Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kromutters sigøjnerpande (med kartoffelmos)

Kromutters sigøjnerpande (med kartoffelmos)

kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos
4.8 fra 78 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.8k
SHARES
FacebookMessenger4.8kPinterestEmailSMS
Opdateret: 26. februar 2024 - Udgivet: 17. maj 2023
Oversigt over indhold
  • Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
  • Opskrift på sigøjnerpande
  • Kromutters sigøjnerpande
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.

Sigøjnerpande er en klassisk ret, som du laver i en stor pande. Har du ikke sådan en pande, kan du også sagtens lave sigøjnerpanden i en gryde, og det smager stadig fantastisk godt.

Retten minder tydeligt om ungarsk mad, men er vist oprindeligt fra Tyskland, hvor den kendes som Zigeunerpfanne.

Med masser af paprika, champignon og peberfrugt.

Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde, og så skal sigøjnerpande selvfølgelig serveres med en fløjlsblød kartoffelmos, som du finder opskriften på i linket.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Lækker jægergryde med cocktailpølser og ris
  • Hovedretter - nemme ideer og inspiration
  • Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)
  • Krofatters livret med stegte kødboller og sovs

Opskrift på sigøjnerpande

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kromutters sigøjnerpande

4.81 fra 78 stemmer
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 414
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g champignon
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 tsk paprika
  • spidskommen - stødt, en smule, kan udelades
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Champignon børstes rene for jord og snittes i kvarte. Svitses på en varm pande uden fedtstof og lægges til side. Champignonerne giver noget umami til en sigøjnerpande.
  2. Kyllingebryst fileterne steges møre i lidt olie på panden, og krydres med paprika, salt og friskkværnet peber. Det tager cirka fem minutter på hver side. Lægges til side.
  3. Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i lidt olie ved middel varme. Tilsæt derefter peberfrugt i mindre tern. Lad det sautere et par minutter.
  4. Kom så tre teskefulde paprika ved sammen med lidt spidskommen.
  5. Kyllingebryst fileterne deles på langs, og derefter i mundrette stykker på tværs, så du får 8-10 stykker kød af hvert stykke kyllingebryst. Kom dem på panden sammen med de ristede champignon.
  6. Tilsæt så hakkede tomater og madlavningsfløde og lad det koge op.
  7. Skru ned for varmen, og lad din sigøjnergryde simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
  8. Til sidst vendes lidt friskhakket persille i.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 414kcalKulhydrater: 13gProtein: 32gFedt: 27gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 163mgNatrium: 905mgKalium: 1050mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 2053IUVitamin C: 59mgCalcium: 105mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige sigøjnerpande serveres sammen med verdens bedste kartoffelmos.

Og det handler blandt andet om at ramme den rigtige mængde smør i mosen.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Margrethe Jensen Wales skriver

    november 27, 2023 at 5:23 pm

    Jeg vil meget gerne lave denne ret. Jeg er i tvivl om hvor stor en dåse tomater er.
    Jeg husker fra min læretid som kolonial komi i Danmark at dåserne var ca 400 ml.
    Jeg har boet i Canada i mange år og vores dåser er en del større hvilket
    jeg vil tro er for meget for denne ret.
    Jeg vil også gerne vide om retten er fryse egnet.
    Jeg bruger mange af dine opskrifter.
    Venligst
    Karen Margrethe

    Svar
  2. Lotte Mortensen skriver

    maj 18, 2021 at 7:36 pm

    Super opskrift, det smagte virkelig godt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 19, 2021 at 8:37 am

      Tusind tak, Lotte - dejligt du kunne bruge opskriften 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required