Italiensk torsk med pasta og grønt er en sund opskrift. Retten er inspireret af det italienske køkken, og den er hurtig og nem at lave.
Denne opskrift på italiensk torsk med pasta er god til alle, der ellers ikke så gerne spiser fisk.
Det er tilmed en sund ret uden hverken smør eller fløde, og så er den med masser af skønne grøntsager fra Middelhavskøkkenet.
Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål
Det er en lækker ret med torsk, hvor jeg har hentet inspirationen fra det italienske køkken, og derfor er tilbehøret blandt andet aubergine, tomater og basilikum.
Mængden af de forskellige grøntsager kan sagtens justeres som du synes, og der kan også anvendes eks. gulerødder eller blomkål i små buketter.
Jeg beregner gerne 150 gram torsk uden skind og ben pr. portion, og opskriften her er beregnet til fire personer.
Opskrift på italiensk torsk
Italiensk torsk med pasta og grønt
Ingredienser
- 600 gram torsk - uden skind og ben
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 stort rødløg - i tynde både
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 150 gram squash - i små tern
- 150 gram bladselleri - i små tern
- 150 gram aubergine - i små tern
- 150 gram tomater - små, halveret
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 4 deciliter pastavand
- 2 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i lidt vand
- 1 håndfuld basilikum
- 1 citron
- 300 gram pasta - gerne pastapenne
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til italiensk torsk med pasta starter du med, at gøre alle grøntsagerne klar.
- Torskefileter steges i lidt olie på en varm pande, og steges 2-3 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af tykkelsen på fisken, men vend den kun én gang. Krydres med salt og peber. Tages til side.
- Pasta koges som anvist på pakken i rigeligt med vand. Husk salt i vandet. Pastaen må gerne have lidt bid.
- I en pande med lidt olie steges løg og hvidløg i ca. 1 minut, men uden at tage farve.
- Kom resten af grøntsagerne ved, og det vil sige både squash, bladselleri, aubergine og tomater. Steg et par minutter.
- Tilsæt en smuldret bouillonterning sammen med pasta og ca. 4 deciliter kogevand fra den kogte pasta. Jævnes med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber,.
- Til sidst vendes en stor håndfuld frisk basilikum i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er du klar til at servere italiensk torsk med tilbehør.
Anret grøntsagerne nederst på tallerkner, og husk lidt sauce ved. Derpå lægges forsigtigt de stegte stykker torsk, der dryppes med lidt friskpresset citronsaft.
Serveres gerne med et lækkert stykke madbrød eller grydebrød til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: