• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sauerkraut - opskrift på fermenteret kål

Sauerkraut - opskrift på fermenteret kål

tysk sauerkraut
4.7 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. november 2023 - Udgivet:  25. november 2021

Indhold

  1. Sauerkraut er den tyske opskrift på fermenteret kål, som smager helt fantastisk. Samtidig er den virkelig sund.
  2. Opskrift på tysk sauerkraut
  3. Sauerkraut - opskrift på fermenteret kål
  4. Tip

Sauerkraut er den tyske opskrift på fermenteret kål, som smager helt fantastisk. Samtidig er den virkelig sund.

Sauerkraut er virkelig nem at lave. Denne opskrift kræver i princippet kun to ingredienser: kål og salt. Og så har jeg også tilføjet et enkelt laurbærblad for ekstra smag. Så bliver det bare ikke nemmere.

Denne form for fermentering er anderledes en normal syltning, da man jo oftest bruger en form for eddike eller olie til at sylte grønsager med. Men her producerer kålen sin egen form for syre.

Det tager cirka tre dage, før den fermenterede kål er klar. I de tre dage skal du holde øje med kålen og én gang dagligt skubbe kålen ned, så væsken bliver ved med at dække kålen i glasset.

Se også de populære opskrifter på:

  • Karrykål - lækker kål med karry
  • Brunkål - nem opskrift med hvidkål eller spidskål
  • Spidskålssalat med æble og avocado

Opskrift på tysk sauerkraut

tysk sauerkraut
Rakel Seneca

Sauerkraut - opskrift på fermenteret kål

4.65 fra 17 stemmer
Sauerkraut er den tyske opskrift på fermenteret kål. Det smager helt fantastisk godt, og samtidig er det virkelig sundt.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
fermentering 3 days d
Samlet tid 3 days d 20 minutter min
Antal: 12 portioner
Ret: Syltning
Køkken: Tysk
Kalorier: 21
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg hvidkål
  • 15 g salt
  • 1 laurbærblad

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at snitte hvidkålen så fint som du kan - eller brug et rivejern til formålet. Kom det snittede hvidkål i en stor skål og hæld saltet udover det.
  2. Brug nu dine hænder til at massere, klemme og ælte hvidkålen. Du må gerne lægge kræfter i og du skal bestemt ikke være bange for at være for voldsom.
  3. Gør dette i cirka ti minutter eller indtil du kan mærke, at alt vandet er kommet ud af hvidkålen.
  4. Tag nu en stor steril beholder og kom laurbærbladet i. Tilføj nu al hvidkålen i beholderen og hæld til sidst væsken fra den henover.
  5. Skub/mas kålen godt sammen, så væsken dækker den. Dæk nu beholderen med et rent stykke stof, som du fastgør med en elastik rundt om åbningen.
  6. Lad beholderen stå et mørkt sted med en temperatur mellem 18 til 26 grader. Lad kålen fermentere i tre dage, hvor du hver dag presser hvidkålen sammen, så væsken hele tiden dækker den.
  7. Derefter kan du putte låg på beholderen og opbevare den i køleskabet. Og så er din sauerkraut klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 21kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 338mgKalium: 142mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 87IUVitamin C: 31mgCalcium: 34mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens tilføje krydderier til sauerkraut, hvis du ønsker mere smag.

Både hele sorte peberkorn og kommenfrø passer rigtig godt til opskriften.

Serveres til alt fra frikadeller til medister og meget andet.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi

    februar 26, 2025 at 11:40 am

    Er i gang med at lave sauerkraut og mine spørgsmål er :hvor længe kan det holde sig og skal være i køleskabet når låget kommer på?
    Skal det skyldes inden det indtages? ( en veninde siger hun skyller det)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 26, 2025 at 3:01 pm

      Hej Heidi
      Det er da en dejlig beskæftigelse. Ja, når den er færdig sker opbevaringen i køleskabet.
      Man behøver ikke skylle sauerkraut - men det er vist en smagssag 🙂
      Du kan sagten bruge den fermenterede kål uden at skylle det.
      BH Holger

      Svar
      • Heidi

        marts 01, 2025 at 9:58 am

        Hvor længe kan det holde sig?

      • Holger Rørby Madsen

        marts 01, 2025 at 10:22 am

        Mindst et par måneder - sauerkraut har en god holdbarhed 🙂
        BH Holger

  2. john Andersen

    oktober 01, 2023 at 6:48 pm

    I Norge har jeg spist surkål til Flæskesteg, I surkålen var der en god del Kommenfrø, smagsmæssigt var denne Sauerkraut langt bedre til Fæskesteg end Rødkål, måske har det noget med syre/sødme t gøre.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required