Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kromutters sigøjnerpande (med kartoffelmos)

Kromutters sigøjnerpande (med kartoffelmos)

kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos
4.8 fra 78 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.9k
SHARES
FacebookMessenger4.9kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
  • Opskrift på sigøjnerpande
  • Kromutters sigøjnerpande
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.

Sigøjnerpande er en klassisk ret, som du laver i en stor pande. Har du ikke sådan en pande, kan du også sagtens lave sigøjnerpanden i en gryde, og det smager stadig fantastisk godt.

Retten minder tydeligt om ungarsk mad, men er vist oprindeligt fra Tyskland, hvor den kendes som Zigeunerpfanne.

Med masser af paprika, champignon og peberfrugt.

Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde, og så skal sigøjnerpande selvfølgelig serveres med en fløjlsblød kartoffelmos, som du finder opskriften på i linket.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Lækker jægergryde med cocktailpølser og ris
  • Hovedretter - nemme ideer og inspiration
  • Ellas kødsovs med kartoffelmos i fad (lækker børnemad)
  • Krofatters livret med stegte kødboller og sovs

Opskrift på sigøjnerpande

Kromutters sigøjnerpande

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 78 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 30 minutter min
Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration med kartoffelmos. Retten er bla.med kylling, paprika og peberfrugt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g champignon
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 tsk paprika
  • spidskommen (stødt, en smule, kan udelades)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl madlavningsfløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

  1. Champignon børstes rene for jord og snittes i kvarte. Svitses på en varm pande uden fedtstof og lægges til side. Champignonerne giver noget umami til en sigøjnerpande.
  2. Kyllingebryst fileterne steges møre i lidt olie på panden, og krydres med paprika, salt og friskkværnet peber. Det tager cirka fem minutter på hver side. Lægges til side.
  3. Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i lidt olie ved middel varme. Tilsæt derefter peberfrugt i mindre tern. Lad det sautere et par minutter.
  4. Kom så tre teskefulde paprika ved sammen med lidt spidskommen.
  5. Kyllingebryst fileterne deles på langs, og derefter i mundrette stykker på tværs, så du får 8-10 stykker kød af hvert stykke kyllingebryst. Kom dem på panden sammen med de ristede champignon.
  6. Tilsæt så hakkede tomater og madlavningsfløde og lad det koge op.
  7. Skru ned for varmen, og lad din sigøjnergryde simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
  8. Til sidst vendes lidt friskhakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier414kcalKulhydrater13gProtein32gFedt27gMættet fedt15gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.01gKolesterol163mgNatrium905mgKalium1050mgKostfibre3gSukker6gVitamin A2053IUVitamin C59mgCalcium105mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige sigøjnerpande serveres sammen med verdens bedste kartoffelmos.

Og det handler blandt andet om at ramme den rigtige mængde smør i mosen.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Margrethe Jensen Wales skriver

    november 27, 2023 at 5:23 pm

    Jeg vil meget gerne lave denne ret. Jeg er i tvivl om hvor stor en dåse tomater er.
    Jeg husker fra min læretid som kolonial komi i Danmark at dåserne var ca 400 ml.
    Jeg har boet i Canada i mange år og vores dåser er en del større hvilket
    jeg vil tro er for meget for denne ret.
    Jeg vil også gerne vide om retten er fryse egnet.
    Jeg bruger mange af dine opskrifter.
    Venligst
    Karen Margrethe

    Svar
  2. Lotte Mortensen skriver

    maj 18, 2021 at 7:36 pm

    Super opskrift, det smagte virkelig godt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 19, 2021 at 8:37 am

      Tusind tak, Lotte - dejligt du kunne bruge opskriften 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anna skriver

    maj 03, 2021 at 7:38 pm

    Super lækker ret. Jeg er ikke så vild med champignon så jeg lavede den uden, det var også rigtig godt! Måske kunne man tilsætte lidt creme fraiche, for at få umamismagen. Men overall meget lækkert!

    Svar
  4. Daniel skriver

    marts 13, 2021 at 6:47 am

    Der bør være nogle, der kan føle sig krænket af det navn!

    Svar
  5. bent jantzen skriver

    juli 19, 2019 at 11:27 am

    after living in johanesburg for 45 years its is great to find danske retter i remember my grandmother used to do when i was a dreng

    bent jantzen

    Svar
  6. Paw skriver

    april 16, 2019 at 2:15 pm

    Fin ret. Minder rigtig meget om den gamle danske Pramdragergryde, som bestemt ikke er dårlig.

    Svar
  7. Helle skriver

    marts 01, 2019 at 8:26 am

    Lyder rigtig spændende og skal prøves i weekenden. Er dog i tvivl om, om kyllingefilet skal skæres i stykker, før eller efter bruning, og om der skal paprika på 2 gange.
    Hilsen
    Helle

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      marts 01, 2019 at 10:22 am

      Hej Helle

      Det er en dejlig ret, tak 🙂

      Du kan gøre begge dele, men jeg plejer at stege kyllingefileterne hele, og derefter skære dem i mindre stykker. Det synes jeg er nemmere.

      Jeg krydrer både kyllingekødet med paprika, og kommer også noget i sovsen.

      God fornøjelse.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required