Sauce bearnaise sous vide er den mest geniale måde at lave den populære sovs på. Ved at bruge sous vide undgår du med garanti, at din bearnaise skiller.
Sauce bearnaise sous vide lyder måske lidt underligt, men ved du hvad? Det er faktisk en genial måde at lave bearnaise på.
Fordelene er blandt andet, at du slipper for at piske din arm af led, og du undgår også med garanti, at din bearnaise sovs skiller. For det kan den simpelt ikke, når du laver den i sous vide.
Der er flere måder at varme ingredienser i sous viden på, og du kan blandt andet blot komme dem i en frysepose. Men tjek lige, at posen kan klare 60 grader, for det er der mange fryseposer der ikke kan!!
Jeg plejer blot at komme ingredienserne i den medfølgende beholder til min stavblender, og stille den ned i min sous vide. Derefter sætter jeg noget tungt ovenpå, og så får det ellers lov til at varme igennem i vandbadet.
Efter de 25 minutter er det blot at stavblende bearnaisen, og så er den klar til servering. Og med garanti for, at bearnaise sovsen sous vide aldrig skiller!
Opskriften er beregnet til fire personer ved et normalt forbrug af bearnaise.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på nem sauce bearnaise sous vide
Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift
Ingredienser
- 200 g smør
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk bearnaiseessens
- 1 citron - saft af en halv citron
- estragon
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din sous vide på 60 grader.
- Du kan nu enten lave dine sauce bearnaise sous vide i en frysepose eller anden plasticpose, der kan tåle 60 grader - eller i en lille beholder, der kan nå ned i sin sous vide.
- Skær smør i mindre stykker og kom det ned posen/beholderen.
- Tilsæt også pasteuriserede æggeblommer, bearnaiseessens (lav den hjemmelavede ved at følge linket eller køb en færdig essens), lidt citronsaft, hakket estragon og lidt friskkværnet peber. Gerne hvid peber, men en normal sort peber går også.
- Sænk posen/beholderen ned i din sous vide, og nu skal den blot have 25 minutter her, hvor den passer sig selv.
- Hæld derefter indholdet op i den aflange beholder til dine stavblender, og lad det stå et halvt minut. Stavblend derefter bearnaisen fra bunden og forsigtigt opad, og fortsæt i cirka et halvt minut indtil din sauce bearnaise sous vide er cremet og lækker.
- Vend forsigtigt lidt mere estragon i og servér den straks. Vupti - så nemt er det.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige sauce bearnaise serveres straks, men husk lige at smage saucen til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.
Vil du lave din egen essens? Nemt - se opskriften på hjemmelavet bearnaiseessens her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jesper Lykke Kristiansen
Den bedste bearnaise jeg har smagt. Hvis man følger opskriften kan det ikke gå galt😉
Marianne Lykke Jensen
Meget meget sur
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Tak for tilbagemelding. Det lyder som om som du kom for meget citron i, husk altid at smage til, så den rammer lige netop din smag 🙂
Alt det bedste
Holger
Hans
Jeg gjorde fuldstændig som beskrevet og 60°
Da jeg blender den fra bunden efter at have ventet … sker der intet.
Ender ud med en tynd væske .. lige til at smide ud 🤐
Hvorfor skete det??
Helle
Hej Holger.
Man kan vel varme alle ingredienser i et højt glas, som man så sætter i karret. Ved du, om glasset skal have låget skruet på?
Isabel
Det er simpelthen en lækker opskrift! Lavede til 40 personer, og alle var begejstrede!
Jeg havde lavet ekstra, og vi frøs noget ned som et forsøg. Serverede det optøet og koldt, det er mindst lige så godt. Faktisk så godt, at vi har besluttet at servere det koldt til et bryllup med 70. Går i gang nu, og så kan det jo sagtens ligge i fryseren i 2 uger.
Niels Pedersen
Hej Holger. 🙂 Har du en god ide, til at holde bearnaisesovsen varm, på bordet ?
Jeg tænker, måske en elektrisk varmer, til chokolade....
Håber at du er skarpere end mig. 😉
M.v.h.
Niels.
Jan E Jørgensen
Din opskrift er helt forkert man får en sovs der tynd som smør.. opskriften skal være 1-1-100.. en æggeblomme 1 ske fuld essens og 100g smør..
Hanne
Jeg har lavet sovsen nogle gange ved. 60 grader og det var perfekt, men kunne godt tænke mig den var lidt tyndere, hvad skal jeg bruge.
Mvh. Hanne
Svensker
Hej Holger
Jeg og min datter har en teori om, hvorfor min sauce skilte ved de 60 grader. Vi tænker at friktionsvarmen fra blenderen fik temperaturen til stige yderligere, hvorved den så endte med at skille 🤷♂️
Men jeg vil nævne at mit forsøg med 56 grader dagen efter, blev en succes 😊 Det blev en fin og cremet sauce, lige som den skulle være...lidt for syrlig efter min smag. Så næste gang prøver jeg med en spiskefuld i stedet for 😊
Ved at tage friktionsvarmen i betragtning. Er det for mig helt perfekt med de 56 grader. Så kan jeg også lægge den sammen med kødet, når det er ved at være færdig. Så slipper jeg også for, at skulle vente på at sous vidden, når op på de 60 grader😊
Win win 😊
Men tak for opskriften, det er en super nem måde at lave saucen på 👍
Tanja
Nu garantere du at saucen ikke skiller... min er skilt 😩 jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men den er tynd og skilt 😩
Svensker
Det samme er lige sket for mig 🥴
Står med en ret fesen fornemmelse nu, efter man har ventet i 8 timer på at oksecuvetten blev færdig (den var så til gengæld perfekt 😋).
Jeg har en halv cuvette tilbage, som bliver genopvarme i sous vide imorgen ved 56 grader. Jeg tænker jeg gør et forsøg mere med bearnaise saucen. Men denne gang prøver jeg at lave den ved samme temperatur, som cuvette. Så får vi se om det så bliver en succes 🤞
Holger Rørby Madsen
Hej Svensker 🙂
Temperaturen på de 60 grader passer perfekt, men det er vigtigt at få stavblendet saucen grundigt fra bunden. Er min erfaring.
Så start med stavblenderen helt i bund, og blend grundigt her uden at hæve stavbklenderen de første 10-15 sekunder - hvorefter du stille og roligt blender den op. Så går det aldrig galt.
Lyder lækkert med cuvetten 🙂
Alt det bedste
Holger