Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Sauce bearnaise sous vide

Sauce bearnaise sous vide (nem og sikker opskrift)

billede med sauce bearnaise sous vide
4.7 fra 74 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
101
SHARES
FacebookMessenger101PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sauce bearnaise sous vide
  • Tips
  • Kommentarer

Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 74 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Sauce bearnaise sous vide er den mest geniale måde at lave den populære sovs på. Ved at bruge sous vide undgår du med garanti, at din bearnaise skiller.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 1 citron saft af en halv citron
  • estragon
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din sous vide på 60 grader.
  2. Du kan nu enten lave dine sauce bearnaise sous vide i en frysepose eller anden plasticpose, der kan tåle 60 grader - eller i en lille beholder, der kan nå ned i sin sous vide.
  3. Skær smør i mindre stykker og kom det ned posen/beholderen.
  4. Tilsæt også pasteuriserede æggeblommer, bearnaiseessens (lav den hjemmelavede ved at følge linket eller køb en færdig essens), lidt citronsaft, hakket estragon og lidt friskkværnet peber. Gerne hvid peber, men en normal sort peber går også.
  5. Sænk posen/beholderen ned i din sous vide, og nu skal den blot have 25 minutter her, hvor den passer sig selv.
  6. Hæld derefter indholdet op i den aflange beholder til dine stavblender, og lad det stå et halvt minut. Stavblend derefter bearnaisen fra bunden og forsigtigt opad, og fortsæt i cirka et halvt minut indtil din sauce bearnaise sous vide er cremet og lækker.
  7. Vend forsigtigt lidt mere estragon i og servér den straks. Vupti - så nemt er det.

Næringsindhold

Kalorier435kcalKulhydrater5gProtein4gFedt46gMættet fedt27gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt2gKolesterol302mgNatrium333mgKalium175mgKostfibre1gSukker1gVitamin A1662IUVitamin C16mgCalcium82mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sauce bearnaise sous vide

Sauce bearnaise sous vide lyder måske lidt underligt, men ved du hvad? Det er faktisk en genial måde at lave bearnaise på.

Fordelene er blandt andet, at du slipper for at piske din arm af led, og du undgår også med garanti, at din bearnaise sovs skiller. For det kan den simpelt ikke, når du laver den i sous vide.

Der er flere måder at varme ingredienser i sous viden på, og du kan blandt andet blot komme dem i en frysepose. Men tjek lige, at posen kan klare 60 grader, for det er der mange fryseposer der ikke kan!!

Jeg plejer blot at komme ingredienserne i den medfølgende beholder til min stavblender, og stille den ned i min sous vide. Derefter sætter jeg noget tungt ovenpå, og så får det ellers lov til at varme igennem i vandbadet.

Efter de 25 minutter er det blot at stavblende bearnaisen, og så er den klar til servering. Og med garanti for, at bearnaise sovsen sous vide aldrig skiller!

Opskriften er beregnet til fire personer ved et normalt forbrug af bearnaise.

Se også disse opskrifter:

  • Snyde bearnaise på 2 minutter
  • Hjemmelavet bearnaise mayo
  • Bearnaisekartofler
  • Bearnaisesmør

Tips

Den færdige sauce bearnaise serveres straks, men husk lige at smage saucen til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Vil du lave din egen essens? Nemt - se opskriften på hjemmelavet bearnaiseessens her.

Se også: Knorr Bearnaise Sauce - hvad er der i?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren skriver

    oktober 24, 2025 at 6:54 pm

    Ren katastrofe - tynd som vand

    Svar
  2. Jesper Lykke Kristiansen skriver

    januar 31, 2025 at 6:23 pm

    Den bedste bearnaise jeg har smagt. Hvis man følger opskriften kan det ikke gå galt😉

    Svar
  3. Marianne Lykke Jensen skriver

    januar 11, 2025 at 8:29 pm

    Meget meget sur

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 12, 2025 at 6:11 am

      Hej Marianne
      Tak for tilbagemelding. Det lyder som om som du kom for meget citron i, husk altid at smage til, så den rammer lige netop din smag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Hans skriver

    januar 01, 2025 at 12:56 pm

    Jeg gjorde fuldstændig som beskrevet og 60°
    Da jeg blender den fra bunden efter at have ventet … sker der intet.
    Ender ud med en tynd væske .. lige til at smide ud 🤐
    Hvorfor skete det??

    Svar
  5. Helle skriver

    februar 26, 2024 at 5:15 pm

    Hej Holger.
    Man kan vel varme alle ingredienser i et højt glas, som man så sætter i karret. Ved du, om glasset skal have låget skruet på?

    Svar
  6. Isabel skriver

    maj 23, 2023 at 8:50 pm

    Det er simpelthen en lækker opskrift! Lavede til 40 personer, og alle var begejstrede!
    Jeg havde lavet ekstra, og vi frøs noget ned som et forsøg. Serverede det optøet og koldt, det er mindst lige så godt. Faktisk så godt, at vi har besluttet at servere det koldt til et bryllup med 70. Går i gang nu, og så kan det jo sagtens ligge i fryseren i 2 uger.

    Svar
  7. Niels Pedersen skriver

    marts 09, 2023 at 8:43 pm

    Hej Holger. 🙂 Har du en god ide, til at holde bearnaisesovsen varm, på bordet ?
    Jeg tænker, måske en elektrisk varmer, til chokolade....
    Håber at du er skarpere end mig. 😉

    M.v.h.
    Niels.

    Svar
  8. Jan E Jørgensen skriver

    januar 07, 2023 at 5:09 pm

    Din opskrift er helt forkert man får en sovs der tynd som smør.. opskriften skal være 1-1-100.. en æggeblomme 1 ske fuld essens og 100g smør..

    Svar
  9. Hanne skriver

    april 18, 2022 at 2:10 pm

    Jeg har lavet sovsen nogle gange ved. 60 grader og det var perfekt, men kunne godt tænke mig den var lidt tyndere, hvad skal jeg bruge.
    Mvh. Hanne

    Svar
  10. Svensker skriver

    september 19, 2021 at 11:14 pm

    Hej Holger
    Jeg og min datter har en teori om, hvorfor min sauce skilte ved de 60 grader. Vi tænker at friktionsvarmen fra blenderen fik temperaturen til stige yderligere, hvorved den så endte med at skille 🤷‍♂️
    Men jeg vil nævne at mit forsøg med 56 grader dagen efter, blev en succes 😊 Det blev en fin og cremet sauce, lige som den skulle være...lidt for syrlig efter min smag. Så næste gang prøver jeg med en spiskefuld i stedet for 😊
    Ved at tage friktionsvarmen i betragtning. Er det for mig helt perfekt med de 56 grader. Så kan jeg også lægge den sammen med kødet, når det er ved at være færdig. Så slipper jeg også for, at skulle vente på at sous vidden, når op på de 60 grader😊
    Win win 😊
    Men tak for opskriften, det er en super nem måde at lave saucen på 👍

    Svar
  11. Tanja skriver

    februar 27, 2021 at 5:44 pm

    Nu garantere du at saucen ikke skiller... min er skilt 😩 jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men den er tynd og skilt 😩

    Svar
    • Svensker skriver

      september 11, 2021 at 9:38 pm

      Det samme er lige sket for mig 🥴
      Står med en ret fesen fornemmelse nu, efter man har ventet i 8 timer på at oksecuvetten blev færdig (den var så til gengæld perfekt 😋).
      Jeg har en halv cuvette tilbage, som bliver genopvarme i sous vide imorgen ved 56 grader. Jeg tænker jeg gør et forsøg mere med bearnaise saucen. Men denne gang prøver jeg at lave den ved samme temperatur, som cuvette. Så får vi se om det så bliver en succes 🤞

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        september 12, 2021 at 9:31 am

        Hej Svensker 🙂
        Temperaturen på de 60 grader passer perfekt, men det er vigtigt at få stavblendet saucen grundigt fra bunden. Er min erfaring.
        Så start med stavblenderen helt i bund, og blend grundigt her uden at hæve stavbklenderen de første 10-15 sekunder - hvorefter du stille og roligt blender den op. Så går det aldrig galt.
        Lyder lækkert med cuvetten 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required