• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af sønderjysk stang.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. maj 2025 - Udgivet:  27. maj 2025

Sønderjysk stang er en gammel og traditionel opskrift på en kringle, der både er nem og hurtig at bage.

I forhold til den originale opskrift, så har jeg tilpasset den til en lidt moderne udgave, hvor mængden af smør er reduceret, og jeg har også tilsat lidt kardemomme. Ellers er den meget tro mod den oprindelige opskrift.

Du får to stænger ud af opskriften, så rigtig god bagelyst.

Oversigt over indhold
  • Sønderjysk stang
  • Servering
  • Søren Ryges kringle - bedste opskrift
  • Vandkringle
  • Hjemmebagt kringle
  • Kanelstang
  • Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans
  • Fødselsdagskringle
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af sønderjysk stang.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sønderjysk stang

5 fra 1 stemme
Få den bedste opskrift på sønderjysk stang, der er en klassisk kringle med remonce. Stangen er nem og hurtig at bage uden for mange ingredienser.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 2116
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g vand - lunkent, svarende til 1 dl
  • 50 g gær
  • 100 gram sukker
  • 400 g hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g smør - blødt, ikke smeltet
  • 0,5 tsk kardemomme - kan udelades
Remonce
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
Pynt
  • 1 æg - sammenpisket
  • hasselnøddeflager
  • sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine sammen med gær og sukker. Rør det ud med en spiseske så gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel sammen med æg, blødt smør og kardemomme. Kør det på røremaskinen med dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Du kan se her hvordan du nemt virker en dej op. Læg viskestykke over og lad dejen hæve i 30 minutter.
  4. Dej dejen i to lige stykker, der rulles ud til et rektangel på 30 gange 20 centimeter. Bland smør og sukker sammen til en remonce, der fordeles i en stribe på midten af hver stang på langs.
  5. Buk hver ende en smule ind, og derefter lægges den ene langside ind over midten, mens den anden langside netop lægges ind over denne, så kringlen er lukket. Tryk ganske let ned i midten på langs så dejen forbliver samlet.
  6. Læg de to stænger på bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Drys med hasselnødder og sukker. Spar ikke på sukkeret. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  7. Bag de sønderjyske stænger midt i ovnen i en forvarmet ovn ved 230 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 15 minutter. Kringlerne skal være godt afbagte.

Næringsindhold

Kalorier: 2116kcalKulhydrater: 278gProtein: 34gFedt: 99gMættet fedt: 55gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 31gTransfedt: 3gKolesterol: 461mgNatrium: 752mgKalium: 589mgKostfibre: 9gSukker: 119gVitamin A: 2858IUVitamin C: 1mgCalcium: 117mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De sønderjyske stænger tages ud af ovnen og køles af. Du kan dog godt servere dem lune.

Billede af færdigbagte sønderjyske kringlestænger.
De færdigbagte sønderjyske kringlestænger, der skal køles af inden servering. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Flere inspirerende opskrifter:

Søren Ryges kringle - bedste opskrift

4.8 fra 236 stemmer
Søren Ryges kringle opskrift er en af de bedste kringler, og kringlen er rimelig nem at bage selv. Her kan du se hvordan.
Gå til opskrift
Billederesultat for Søren Ryges kringle

Vandkringle

5 fra 2 stemmer
Her får du den bedste opskrift på vandkringle, der er en nem kringle med creme og remonce. Kringlen kan fryses ned, både som bagt og som rå kringle.
Gå til opskrift
vandkringle med creme

Hjemmebagt kringle

4.9 fra 48 stemmer
Min opskrift på hjemmebagt kringle. Et lækkert stykke bagværk med en dejlig remonce med marcipan og pyntet med mandler. Kringlen er fryseegnet.
Gå til opskrift
billederesultat for hjemmebagt kringle med marcipan

Kanelstang

4.8 fra 70 stemmer
Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
Gå til opskrift
billede med kanelstang

Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

4.8 fra 17 stemmer
Min opskrift på bagerens søndagskage, der er en lækker bagerkringle med remonce og creme. En gammeldags klipkrans, der er fryseegnet.
Gå til opskrift
bagerens søndagskage

Fødselsdagskringle

4.8 fra 5 stemmer
Min opskrift på den bedste fødselsdagskringle, der er fyldt med en lækker kanelremonce. Kringlen er nem at lave til en fødselsdag.
Gå til opskrift
fødselsdagskringle opskrift kage til fødselsdag

FAQ

Kan man fryse en sønderjysk stang?

De sønderjyske stænger er fine at fryse ned. Lad kringlerne køle af først, og frys dem derefter i plasticposer. Du kan eventuelt skære dem ud i passende stykker inden. Du kan tø dem op ved stuetemperatur, eller blot lune dem i 150 grader varm ovn i ca. 8-10 minutter.

Kan man komme rosiner i kagen?

Du kan sagtens tilsætte rosiner til de sønderjyske stænger. Brug en håndfuld til hver stang.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    maj 27, 2025 at 2:50 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Skriv gerne hvad du synes om den sønderjyske stang.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Madplan uge 22

Ugens madplan uge 22 med syv lækre retter

Ugens vine, uge 22, 2025

Ugens vine, uge 22: Mange dyre vine er topkøb!

Billede af oksekød i karry.

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Forsiden lige nu

broccoligryde
Broccoligryde - hurtig opskrift på gryderet med broccoli→ Se opskriften
billede med bulgur med grøntsager og kylling
Bulgur med grøntsager og kylling (one pot opskrift)→ Se opskriften
billederesultat for speltsalat med bagte tomater
Lækker speltsalat med bagte tomater og mozzarella→ Se opskriften
billede med spidskål med bacon og ærter
Spidskål med bacon→ Se opskriften
Billede med fersken.
Ferskner og nektariner – fakta, forskelle og tips→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for gulerodslasagne
Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød→ Se opskriften
grøntsagsret fra Napoli
Grøntsagsret fra Napoli - som hovedret eller tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for nem jordbærkage
Nem jordbærkage på 10 minutter→ Se opskriften
Speltsalat med bagte gulerødder
Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required