Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sous vide › Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

billede med sauce bearnaise sous vide
4.8 fra 73 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
101
SHARES
FacebookMessenger101PinterestEmailSMS
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 30. september 2019

Sauce bearnaise sous vide er den mest geniale måde at lave den populære sovs på. Ved at bruge sous vide undgår du med garanti, at din bearnaise skiller.

Sauce bearnaise sous vide lyder måske lidt underligt, men ved du hvad? Det er faktisk en genial måde at lave bearnaise på.

Fordelene er blandt andet, at du slipper for at piske din arm af led, og du undgår også med garanti, at din bearnaise sovs skiller. For det kan den simpelt ikke, når du laver den i sous vide.

Der er flere måder at varme ingredienser i sous viden på, og du kan blandt andet blot komme dem i en frysepose. Men tjek lige, at posen kan klare 60 grader, for det er der mange fryseposer der ikke kan!!

Jeg plejer blot at komme ingredienserne i den medfølgende beholder til min stavblender, og stille den ned i min sous vide. Derefter sætter jeg noget tungt ovenpå, og så får det ellers lov til at varme igennem i vandbadet.

Efter de 25 minutter er det blot at stavblende bearnaisen, og så er den klar til servering. Og med garanti for, at bearnaise sovsen sous vide aldrig skiller!

Opskriften er beregnet til fire personer ved et normalt forbrug af bearnaise.

Se også disse opskrifter:

  • Snyde bearnaise på 2 minutter
  • Hjemmelavet bearnaise mayo
  • Bearnaisekartofler
  • Bearnaisesmør
Oversigt over indhold
  • Sauce bearnaise sous vide er den mest geniale måde at lave den populære sovs på. Ved at bruge sous vide undgår du med garanti, at din bearnaise skiller.
  • Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sauce bearnaise sous vide - nem og sikker opskrift

4.76 fra 73 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 435
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 1 citron - saft af en halv citron
  • estragon
  • friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din sous vide på 60 grader.
  2. Du kan nu enten lave dine sauce bearnaise sous vide i en frysepose eller anden plasticpose, der kan tåle 60 grader - eller i en lille beholder, der kan nå ned i sin sous vide.
  3. Skær smør i mindre stykker og kom det ned posen/beholderen.
  4. Tilsæt også pasteuriserede æggeblommer, bearnaiseessens (lav den hjemmelavede ved at følge linket eller køb en færdig essens), lidt citronsaft, hakket estragon og lidt friskkværnet peber. Gerne hvid peber, men en normal sort peber går også.
  5. Sænk posen/beholderen ned i din sous vide, og nu skal den blot have 25 minutter her, hvor den passer sig selv.
  6. Hæld derefter indholdet op i den aflange beholder til dine stavblender, og lad det stå et halvt minut. Stavblend derefter bearnaisen fra bunden og forsigtigt opad, og fortsæt i cirka et halvt minut indtil din sauce bearnaise sous vide er cremet og lækker.
  7. Vend forsigtigt lidt mere estragon i og servér den straks. Vupti - så nemt er det.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 435kcalKulhydrater: 5gProtein: 4gFedt: 46gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 302mgNatrium: 333mgKalium: 175mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 1662IUVitamin C: 16mgCalcium: 82mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige sauce bearnaise serveres straks, men husk lige at smage saucen til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Vil du lave din egen essens? Nemt - se opskriften på hjemmelavet bearnaiseessens her.

Se også: Knorr Bearnaise Sauce - hvad er der i?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jesper Lykke Kristiansen skriver

    januar 31, 2025 at 6:23 pm

    Den bedste bearnaise jeg har smagt. Hvis man følger opskriften kan det ikke gå galt😉

    Svar
  2. Marianne Lykke Jensen skriver

    januar 11, 2025 at 8:29 pm

    Meget meget sur

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 12, 2025 at 6:11 am

      Hej Marianne
      Tak for tilbagemelding. Det lyder som om som du kom for meget citron i, husk altid at smage til, så den rammer lige netop din smag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Hans skriver

    januar 01, 2025 at 12:56 pm

    Jeg gjorde fuldstændig som beskrevet og 60°
    Da jeg blender den fra bunden efter at have ventet … sker der intet.
    Ender ud med en tynd væske .. lige til at smide ud 🤐
    Hvorfor skete det??

    Svar
  4. Helle skriver

    februar 26, 2024 at 5:15 pm

    Hej Holger.
    Man kan vel varme alle ingredienser i et højt glas, som man så sætter i karret. Ved du, om glasset skal have låget skruet på?

    Svar
  5. Isabel skriver

    maj 23, 2023 at 8:50 pm

    Det er simpelthen en lækker opskrift! Lavede til 40 personer, og alle var begejstrede!
    Jeg havde lavet ekstra, og vi frøs noget ned som et forsøg. Serverede det optøet og koldt, det er mindst lige så godt. Faktisk så godt, at vi har besluttet at servere det koldt til et bryllup med 70. Går i gang nu, og så kan det jo sagtens ligge i fryseren i 2 uger.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required