Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Spidskål

Spidskål (fakta, næringsindhold og opskrifter med sommerkål)

Billede med spidskål.
Del gerne:
226
SHARES
FacebookMessenger226PinterestEmailSMS
Indhold
  • 5 fakta om spidskål
  • Opskrifter med spidskål
  • FAQ
  • Kommentarer

Spidskål og sommerkål finder du altid i supermarkedet, men er du én af dem, der ikke bryder dig så meget om kål? Så er spidskålen måske alligevel noget for dig. Den er altså også kendt som sommerkål, og er god til spidskålssalat, spidskålsgryde og mange andre retter.

Spidskål er sødere og mildere i smagen end de andre kåltyper, og den er et godt bud på, at få tilsat lidt mere kål til din madlavning, uden den bitre smag som du måske forbinder kål med.

Den kan tilberedes på alverdens måder, og tilsættes både varme og kolde retter. Dem kan spises rå, steges, koges, grilles, ovnbages og så videre.

Spidskålen er sund, kaloriefattig og ikke mindst mættende, grundet det høje indhold af kostfibre som generelt er at finde i kål. Fiberindholdet i kål, er blandt andet med til at stabilisere blodsukkerniveauet i kroppen.

Spidskålen har ligeledes store sundhedsfremmende fordele, og indeholder store mængder af vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, K-vitamin, folat, kalium og calcium.

Se også: Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

5 fakta om spidskål

Her er nogle fakta om spidskålen, så du kan nyde den sunde kål.

  • Spidskål har en mildere og sødere smag end almindelig hvidkål, hvilket gør den perfekt i både salater, wokretter og som let dampet tilbehør.
  • Spidskål indeholder masser af kostfibre, C-vitamin og K-vitamin, som styrker immunforsvaret, knoglerne og fordøjelsen.
  • Den er super alsidig, sprød og frisk i rå salater, men også lækker når den steges, dampes eller grilles. Brug den blandt andet til en nem spidskålsvinaigrette.
  • Den danske spidskål er ofte i sæson fra foråret til sensommeren og forbindes med de første friske grøntsager efter vinteren.
  • På grund af det høje vandindhold og de mange fibre mætter spidskål godt, samtidig med at den indeholder meget få kalorier.

Opskrifter med spidskål

Blandt de populære spidskålsopskrifter finder vi:

  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Spidskålsgryde (lækker gryderet med spidskål)
  • Spidskålssalat med æble og avocado (bedste salat med spidskål)
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • Stuvet spidskål (nem opskrift på stuvning af spidskål)
  • Lynstegt kylling med spidskål og soja
  • Spidskålsmuffins
  • Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)
  • Spidskålsmoothie
  • Burger med spidskål

FAQ

Hvad er spidskål?

Spidskål er en type kål, der er beslægtet med hvidkål, men den har en mildere og sødere smag. Spidskålen er blødere og tyndere blade, og så har den en karakteristisk spids form (deraf navnet).
Den er nemmere at fordøje end mange andre kåltyper.

Hvor længe kan spidskål holde sig?

Hel i køleskab: 1-2 uger (pakket ind)
Snittet: 1-2 dage i tætsluttende beholder
Tilberedt: 2-3 dage i køleskab.

Er spidskål sund?

Ja, spidskål er meget sund. Den er kaloriefattig, og fyldt med kostfibre, C-vitamin, folat, K-vitamin og antioxidanter. Kålen er god for fordøjelsen og immunforsvaret.

Giver spidskål luft i maven?

Generelt mindre end eks. hvidkål eller rosenkål, men spidskålen kan stadig give lidt luft, især hvis man ikke er vant til at spise kål. Let tilberedning kan mindske dette.

Hvornår er spidskål i sæson?

Dansk spidskålssæson er fra maj til september. Importeres året rundt, men dansk spidskål er mere frisk og sprød i smagen.

Kan man fryse spidskål?

Ja, men det er en god ide at blanchere først i 1-2 minutter og derefter køle hurtigt ned. Frys i poser. Egner sig bedst til retter med tilberedning (ikke til rå brug efter frysning).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.