Min opskrift på salat med torsk og grøntsager. En nem, hurtig og sund ret med bagt torsk, der anrettes som salat med bla. tomater og avocado.
Jeg har udviklet denne opskrift på salat med torsk og grøntsager til alle dem, der normalt går uden om fiskeretter. For det en skam, da fisk er godt for os.
Her får du en både nem og hurtig ret med torsk, tomater, broccoli og avocado, og jeg tror det er en ret de fleste vil kunne lide. Den er ikke specielt fisket i smagen, og så mætter den godt. Kan også sagtens serveres som en skøn frokostret, og så er den selvfølgelig også god til alle os, der elsker fisk.
Bemærk: Opskriften er beregnet til 2 personer, men den er jo nem at gange op til flere. Du får to store portioner ud af den, så måske er der også nok til tre, men mængden af de enkelte ingredienser kan varieres efter smag og behag.
Indhold
- Min opskrift på salat med torsk og grøntsager. En nem, hurtig og sund ret med bagt torsk, der anrettes som salat med bla. tomater og avocado.
- Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Torskeloins med sundt tilbehør
- Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
- Stegt torsk med kartofler
- Torsk med spidskål og kartofler
- Dampet torsk i ovn med grøntsager
- Italiensk torsk med pasta og grønt
- FAQ
- Kommentarer

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado
Ingredienser
- 400 g torsk - filet uden skind og ben
- rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg - halveret og i tynde både
- 2 fed hvidløg - i tynde skiver
- 150 g tomater - små, halveres
- 0,5 broccoli - i små buketter
- 2 stængler bladselleri - i tynde skiver
- 1 avocado - halveret og i skiver
- 1 håndfuld persille - hakket
- 1 citron
Fremgangsmåde
- Tjek at torskefileten er fri for ben, og læg fisken i et ildfast fad. Pensl med lidt rapsolie, krydr med salt og friskkværnet peber og bag torsken i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
- Gør grøntsagerne klar som beskrevet og varm en stor pande op med lidt rapsolie i.
- Steg først løg og hvidløg i 3-4 minutter, men uden at det tager farve. Derfor steges ved en middel varme.
- Kom så bladselleri ved og lad det stege et par minutter mere. Tilsæt små broccolibuketter sammen med tomater og lidt friskpresset citronsaft, og giv det et 2-3 minutter mere. Grøntsagerne må gerne have lidt friskhed og bid. Krydr med salt og peber og tag til side.
- Vend avocado og hakket persille i og lad det stå indtil torsken er klar.
- Den stegte torskefilet deles i mundrette stykker, der anrettes i et lille fad eller skål sammen med grøntsagerne. Pyntes med lidt hakket persille.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den lækre og sunde salat med torsk og grøntsager serveres straks sammen med et stykke hjemmebagt flute eller andet brød. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Torskeloins med sundt tilbehør
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Stegt torsk med kartofler
Torsk med spidskål og kartofler
Dampet torsk i ovn med grøntsager
Italiensk torsk med pasta og grønt
FAQ
Ja, det kan du sagtens. Torsk kan udskiftes med andre hvide fisk som eks. kuller eller kulmule. Det er mindst lige så godt. Retten kan også laves med hellefisk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift på salat med torsk - jeg bliver glad for at høre hvad du synes om retten. Og hvordan har du det med fisk?