Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Sauce espagnole

Sauce espagnole

billederesultat for sauce espagnole
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
395
SHARES
FacebookMessenger395PinterestEmailSMS

Her får du en god og nem opskrift på sauce espagnole. En klassisk sovs fra det franske køkken, og den er faktisk ikke så svær at lave.

Sauce espagnole er en super lækker sovs, der stammer fra Frankrig.

Den legendariske brune sovs er opfundet af den lige så legendariske franske kok Auguste Escoffier.

Der er tale om en virkelig smagfuld sauce, der blandt andet laves på en fond.

I sin fulde opskrift tager det mange timer at lave en god sauce espagnole, fordi man skal koge en kraftig fond.

Her har jeg dog gjort opskrift og fremgangsmåde noget lettere, så du nemt kommer i mål med denne fantastiske sovs. Det er faktisk ikke så svært.

Se også de populære opskrifter på:

  • Demi glace
  • Brun sovs
  • Whiskysauce

Opskrift på sauce espagnole

Sauce espagnole

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du en god og nem opskrift på sauce espagnole. En klassisk sovs fra det franske køkken, og den er faktisk ikke så svær at lave.
Antal: 6 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 2 spsk kalvefond koncentreret, eks. en økologisk fra Änglamark
  • 1 tyk skive bacon snittet i mindre stykker
  • 2 spsk smør
  • 2 skalotteløg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 5 store champignon hakket groft
  • 1 gulerod i små tern
  • 1 spsk hvedemel med god top
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 bouquet garni se her hvordan du nemt laver en bouquet garni
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk sherry

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge vand og koncentreret kalvefond op. Sættes til side.
  2. En tyk skive bacon skæres ud i mindre tern, og sauteres af i en varm og tykbundet gryde. Baconternene skal være godt brunet af.
  3. Tilsæt to spiseskefulde smør. Kom så løg ved sammen med hvidløg, champignon og gulerod. Steges nu ca. 10 minutter.
  4. Drys hvedemel over og rør derefter kalvefond i. Koges op, hvorefter tomatpasta kommes i.
  5. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og læg en bouquet garni i.
  6. Skru ned for varmen, og lad nu din sauce espagnole simre i en time. Pas på saucen ikke brænder på, og rør lidt i nogle gange undervejs.
  7. Når timen er gået, sigtes din sauce espagnole over i en anden gryde, og lidt sherry røres i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Så er der lækker sauce espagnole klar til servering.

Brug den franske grundsovs til forskellige slags kød, og jeg serverer den til bla. ovnstegt culotte og langtidsstegt oksefilet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required