Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Sønderjysk stang

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af sønderjysk stang.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sønderjysk stang
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sønderjysk stang
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Sønderjysk stang

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Få den bedste opskrift på sønderjysk stang, der er en klassisk kringle med remonce. Stangen er nem og hurtig at bage uden for mange ingredienser.
Antal: 2
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g vand (lunkent, svarende til 1 dl)
  • 50 g gær
  • 100 gram sukker
  • 400 g hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g smør (blødt, ikke smeltet)
  • 0,5 tsk kardemomme (kan udelades)
Remonce
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
Pynt
  • 1 æg (sammenpisket)
  • hasselnøddeflager
  • sukker

Fremgangsmåde

  1. Kom 100 g vand i skålen til din røremaskine sammen med 50 g gær og 100 gram sukker. Rør det ud med en spiseske så gæren er opløst.
  2. Tilsæt 400 g hvedemel sammen med 2 æg, 100 g smør (blødt) og 0,5 tsk kardemomme. Kør det på røremaskinen med dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Du kan se her hvordan du nemt virker en dej op. Læg viskestykke over og lad dejen hæve i 30 minutter.
  4. Dej dejen i to lige stykker, der rulles ud til et rektangel på 30 gange 20 centimeter. Bland 100 g smør og 100 g sukker sammen til en remonce, der fordeles i en stribe på midten af hver stang på langs.
  5. Buk hver ende en smule ind, og derefter lægges den ene langside ind over midten, mens den anden langside netop lægges ind over denne, så kringlen er lukket. Tryk ganske let ned i midten på langs så dejen forbliver samlet.
  6. Læg de to stænger på bageplade med bagepapir, pisk 1 æg sammen og pensl med sammenpisket æg. Drys med hasselnøddeflager og sukker. Spar ikke på sukkeret. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  7. Bag de sønderjyske stænger midt i ovnen i en forvarmet ovn ved 230 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 15 minutter. Kringlerne skal være godt afbagte.

Næringsindhold

Kalorier2116kcalKulhydrater278gProtein34gFedt99gMættet fedt55gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt31gTransfedt3gKolesterol461mgNatrium752mgKalium589mgKostfibre9gSukker119gVitamin A2858IUVitamin C1mgCalcium117mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sønderjysk stang

Sønderjysk stang er en gammel og traditionel opskrift på en kringle, der både er nem og hurtig at bage.

I forhold til den originale opskrift, så har jeg tilpasset den til en lidt moderne udgave, hvor mængden af smør er reduceret, og jeg har også tilsat lidt kardemomme. Ellers er den meget tro mod den oprindelige opskrift.

Du får to stænger ud af opskriften, så rigtig god bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Søren Ryges kringle
  • Klassisk hjemmebagt kringle
  • Vandkringle
  • Kanelstang
  • Bagerens søndagskage
  • Fødselsdagskringle
  • Hindbærstang

Servering

De sønderjyske stænger tages ud af ovnen og køles af. Du kan dog godt servere dem lune.

Billede af færdigbagte sønderjyske kringlestænger.
De færdigbagte sønderjyske kringlestænger, der skal køles af inden servering. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

FAQ

Kan man fryse en sønderjysk stang?

De sønderjyske stænger er fine at fryse ned. Lad kringlerne køle af først, og frys dem derefter i plasticposer. Du kan eventuelt skære dem ud i passende stykker inden. Du kan tø dem op ved stuetemperatur, eller blot lune dem i 150 grader varm ovn i ca. 8-10 minutter.

Kan man komme rosiner i kagen?

Du kan sagtens tilsætte rosiner til de sønderjyske stænger. Brug en håndfuld til hver stang.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 27, 2025 at 2:50 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Skriv gerne hvad du synes om den sønderjyske stang.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required