Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sauce jus

Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)

billede med sauce jus
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sauce jus
  • Opskrift på sauce jus
  • Servering
  • Kommentarer

Sauce jus

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her får du den klassiske opskrift på sauce jus (eller au jus). Det er en fransk sovs, der nemt laves med bouillon fra tilberedning af kød.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 dl bouillon eller stegesky
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk rørsukker
  • 3 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand

Fremgangsmåde

  1. Kog boullion op sammen med eddike og rørsukker i en mindre gryde.
  2. Jævn sovsen med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Jævnes til ønsket konsistens.
  3. Smag til. Der kan eventuelt tilsættes lidt cognac.

Næringsindhold

Kalorier51kcalKulhydrater12gProtein0.1gFedt0.3gFlerumættet fedt0.003gNatrium171mgKalium0.5mgKostfibre0.1gSukker6gCalcium1mgJern0.03mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sauce jus

Sauce jus er en nem sovs, og den udspringer fra det franske køkken, hvor den også kaldes au jus.

Det betyder egentlig bare "af juice", og i denne sammenhæng betyder det blot, at sovsen er lavet af væsken fra stegning af kød. Det kan være en oksesteg, kylling, and med videre.

Du bruger bouillonen, fonden eller skyen som base i sovsen, der blot jævnes med majsstivelse. Husk at smage den godt til. I stedet for eddike og rørsukker kan der anvendes gastrik.

Her har jeg lavet den med en andebouillon, men du kan som bruge alle slags fond eller bouillon. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Demi glace
  • Rødvinssovs
  • Brun sovs
  • Whiskysauce

Servering

Den færdige sauce jus serveres straks. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 10, 2024 at 5:01 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)
  • Solbær barbecuesauce
    Solbær barbecuesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required