• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Spejlæg - sådan spejler og steger du perfekte æg på panden

Spejlæg - sådan spejler og steger du perfekte æg på panden

Billede med spejlæg.
4.8 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  20. oktober 2017

Indhold

  1. Opskrift
  2. Spejlæg
  3. Tips
  4. Brug smør
  5. Middel varme
  6. Hæld ikke æggene direkte på panden
  7. Vent med peber
  8. Spejle æg på begge sider?
  9. Mængde

Her er min opskrift, samt de bedste tips og tricks til de bedste spejlæg.

Spejlægget er jo en klassiker til både morgenmad og brunch, og den kan også serveres til mange retter.

Beregn to æg pr. person.

Se også de gode opskrifter på:

  • Spejlæg i airfryer
  • Spejlæg i ovn
  • Pasta med spejlæg
  • Croque madame

Opskrift

Billede med spejlæg.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spejlæg

4.78 fra 54 stemmer
Spejlæg er måske ikke så svære at lave, men der er alligevel et par gode råd at hente i denne opskrift på spejlæg på panden. Blandt andet skal du passe på med varmen - og gem så peberet til sidst.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 163
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg - hakket, kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en pande op ved middel varme (jeg plejer at stege spejlæg ved 5 på en skala fra 1-9 på komfuret), og lad panden varme i et par minutter.
  2. Smelt smør på panden.
  3. Slå æg forsigtigt ud i en lille skål, og vip dem derefter lige så forsigtig i panden. Gerne med et æg ad gangen.
  4. Hæld æggene så forsigtigt i panden, at æggehviden ikke flyder alt for meget ud.
  5. Lad nu ægget sætte sig uden at du rører panden, hvorefter spejlæggene steges færdige i 2-4 minutter. Alt afhængig af hvor gennemstegte du ønsker æggene.
  6. Lad spejlæggene hvile på panden et minuts tid efter at panden er taget fra kogepladen, krydr med salt og friskkværnet peber og anret straks. Pyntes med purløg.

Næringsindhold

Kalorier: 163kcalKulhydrater: 1gProtein: 11gFedt: 12gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 338mgNatrium: 2483mgKalium: 132mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.4gVitamin A: 731IUVitamin C: 2mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Spejlæg hører ikke kun til på det veldækkede morgenbord, men jo også til biksemad og mange andre retter. Og spejlæggene er meget nemme at lave.

Alligevel er der et par gode tips og tricks til hvordan du laver de perfekte spejlæg. Jo, jeg har eksperimenteret en del med, og her er mine erfaringer.

Brug smør

For det første skal du stege spejlæggene i smør.

Det giver altså bare den bedste smag og bedste skorpe på ægget.

Middel varme

For det andet skal tilberedningen ikke ske ved for høj varme. Hvis du har en kogeplade med et interval fra 1-9, vil jeg anbefale du steger æggene ved 5 eller 6.

Her er der stadig god varme, men spejlæggene stivner heller ikke for hurtigt.

Hæld ikke æggene direkte på panden

Hæld gerne æggene enkeltvis op i en lille skål inden de kommer på panden.

Dels vil du opdage hvis du uheldigvis har fat i et dårligt æg, men det er altså også nemmere at liste ægget forsigtigt ud på panden, så blommen ikke går i stykker - og så æggehviden ikke flyder ud over det hele.

Vent med peber

Endelig skal du vente med at krydre spejlægget til sidst, så peberet ikke brankes på panden.

Så steg spejlæggene først, og til sidst krydres med friskkværnet peber.

Spejle æg på begge sider?

Det store spørgsmål til sidst er så om spejlæg skal steges på begge sider. Det er vist en smagssag, og det er op til dig selv.

Nogen kan godt lide det - andre foretrækker spejlæggene udelukkende stegt på den ene side.

Mængde

Du skal beregne to æg pr. person.

Du kan med fordel toppe spejlæggene med lidt friskklippet purløg.

Serveres gerne på et stykke lunt rugbrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dyrendal

    februar 16, 2024 at 10:42 pm

    En af de dygtige kokke i Go’ Morgen Danmark gav dette tip:
    Lidt olie på en pande - æggene på en KOLD pande. Tænd så for HØJ varme. Er ikke afprøvet hos mig endnu 😊

    Svar
  2. Leila Karlslund

    februar 16, 2024 at 5:31 pm

    Jeg slår hvert æg ud i en stor hulske, så den tynde vandige æggehvide sies fra, inden jeg steger dem. Virker også til pocherede æg.

    Svar
  3. Connie Isaksen

    oktober 22, 2022 at 3:18 pm

    Elsker spejlæg. Jeg sætter gerne et grydelåg hen over æggene, til sidst. Men kun lige 1 minuts tid. Så den ikke bliver helt hvid.
    På mit tidligere arbejde stegte vi dem på høj varme i knap 2 min. I ovnen. Det var til morgenmads menuen som skulle være hurtig klar.

    Svar
  4. Ole

    juni 18, 2022 at 10:33 pm

    Jeg føler det er et unødvendigt skridt først at slå ægget ud i en skål, man burde ikke have brug for at teste sine æg, og så er det irriterende ekstra opvask 😛

    Hvis man dog er bekymret for at æggehviden skal rende ud over det hele, er der jo de små forme til panden, som giver dem alle mulige sjove versioner, fra helt perfekt runde, til noget så skørt some skelethoveder 🙂 De fås i både metal og silikone

    Svar
  5. Elsebeth

    oktober 17, 2017 at 5:56 pm

    Det perfekte spejlæg er et æg, hvor man med en kniv forsigtigt har fjernet æggehviden oven på blommen, når ægget har stegt lidt på panden, så blommen ligger fast.

    Svar
    • Ole

      februar 09, 2022 at 11:04 am

      Sådan har min mor også altid gjort det, det er dog ikke nødvendigt 🙂 Og hun bliver altid sur hvis hun kommer til at ødelægge blommen 😛

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required