Sauerkraut er den tyske opskrift på fermenteret kål, som smager helt fantastisk. Samtidig er den virkelig sund.
Sauerkraut er virkelig nem at lave. Denne opskrift kræver i princippet kun to ingredienser: kål og salt. Og så har jeg også tilføjet et enkelt laurbærblad for ekstra smag. Så bliver det bare ikke nemmere.
Denne form for fermentering er anderledes en normal syltning, da man jo oftest bruger en form for eddike eller olie til at sylte grønsager med. Men her producerer kålen sin egen form for syre.
Det tager cirka tre dage, før den fermenterede kål er klar. I de tre dage skal du holde øje med kålen og én gang dagligt skubbe kålen ned, så væsken bliver ved med at dække kålen i glasset.
Se også de populære opskrifter på:
- Karrykål - lækker kål med karry
- Brunkål - nem opskrift med hvidkål eller spidskål
- Spidskålssalat med æble og avocado
Opskrift på tysk sauerkraut
Sauerkraut - opskrift på fermenteret kål
Ingredienser
- 1 kg hvidkål
- 15 g salt
- 1 laurbærblad
Fremgangsmåde
- Start med at snitte hvidkålen så fint som du kan - eller brug et rivejern til formålet. Kom det snittede hvidkål i en stor skål og hæld saltet udover det.
- Brug nu dine hænder til at massere, klemme og ælte hvidkålen. Du må gerne lægge kræfter i og du skal bestemt ikke være bange for at være for voldsom.
- Gør dette i cirka ti minutter eller indtil du kan mærke, at alt vandet er kommet ud af hvidkålen.
- Tag nu en stor steril beholder og kom laurbærbladet i. Tilføj nu al hvidkålen i beholderen og hæld til sidst væsken fra den henover.
- Skub/mas kålen godt sammen, så væsken dækker den. Dæk nu beholderen med et rent stykke stof, som du fastgør med en elastik rundt om åbningen.
- Lad beholderen stå et mørkt sted med en temperatur mellem 18 til 26 grader. Lad kålen fermentere i tre dage, hvor du hver dag presser hvidkålen sammen, så væsken hele tiden dækker den.
- Derefter kan du putte låg på beholderen og opbevare den i køleskabet. Og så er din sauerkraut klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens tilføje krydderier til sauerkraut, hvis du ønsker mere smag.
Både hele sorte peberkorn og kommenfrø passer rigtig godt til opskriften.
Serveres til alt fra frikadeller til medister og meget andet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Heidi
Er i gang med at lave sauerkraut og mine spørgsmål er :hvor længe kan det holde sig og skal være i køleskabet når låget kommer på?
Skal det skyldes inden det indtages? ( en veninde siger hun skyller det)
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Det er da en dejlig beskæftigelse. Ja, når den er færdig sker opbevaringen i køleskabet.
Man behøver ikke skylle sauerkraut - men det er vist en smagssag 🙂
Du kan sagten bruge den fermenterede kål uden at skylle det.
BH Holger
Heidi
Hvor længe kan det holde sig?
Holger Rørby Madsen
Mindst et par måneder - sauerkraut har en god holdbarhed 🙂
BH Holger
john Andersen
I Norge har jeg spist surkål til Flæskesteg, I surkålen var der en god del Kommenfrø, smagsmæssigt var denne Sauerkraut langt bedre til Fæskesteg end Rødkål, måske har det noget med syre/sødme t gøre.