Indhold
Sauce jus
Ingredienser
- 4 dl bouillon (eller stegesky)
- 2 spsk eddike
- 2 spsk rørsukker
- 3 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
Fremgangsmåde
- Kog boullion op sammen med eddike og rørsukker i en mindre gryde.
- Jævn sovsen med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Jævnes til ønsket konsistens.
- Smag til. Der kan eventuelt tilsættes lidt cognac.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på sauce jus
Sauce jus er en nem sovs, og den udspringer fra det franske køkken, hvor den også kaldes au jus.
Det betyder egentlig bare "af juice", og i denne sammenhæng betyder det blot, at sovsen er lavet af væsken fra stegning af kød. Det kan være en oksesteg, kylling, and med videre.
Du bruger bouillonen, fonden eller skyen som base i sovsen, der blot jævnes med majsstivelse. Husk at smage den godt til. I stedet for eddike og rørsukker kan der anvendes gastrik.
Her har jeg lavet den med en andebouillon, men du kan som bruge alle slags fond eller bouillon. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Servering
Den færdige sauce jus serveres straks. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.