Sauerkraut er den tyske opskrift på fermenteret kål, som smager helt fantastisk. Samtidig er den virkelig sund.
Sauerkraut er virkelig nem at lave. Denne opskrift kræver i princippet kun to ingredienser: kål og salt. Og så har jeg også tilføjet et enkelt laurbærblad for ekstra smag. Så bliver det bare ikke nemmere.
Denne form for fermentering er anderledes en normal syltning, da man jo oftest bruger en form for eddike eller olie til at sylte grønsager med. Men her producerer kålen sin egen form for syre.
Det tager cirka tre dage, før den fermenterede kål er klar. I de tre dage skal du holde øje med kålen og én gang dagligt skubbe kålen ned, så væsken bliver ved med at dække kålen i glasset.
Opskrift på tysk sauerkraut
Ingredienser
- 1 kg hvidkål
- 10 gram salt
- 1 stk laurbærblad
Sådan gør du
- Start med at snitte hvidkålen så fint som du kan - eller brug et rivejern til formålet. Kom det snittede hvidkål i en stor skål og hæld saltet udover det.
- Brug nu dine hænder til at massere, klemme og ælte hvidkålen. Du må gerne lægge kræfter i og du skal bestemt ikke være bange for at være for voldsom.
- Gør dette i cirka ti minutter eller indtil du kan mærke, at alt vandet er kommet ud af hvidkålen.
- Tag nu en stor steril beholder og kom laurbærbladet i. Tilføj nu al hvidkålen i beholderen og hæld til sidst væsken fra den henover.
- Skub/mas kålen godt sammen, så væsken dækker den. Dæk nu beholderen med et rent stykke stof, som du fastgør med en elastik rundt om åbningen.
- Lad beholderen stå et mørkt sted med en temperatur mellem 18 til 26 grader. Lad kålen fermentere i tre dage, hvor du hver dag presser hvidkålen sammen, så væsken hele tiden dækker den.
- Derefter kan du putte låg på beholderen og opbevare den i køleskabet. Og så er din sauerkraut klar til servering.
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens tilføje krydderier til sauerkraut, hvis du ønsker mere smag.
Både hele sorte peberkorn og kommenfrø passer rigtig godt til opskriften.
Comments
No Comments