Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Sauerkraut - opskrift på fermenteret kål

Sauerkraut - opskrift på fermenteret kål

tysk sauerkraut
4.7 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Opdateret: 22. november 2023 - Udgivet: 25. november 2021

Sauerkraut er den tyske opskrift på fermenteret kål, som smager helt fantastisk. Samtidig er den virkelig sund.

Sauerkraut er virkelig nem at lave. Denne opskrift kræver i princippet kun to ingredienser: kål og salt. Og så har jeg også tilføjet et enkelt laurbærblad for ekstra smag. Så bliver det bare ikke nemmere.

Denne form for fermentering er anderledes en normal syltning, da man jo oftest bruger en form for eddike eller olie til at sylte grønsager med. Men her producerer kålen sin egen form for syre.

Det tager cirka tre dage, før den fermenterede kål er klar. I de tre dage skal du holde øje med kålen og én gang dagligt skubbe kålen ned, så væsken bliver ved med at dække kålen i glasset.

Se også de populære opskrifter på:

  • Karrykål - lækker kål med karry
  • Brunkål - nem opskrift med hvidkål eller spidskål
  • Spidskålssalat med æble og avocado

Opskrift på tysk sauerkraut

Rakel Seneca

Sauerkraut - opskrift på fermenteret kål

4.65 fra 17 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
fermentering 3 dage d
Samlet tid 3 dage d 20 minutter min
Antal: 12 portioner
Ret: Syltning
Køkken: Tysk
Kalorier: 21
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg hvidkål
  • 15 g salt
  • 1 laurbærblad
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at snitte hvidkålen så fint som du kan - eller brug et rivejern til formålet. Kom det snittede hvidkål i en stor skål og hæld saltet udover det.
  2. Brug nu dine hænder til at massere, klemme og ælte hvidkålen. Du må gerne lægge kræfter i og du skal bestemt ikke være bange for at være for voldsom.
  3. Gør dette i cirka ti minutter eller indtil du kan mærke, at alt vandet er kommet ud af hvidkålen.
  4. Tag nu en stor steril beholder og kom laurbærbladet i. Tilføj nu al hvidkålen i beholderen og hæld til sidst væsken fra den henover.
  5. Skub/mas kålen godt sammen, så væsken dækker den. Dæk nu beholderen med et rent stykke stof, som du fastgør med en elastik rundt om åbningen.
  6. Lad beholderen stå et mørkt sted med en temperatur mellem 18 til 26 grader. Lad kålen fermentere i tre dage, hvor du hver dag presser hvidkålen sammen, så væsken hele tiden dækker den.
  7. Derefter kan du putte låg på beholderen og opbevare den i køleskabet. Og så er din sauerkraut klar til servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 21kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 338mgKalium: 142mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 87IUVitamin C: 31mgCalcium: 34mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens tilføje krydderier til sauerkraut, hvis du ønsker mere smag.

Både hele sorte peberkorn og kommenfrø passer rigtig godt til opskriften.

Serveres til alt fra frikadeller til medister og meget andet.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi skriver

    februar 26, 2025 at 11:40 am

    Er i gang med at lave sauerkraut og mine spørgsmål er :hvor længe kan det holde sig og skal være i køleskabet når låget kommer på?
    Skal det skyldes inden det indtages? ( en veninde siger hun skyller det)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 26, 2025 at 3:01 pm

      Hej Heidi
      Det er da en dejlig beskæftigelse. Ja, når den er færdig sker opbevaringen i køleskabet.
      Man behøver ikke skylle sauerkraut - men det er vist en smagssag 🙂
      Du kan sagten bruge den fermenterede kål uden at skylle det.
      BH Holger

      Svar
      • Heidi skriver

        marts 01, 2025 at 9:58 am

        Hvor længe kan det holde sig?

      • Holger Rørby Madsen skriver

        marts 01, 2025 at 10:22 am

        Mindst et par måneder - sauerkraut har en god holdbarhed 🙂
        BH Holger

  2. john Andersen skriver

    oktober 01, 2023 at 6:48 pm

    I Norge har jeg spist surkål til Flæskesteg, I surkålen var der en god del Kommenfrø, smagsmæssigt var denne Sauerkraut langt bedre til Fæskesteg end Rødkål, måske har det noget med syre/sødme t gøre.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required