Få min nemme opskrift på stegt laks med forårsgrønt. Her er en rigtig forårsbebuder af en middagsret med masser af grøntsager og god smag.
Stegt laks med forårsgrønt er en dejlig nem middagsret, der heller ikke tager lang tid at lave.
Jeg har skåret laksen ud i den populære butterfly-udskæring, men du kan sagtens også blot stege laksebøfferne som de er. Her steges de så 5-7 minutter på skindsiden, og et enkelt minut på den anden side.
Grøntsagerne kan sagtens varieres både i mængde og type, og blandt andet er grønne asparges også gode i grøntsagsstuvningen.
Bemærk: Opskriften er beregnet til 2 personer, men den er nem at gange op.
Opskrift på stegt laks med forårsgrønt
Stegt laks med forårsgrønt
Ingredienser
- 300 g kartofler - små
- 400 g laks - laksefilet med skind
- smør - og rapsolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 100 g blomkål - i små buketter
- 100 g gulerødder - små, i skrå skiver
- 1 bundt forårsløg - ca. 75-100 g, i skrå skiver
- 100 g ærter - gerne fra frost
- 3 dl mælk
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 1 citron
- 2 spsk dild - hakket
Fremgangsmåde
- Kartofler koges møre i saltet vand og vandet hældes fra. Dampes af.
- Laksen deles i lige store laksebøffer, der skæres op som butterfly laks. Altså hvor du skærer gennem hvert stykke laks til skindet - men uden at skære skindet over. Derefter foldes laksen ud som en sommerfugl.
- Steg laksen på en varm pande i lidt smør og rapsolie, hvor den skal have ca. 3 minutter på hver side. Krydres med salt og peber efter stegning.
- Forårsgrønt: Skær grøntsagerne ud som beskrevet, kom dem i en gryde, hvor de hurtigt sauteres af i lidt smør. Tilsæt mælken sammen med en bouillonterning, og lad grøntsagerne koge ca. 5 minutter ved middel varme - rør rundt så mælken ikke brænder på!
- Kom ærterne i og lad dem varme igennem. Jævn til ønsket konsistens med lidt majsstivelse, der udrøres i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Lige inden servering vendes hakket dild i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den stegte laks serveres straks. Anret med forårsgrønt nederst på en pæn tallerken, og derpå lægges et stykke laks. Dryp laksen med friskpresset citronsaft - og pynt med nogle dildkvist.
Serveres sammen med de kogte kartofler. I stedet for kogte kartofler, kan du også servere retten med råstegte kartofler i ovn. De passer også fint til. Velbekomme.
Se også disse opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at læse din mening om den her.