• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Stegt laks med forårsgrønt og dild

Stegt laks med forårsgrønt og dild

Billede til stegt laks med forårsgrønt.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. april 2025 - Udgivet:  12. april 2025

Indhold

  1. Få min nemme opskrift på stegt laks med forårsgrønt. Her er en rigtig forårsbebuder af en middagsret med masser af grøntsager og god smag.
  2. Opskrift på stegt laks med forårsgrønt
  3. Stegt laks med forårsgrønt
  4. Servering

Få min nemme opskrift på stegt laks med forårsgrønt. Her er en rigtig forårsbebuder af en middagsret med masser af grøntsager og god smag.

Stegt laks med forårsgrønt er en dejlig nem middagsret, der heller ikke tager lang tid at lave.

Jeg har skåret laksen ud i den populære butterfly-udskæring, men du kan sagtens også blot stege laksebøfferne som de er. Her steges de så 5-7 minutter på skindsiden, og et enkelt minut på den anden side.

Grøntsagerne kan sagtens varieres både i mængde og type, og blandt andet er grønne asparges også gode i grøntsagsstuvningen.

Bemærk: Opskriften er beregnet til 2 personer, men den er nem at gange op.

Opskrift på stegt laks med forårsgrønt

Billede til stegt laks med forårsgrønt.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt laks med forårsgrønt

5 fra 1 stemme
Få min nemme opskrift på stegt laks med forårsgrønt. Her er en rigtig forårsbebuder af en middagsret med masser af grøntsager og god smag.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 663
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g kartofler - små
  • 400 g laks - laksefilet med skind
  • smør - og rapsolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g blomkål - i små buketter
  • 100 g gulerødder - små, i skrå skiver
  • 1 bundt forårsløg - ca. 75-100 g, i skrå skiver
  • 100 g ærter - gerne fra frost
  • 3 dl mælk
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • 2 spsk dild - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Kartofler koges møre i saltet vand og vandet hældes fra. Dampes af.
  2. Laksen deles i lige store laksebøffer, der skæres op som butterfly laks. Altså hvor du skærer gennem hvert stykke laks til skindet - men uden at skære skindet over. Derefter foldes laksen ud som en sommerfugl.
    de udskårne stykker laks er klar til stegning
  3. Steg laksen på en varm pande i lidt smør og rapsolie, hvor den skal have ca. 3 minutter på hver side. Krydres med salt og peber efter stegning.
  4. Forårsgrønt: Skær grøntsagerne ud som beskrevet, kom dem i en gryde, hvor de hurtigt sauteres af i lidt smør. Tilsæt mælken sammen med en bouillonterning, og lad grøntsagerne koge ca. 5 minutter ved middel varme - rør rundt så mælken ikke brænder på!
  5. Kom ærterne i og lad dem varme igennem. Jævn til ønsket konsistens med lidt majsstivelse, der udrøres i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Lige inden servering vendes hakket dild i.
    forårsgrønt til den stegte laks

Næringsindhold

Kalorier: 663kcalKulhydrater: 60gProtein: 53gFedt: 24gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 143mgNatrium: 1761mgKalium: 2448mgKostfibre: 11gSukker: 17gVitamin A: 9622IUVitamin C: 112mgCalcium: 310mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den stegte laks serveres straks. Anret med forårsgrønt nederst på en pæn tallerken, og derpå lægges et stykke laks. Dryp laksen med friskpresset citronsaft - og pynt med nogle dildkvist.

Serveres sammen med de kogte kartofler. I stedet for kogte kartofler, kan du også servere retten med råstegte kartofler i ovn. De passer også fint til. Velbekomme.

Se også disse opskrifter på:

Honningmarineret laks

Laks med sød chilisauce

Laks med kikærter og peberfrugt

Laks med østerssauce og sundt tilbehør

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    april 12, 2025 at 10:38 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at læse din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required