Pasta med spejlæg lyder måske som en lidt underlig ret, men den er virkelig lækker. Pastaskruer vendes i en flødesovs, og pyntes med spejlægget.
Pasta med spejlæg er en af de nemme og lækre retter på travle hverdage, og den smager altså vidunderligt godt.
Jeg fik retten i Italien for nogle år siden, og ægget falder godt sammen med pastaen.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til pasta med spejlæg
250 gram champignon
200 gram bacon i tern
1 bundt forårsløg
3 fed hvidløg
4 deciliter fløde
400 gram pastaskruer
1 bundt persille
4 æg
1 teskefuld tørret oregano
Lidt frisk eller tørret chili
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Champignon børstes rene for jord, og du skal ikke skylle dem under vandhanen, da de s suger vand til sig. Del dem i kvarte, og svits dem godt og grundigt i en varm stegegryde uden fedtstof. Læg til side.
- Så steger du baconternene næsten sprøde i gryden ved en god varme, men pas på baconen ikke bliver for branket.
- Forårsløg skæres i mindre skiver og hvidløgsfed snittes fint. Kommes ved baconen og svitses et minuts tid.
- Kom champignon tilbage i gryden sammen med oregano og lidt chili efter behag.
- Tilsæt fløden og lad det koge op, hvorefter du skruer ned igen og lader det simre mens pastaen koges al dente. Altså med lidt bid.
- Persillen hakkes fint, og det meste kommes i gryden sammen med afdryppet pasta. Lidt persille gemmes til pynt. Vend det rundt og smag til med salt og rigeligt med friskkværnet peber. Peberet giver pasta en super smag.
- Spejlæg steges på en middelvarme pande i lidt olie, og krydres også med lidt salt og peber.
Anret med pastaretten nederst i lune, dybe tallerkner, læg forsigtigt et spejlæg over og drys med lidt hakket persille. Som du kan se på billedet.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: