly laks. Altså hvor du skærer gennem hvert stykke laks til skindet - men uden at skære skindet over. Derefter foldes laksen ud som en sommerfugl.
    de udskårne stykker laks er klar til stegning
  3. Steg laksen på en varm pande i lidt smør og rapsolie, hvor den skal have ca. 3 minutter på hver side. Krydres med salt og peber efter stegning.
  4. Forårsgrønt: Skær grøntsagerne ud som beskrevet, kom dem i en gryde, hvor de hurtigt sauteres af i lidt smør. Tilsæt mælken sammen med en bouillonterning, og lad grøntsagerne koge ca. 5 minutter ved middel varme - rør rundt så mælken ikke brænder på!
  5. Kom ærterne i og lad dem varme igennem. Jævn til ønsket konsistens med lidt majsstivelse, der udrøres i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Lige inden servering vendes hakket dild i.
    forårsgrønt til den stegte laks

Næringsindhold

Kalorier663kcalKulhydrater60gProtein53gFedt24gMættet fedt9gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.2gKolesterol143mgNatrium1761mgKalium2448mgKostfibre11gSukker17gVitamin A9622IUVitamin C112mgCalcium310mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den stegte laks serveres straks. Anret med forårsgrønt nederst på en pæn tallerken, og derpå lægges et stykke laks. Dryp laksen med friskpresset citronsaft - og pynt med nogle dildkvist.

Serveres sammen med de kogte kartofler. I stedet for kogte kartofler, kan du også servere retten med råstegte kartofler i ovn. De passer også fint til. Velbekomme.

Se også disse opskrifter på:

Honningmarineret laks

Laks med sød chilisauce

Laks med kikærter og peberfrugt

Laks med østerssauce og sundt tilbehør

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 12, 2025 at 10:38 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at læse din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required