• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Sauce espagnole

Sauce espagnole

billederesultat for sauce espagnole
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
394
SHARES
FacebookMessenger394PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 14. januar 2021

Her får du en god og nem opskrift på sauce espagnole. En klassisk sovs fra det franske køkken, og den er faktisk ikke så svær at lave.

Sauce espagnole er en super lækker sovs, der stammer fra Frankrig.

Den legendariske brune sovs er opfundet af den lige så legendariske franske kok Auguste Escoffier.

Der er tale om en virkelig smagfuld sauce, der blandt andet laves på en fond.

I sin fulde opskrift tager det mange timer at lave en god sauce espagnole, fordi man skal koge en kraftig fond.

Her har jeg dog gjort opskrift og fremgangsmåde noget lettere, så du nemt kommer i mål med denne fantastiske sovs. Det er faktisk ikke så svært.

Se også de populære opskrifter på:

  • Demi glace
  • Brun sovs
  • Whiskysauce

Opskrift på sauce espagnole

billederesultat for sauce espagnole
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sauce espagnole

4.85 fra 13 stemmer
Her får du en god og nem opskrift på sauce espagnole. En klassisk sovs fra det franske køkken, og den er faktisk ikke så svær at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 2 spsk kalvefond - koncentreret, eks. en økologisk fra Änglamark
  • 1 tyk skive bacon - snittet i mindre stykker
  • 2 spsk smør
  • 2 skalotteløg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 5 store champignon - hakket groft
  • 1 gulerod - i små tern
  • 1 spsk hvedemel - med god top
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 bouquet garni - se her hvordan du nemt laver en bouquet garni
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk sherry

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge vand og koncentreret kalvefond op. Sættes til side.
  2. En tyk skive bacon skæres ud i mindre tern, og sauteres af i en varm og tykbundet gryde. Baconternene skal være godt brunet af.
  3. Tilsæt to spiseskefulde smør. Kom så løg ved sammen med hvidløg, champignon og gulerod. Steges nu ca. 10 minutter.
  4. Drys hvedemel over og rør derefter kalvefond i. Koges op, hvorefter tomatpasta kommes i.
  5. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og læg en bouquet garni i.
  6. Skru ned for varmen, og lad nu din sauce espagnole simre i en time. Pas på saucen ikke brænder på, og rør lidt i nogle gange undervejs.
  7. Når timen er gået, sigtes din sauce espagnole over i en anden gryde, og lidt sherry røres i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er der lækker sauce espagnole klar til servering.

Brug den franske grundsovs til forskellige slags kød, og jeg serverer den til bla. ovnstegt culotte og langtidsstegt oksefilet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 35
Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
honningkylling med ferskensalsa
Honningkylling→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af squashsalat af rå squash.
Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede af Axelborg kylling.
Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter→ Se opskriften
billede med italienske frikadeller i tomatsovs på pande
Italienske frikadeller→ Se opskriften
billederesultat for brombærcrumble
Brombærcrumble→ Se opskriften
grillede tomater på stilk
Grillede tomater på stilk - blommetomater i grill→ Se opskriften
Karry
Rist krydderierne så de får mere smag→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required