• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon

Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon

sennepsglaseret svinemørbrad
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6.5k
SHARES
FacebookMessenger6.5kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. januar 2022 - Udgivet: 23. marts 2023

Se min opskrift på en sticky og sennepsglaseret svinemørbrad med bacon, hvor mørbraden gnubbes med brun farin, paprika og salt.

Man kan lave mørbrad på mange måder, men du skal ikke snyde dig selv for denne opskrift med sennepsglaseret svinemørbrad med bacon.

Den bliver sticky og klistret på den gode måde, og der er masser af smag i den.

Mørbraden steges først på panden, og efter glasering steges den færdig i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Baconmørbrad i fad
  • One pot mørbrad
  • Mørbradgryde
  • Mørbrad i fad med fløde og bacon

Opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon

4.94 fra 15 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 222
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudses
  • 3 tsk brun farin
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 5 skiver bacon
Rub
  • 2 tsk sennep - gerne Maille med honning
  • 2 tsk brun farin

Fremgangsmåde
 

  1. Afpuds svinemørbraden for sølvsenen og andre urenheder.
  2. Bland brun farin med paprika og salt, og mas det godt sammen. Gnub så den hjemmelavede rub grundigt ind i mørbraden.
  3. Vikl fem skiver bacon om mørbraden, og fastgør skiverne med enten tandstikker eller kødnåle.
  4. Kom en smule olie på en middelvarm pande, og svits nu mørbraden cirka syv minutter på hver side. Uden at vende kødet undervejs, da den skal stå og blive sticky, hvor den brune farin langsomt karamelliserer.
  5. Men altså cirka syv minutter på hver side, hvor varmen ikke er så høj, at kødet brænder på, men heller ikke så lav at det koger i stedet for at stege.
  6. Læg svinemørbraden i et ildfast fad. Rør brun farin og sennep sammen, og smør det ud på oversiden af mørbraden.
  7. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor svinemørbraden nu skal stege i cirka 13 minutter.
  8. Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i mindst 10 minutter inden udskæring med en skarp kniv.

Næringsindhold

Kalorier: 222kcalKulhydrater: 5gProtein: 35gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 1037mgKalium: 599mgKostfibre: 0.2gSukker: 5gVitamin A: 82IUVitamin C: 3mgCalcium: 11mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Servér den sennepsglaserede og sticky svinemørbrad med hasselback kartofler og en spidskålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karsten

    juli 26, 2024 at 6:11 pm

    Fantastisk ret

    Svar
  2. Anette Hedegaard Lønstrup

    maj 06, 2024 at 1:05 pm

    Opskriften vakte stor begejstring i hele familien og nem at gå til.

    Svar
  3. Grete Sørensen

    marts 11, 2024 at 8:37 pm

    Hej.
    Jeg har netop købt en AirFryer.
    Var det mon en ide, at I under de sædvanlige oplysninger også skrev fremgangsmåden i en AirFryer??

    Svar
  4. Helle Thorn

    september 29, 2023 at 7:09 pm

    7 minutter på hver side. Hvor mange sider regner du med til en mørbrad? 😊

    Svar
  5. Pia Nielsen

    december 28, 2022 at 11:00 pm

    Nøj - det blev godt:-) - tak for det...

    Svar
  6. Nymark

    april 05, 2022 at 11:05 am

    Super lækker

    Svar
  7. Per

    januar 21, 2018 at 9:55 am

    Hvordan steger man møder på hver side, når noget er rund ....????
    Den må faktisk have tre sider.... En side hele vejen rundt, og de to ender...
    Det er ikke til at få mørbraden til at stå på højkant på enden mens den bruner.
    Okay.....men lidt sjov skal vi da have - det hører med til madlavning, ved jeg efter mange år i restaurations køkkener.
    Tak for gode ideer

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 21, 2018 at 3:17 pm

      Hej Per

      He he - godt spørgsmål. For hvor mange sider har en cirkel 🙂

      Tak for det - og fortsat rigtig god dag til dig.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  8. connie s

    juli 22, 2017 at 11:02 am

    Den bedste mørbrad jeg har serveret for mine gæster - alle var begejstret - ikke sidste gang den er lavet 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 23, 2017 at 11:36 am

      Mange tak, Connie det er jeg meget glad for at høre.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  9. Lone Gregersen

    april 28, 2017 at 2:07 pm

    Har I nogle erfaringer med at holde "pause" mellem de to stegninger, så man evt. Kan lave noget på forhånd i forbindelse med at man skal have gæster?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 28, 2017 at 2:24 pm

      Hej Lone
      Godt spørgsmål. Nej, ikke umiddelbart, men 10-15 minutter gør nok ikke noget. Men jeg ville ikke lave første del om formiddagen, og så anden del til spisning om aftenen. Så mit råd er, at du laver det nogenlunde i et træk. Desværre.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
  10. mogens nymark

    april 20, 2017 at 3:49 pm

    hvordan vil i stege kødet på begge sider uden at vende kødet ?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 20, 2017 at 3:56 pm

      Hej Mogens
      Godt du spørger. Det jeg mener er, at man ikke skal vende det hele tiden, men blot en enkelt gang. Håber det giver mening.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar
      • Ejner Munkebro

        marts 14, 2023 at 7:40 am

        Hej Holger.
        Jeg ville have spurgt om det samme. Måske var det en ide at tydeliggøre det i selve opskriften, så tvivlen ryddes af vejen? Men opskriften skal prøves - som det allerede er tilfældet med mange af jeres gode opskrifter.
        Mange hilsner
        Ejner

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required