Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
Sigøjnerpande er en klassisk ret, som du laver i en stor pande. Har du ikke sådan en pande, kan du også sagtens lave sigøjnerpanden i en gryde, og det smager stadig fantastisk godt.
Retten minder tydeligt om ungarsk mad, men er vist oprindeligt fra Tyskland, hvor den kendes som Zigeunerpfanne.
Med masser af paprika, champignon og peberfrugt.
Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde, og så skal sigøjnerpande selvfølgelig serveres med en fløjlsblød kartoffelmos, som du finder opskriften på i linket.
Se også mine populære opskrifter på:
Lækker jægergryde med cocktailpølser og ris
Hovedretter - nemme ideer og inspiration
Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)
Krofatters livret med stegte kødboller og sovs
Opskrift på sigøjnerpande
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Kromutters sigøjnerpande
Ingredienser
- 250 g champignon
- 4 stk. kyllingebryst
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 tsk paprika
- spidskommen - stødt, en smule, kan udelades
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Champignon børstes rene for jord og snittes i kvarte. Svitses på en varm pande uden fedtstof og lægges til side. Champignonerne giver noget umami til en sigøjnerpande.
- Kyllingebryst fileterne steges møre i lidt olie på panden, og krydres med paprika, salt og friskkværnet peber. Det tager cirka fem minutter på hver side. Lægges til side.
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i lidt olie ved middel varme. Tilsæt derefter peberfrugt i mindre tern. Lad det sautere et par minutter.
- Kom så tre teskefulde paprika ved sammen med lidt spidskommen.
- Kyllingebryst fileterne deles på langs, og derefter i mundrette stykker på tværs, så du får 8-10 stykker kød af hvert stykke kyllingebryst. Kom dem på panden sammen med de ristede champignon.
- Tilsæt så hakkede tomater og madlavningsfløde og lad det koge op.
- Skru ned for varmen, og lad din sigøjnergryde simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
- Til sidst vendes lidt friskhakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdige sigøjnerpande serveres sammen med verdens bedste kartoffelmos.
Og det handler blandt andet om at ramme den rigtige mængde smør i mosen.
Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karen Margrethe Jensen Wales
Jeg vil meget gerne lave denne ret. Jeg er i tvivl om hvor stor en dåse tomater er.
Jeg husker fra min læretid som kolonial komi i Danmark at dåserne var ca 400 ml.
Jeg har boet i Canada i mange år og vores dåser er en del større hvilket
jeg vil tro er for meget for denne ret.
Jeg vil også gerne vide om retten er fryse egnet.
Jeg bruger mange af dine opskrifter.
Venligst
Karen Margrethe
Lotte Mortensen
Super opskrift, det smagte virkelig godt.
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Lotte - dejligt du kunne bruge opskriften 🙂
Alt det bedste
Holger
Anna
Super lækker ret. Jeg er ikke så vild med champignon så jeg lavede den uden, det var også rigtig godt! Måske kunne man tilsætte lidt creme fraiche, for at få umamismagen. Men overall meget lækkert!
Daniel
Der bør være nogle, der kan føle sig krænket af det navn!
bent jantzen
after living in johanesburg for 45 years its is great to find danske retter i remember my grandmother used to do when i was a dreng
bent jantzen
Paw
Fin ret. Minder rigtig meget om den gamle danske Pramdragergryde, som bestemt ikke er dårlig.
Helle
Lyder rigtig spændende og skal prøves i weekenden. Er dog i tvivl om, om kyllingefilet skal skæres i stykker, før eller efter bruning, og om der skal paprika på 2 gange.
Hilsen
Helle
Madensverden.dk
Hej Helle
Det er en dejlig ret, tak 🙂
Du kan gøre begge dele, men jeg plejer at stege kyllingefileterne hele, og derefter skære dem i mindre stykker. Det synes jeg er nemmere.
Jeg krydrer både kyllingekødet med paprika, og kommer også noget i sovsen.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger