Se min opskrift på en sticky og sennepsglaseret svinemørbrad med bacon, hvor mørbraden gnubbes med brun farin, paprika og salt.
Man kan lave mørbrad på mange måder, men du skal ikke snyde dig selv for denne opskrift med sennepsglaseret svinemørbrad med bacon.
Den bliver sticky og klistret på den gode måde, og der er masser af smag i den.
Mørbraden steges først på panden, og efter glasering steges den færdig i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad
Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudses
- 3 tsk brun farin
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 5 skiver bacon
- 2 tsk sennep - gerne Maille med honning
- 2 tsk brun farin
Fremgangsmåde
- Afpuds svinemørbraden for sølvsenen og andre urenheder.
- Bland brun farin med paprika og salt, og mas det godt sammen. Gnub så den hjemmelavede rub grundigt ind i mørbraden.
- Vikl fem skiver bacon om mørbraden, og fastgør skiverne med enten tandstikker eller kødnåle.
- Kom en smule olie på en middelvarm pande, og svits nu mørbraden cirka syv minutter på hver side. Uden at vende kødet undervejs, da den skal stå og blive sticky, hvor den brune farin langsomt karamelliserer.
- Men altså cirka syv minutter på hver side, hvor varmen ikke er så høj, at kødet brænder på, men heller ikke så lav at det koger i stedet for at stege.
- Læg svinemørbraden i et ildfast fad. Rør brun farin og sennep sammen, og smør det ud på oversiden af mørbraden.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor svinemørbraden nu skal stege i cirka 13 minutter.
- Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i mindst 10 minutter inden udskæring med en skarp kniv.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Servér den sennepsglaserede og sticky svinemørbrad med hasselback kartofler og en spidskålssalat.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Karsten skriver
Fantastisk ret
Anette Hedegaard Lønstrup skriver
Opskriften vakte stor begejstring i hele familien og nem at gå til.
Grete Sørensen skriver
Hej.
Jeg har netop købt en AirFryer.
Var det mon en ide, at I under de sædvanlige oplysninger også skrev fremgangsmåden i en AirFryer??
Helle Thorn skriver
7 minutter på hver side. Hvor mange sider regner du med til en mørbrad? 😊
Pia Nielsen skriver
Nøj - det blev godt:-) - tak for det...