Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Sauerkraut

Sauerkraut (opskrift på fermenteret kål)

tysk sauerkraut
4.7 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
11
DELINGER
Facebook11PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Sauerkraut
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på tysk sauerkraut
  • Tip
  • Kommentarer

Sauerkraut

Rakel Seneca
4.7 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
fermentering: 3 dage d
Samlet tid: 3 dage d 20 minutter min
Sauerkraut er den tyske opskrift på fermenteret kål. Det smager helt fantastisk godt, og samtidig er det virkelig sundt.
Antal: 12
Ret: Syltning
Køkken: Tysk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg hvidkål
  • 15 g salt
  • 1 laurbærblad

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at snitte 1 kg hvidkål så fint som du kan - eller brug et rivejern til formålet. Kom det snittede hvidkål i en stor skål og hæld 15 g salt udover det.
  2. Brug nu dine hænder til at massere, klemme og ælte hvidkålen. Du må gerne lægge kræfter i og du skal bestemt ikke være bange for at være for voldsom.
  3. Gør dette i cirka ti minutter eller indtil du kan mærke, at alt vandet er kommet ud af hvidkålen.
  4. Tag nu en stor steril beholder og kom 1 laurbærblad i. Tilføj nu al hvidkålen i beholderen og hæld til sidst væsken fra den henover.
  5. Skub/mas kålen godt sammen, så væsken dækker den. Dæk nu beholderen med et rent stykke stof, som du fastgør med en elastik rundt om åbningen.
  6. Lad beholderen stå et mørkt sted med en temperatur mellem 18 til 26 grader. Lad kålen fermentere i tre dage, hvor du hver dag presser hvidkålen sammen, så væsken hele tiden dækker den.
  7. Derefter kan du putte låg på beholderen og opbevare den i køleskabet. Og så er din sauerkraut klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier21kcalKulhydrater5gProtein1gFedt0.1gMættet fedt0.03gFlerumættet fedt0.02gEnkelumættet fedt0.02gNatrium338mgKalium142mgKostfibre2gSukker3gVitamin A87IUVitamin C31mgCalcium34mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på tysk sauerkraut

Sauerkraut er virkelig nem at lave. Denne opskrift kræver i princippet kun to ingredienser: kål og salt. Og så har jeg også tilføjet et enkelt laurbærblad for ekstra smag. Så bliver det bare ikke nemmere.

Denne form for fermentering er anderledes en normal syltning, da man jo oftest bruger en form for eddike eller olie til at sylte grønsager med. Men her producerer kålen sin egen form for syre.

Det tager cirka tre dage, før den fermenterede kål er klar. I de tre dage skal du holde øje med kålen og én gang dagligt skubbe kålen ned, så væsken bliver ved med at dække kålen i glasset.

Se flere opskrifter:

  • Karrykål
  • Brunkål
  • Spidskålssalat

Tip

Du kan sagtens tilføje krydderier til sauerkraut, hvis du ønsker mere smag.

Både hele sorte peberkorn og kommenfrø passer rigtig godt til opskriften.

Serveres til alt fra frikadeller til medister og meget andet.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi skriver

    februar 26, 2025 at 11:40 am

    Er i gang med at lave sauerkraut og mine spørgsmål er :hvor længe kan det holde sig og skal være i køleskabet når låget kommer på?
    Skal det skyldes inden det indtages? ( en veninde siger hun skyller det)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 26, 2025 at 3:01 pm

      Hej Heidi
      Det er da en dejlig beskæftigelse. Ja, når den er færdig sker opbevaringen i køleskabet.
      Man behøver ikke skylle sauerkraut - men det er vist en smagssag 🙂
      Du kan sagten bruge den fermenterede kål uden at skylle det.
      BH Holger

      Svar
      • Heidi skriver

        marts 01, 2025 at 9:58 am

        Hvor længe kan det holde sig?

      • Holger Rørby Madsen skriver

        marts 01, 2025 at 10:22 am

        Mindst et par måneder - sauerkraut har en god holdbarhed 🙂
        BH Holger

  2. john Andersen skriver

    oktober 01, 2023 at 6:48 pm

    I Norge har jeg spist surkål til Flæskesteg, I surkålen var der en god del Kommenfrø, smagsmæssigt var denne Sauerkraut langt bedre til Fæskesteg end Rødkål, måske har det noget med syre/sødme t gøre.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required