Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sennepsglaseret svinemørbrad

Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon

sennepsglaseret svinemørbrad
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6.5k
SHARES
FacebookMessenger6.5kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad
  • Noter
  • Kommentarer

Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Se min opskrift på en sticky og sennepsglaseret svinemørbrad med bacon, hvor mørbraden gnubbes med brun farin, paprika og salt.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (afpudses)
  • 3 tsk brun farin
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 5 skiver bacon
Rub
  • 2 tsk brun farin
  • 2 tsk sennep (gerne Maille med honning)

Fremgangsmåde

  1. Afpuds 1 svinemørbrad for sølvsenen og andre urenheder.
  2. Bland 3 tsk brun farin med 2 tsk paprika og 1 tsk salt, og mas det godt sammen. Gnub så den hjemmelavede rub grundigt ind i mørbraden.
  3. Vikl 5 skiver baconn om mørbraden, og fastgør skiverne med enten tandstikker eller kødnåle.
  4. Kom en smule olie på en middelvarm pande, og svits nu mørbraden cirka 2 minutter på hver side (4 sider). Vend kun hvert andet minut, da den skal stå og blive sticky, hvor den brune farin langsomt karamelliserer. Men altså cirka 2 minutter på hver side, hvor varmen ikke er så høj, at kødet brænder på, men heller ikke så lav at det koger i stedet for at stege.
  5. Læg svinemørbraden i et ildfast fad. Rør 2 tsk brun farin og 2 tsk sennep sammen, og smør det ud på oversiden af mørbraden.
  6. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor svinemørbraden nu skal stege i cirka 15 minutter.
  7. Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i mindst 10 minutter inden udskæring med en skarp kniv.

Næringsindhold

Kalorier222kcalKulhydrater5gProtein35gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium1037mgKalium599mgKostfibre0.2gSukker5gVitamin A82IUVitamin C3mgCalcium11mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad

Man kan lave mørbrad på mange måder, men du skal ikke snyde dig selv for denne opskrift med sennepsglaseret svinemørbrad med bacon.

Den bliver sticky og klistret på den gode måde, og der er masser af smag i den.

Mørbraden steges først på panden, og efter glasering steges den færdig i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Baconmørbrad i fad
  • One pot mørbrad
  • Mørbradgryde
  • Mørbrad i fad med fløde og bacon

Noter

Servér den sennepsglaserede og sticky svinemørbrad med hasselback kartofler og en spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bo skriver

    november 07, 2025 at 10:22 pm

    For det første er vi glade for dine fine opskrifter.
    I opskriften Sticky mørbrad i punkt 4 står der at vi skal svitse kødet i 7 min på hver side, uden at vende kødet undervejs, altså det er umuligt, tror sætningen skal flyttes til et senere afsnit. Vh. Bo. 😂👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 08, 2025 at 7:47 am

      Hej Bo
      Tak for det, og jeg har opdateret opskriften med mere præcis angivelse 🙂
      Jeg har udviklet den lidt, så håber den nu er endnu bedre 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Karsten skriver

    juli 26, 2024 at 6:11 pm

    Fantastisk ret

    Svar
  3. Anette Hedegaard Lønstrup skriver

    maj 06, 2024 at 1:05 pm

    Opskriften vakte stor begejstring i hele familien og nem at gå til.

    Svar
  4. Grete Sørensen skriver

    marts 11, 2024 at 8:37 pm

    Hej.
    Jeg har netop købt en AirFryer.
    Var det mon en ide, at I under de sædvanlige oplysninger også skrev fremgangsmåden i en AirFryer??

    Svar
  5. Helle Thorn skriver

    september 29, 2023 at 7:09 pm

    7 minutter på hver side. Hvor mange sider regner du med til en mørbrad? 😊

    Svar
  6. Pia Nielsen skriver

    december 28, 2022 at 11:00 pm

    Nøj - det blev godt:-) - tak for det...

    Svar
  7. Nymark skriver

    april 05, 2022 at 11:05 am

    Super lækker

    Svar
  8. Per skriver

    januar 21, 2018 at 9:55 am

    Hvordan steger man møder på hver side, når noget er rund ....????
    Den må faktisk have tre sider.... En side hele vejen rundt, og de to ender...
    Det er ikke til at få mørbraden til at stå på højkant på enden mens den bruner.
    Okay.....men lidt sjov skal vi da have - det hører med til madlavning, ved jeg efter mange år i restaurations køkkener.
    Tak for gode ideer

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      januar 21, 2018 at 3:17 pm

      Hej Per

      He he - godt spørgsmål. For hvor mange sider har en cirkel 🙂

      Tak for det - og fortsat rigtig god dag til dig.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  9. connie s skriver

    juli 22, 2017 at 11:02 am

    Den bedste mørbrad jeg har serveret for mine gæster - alle var begejstret - ikke sidste gang den er lavet 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      juli 23, 2017 at 11:36 am

      Mange tak, Connie det er jeg meget glad for at høre.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  10. Lone Gregersen skriver

    april 28, 2017 at 2:07 pm

    Har I nogle erfaringer med at holde "pause" mellem de to stegninger, så man evt. Kan lave noget på forhånd i forbindelse med at man skal have gæster?

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      april 28, 2017 at 2:24 pm

      Hej Lone
      Godt spørgsmål. Nej, ikke umiddelbart, men 10-15 minutter gør nok ikke noget. Men jeg ville ikke lave første del om formiddagen, og så anden del til spisning om aftenen. Så mit råd er, at du laver det nogenlunde i et træk. Desværre.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
  11. mogens nymark skriver

    april 20, 2017 at 3:49 pm

    hvordan vil i stege kødet på begge sider uden at vende kødet ?

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      april 20, 2017 at 3:56 pm

      Hej Mogens
      Godt du spørger. Det jeg mener er, at man ikke skal vende det hele tiden, men blot en enkelt gang. Håber det giver mening.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
      • Ejner Munkebro skriver

        marts 14, 2023 at 7:40 am

        Hej Holger.
        Jeg ville have spurgt om det samme. Måske var det en ide at tydeliggøre det i selve opskriften, så tvivlen ryddes af vejen? Men opskriften skal prøves - som det allerede er tilfældet med mange af jeres gode opskrifter.
        Mange hilsner
        Ejner

Mere inspiration

  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required