En hurtig gennemgang af de vigtigste ting, som du skal vide om din Weber Q3200 gasgrill. Hvordan du gør den ren, og noget om hvordan du bruger den bedst.
Jeg får løbende spørgsmål til brugen af en Weber Q3200 gasgrill, og derfor har jeg lavet denne lille guide til de vigtigste ting, som du bør vide. Den gælder langt hen ad vejen også til Weber Q3000 gasgrill.
Hvis du er superbruger på grillen, kan du hurtigt hoppe videre til en af de mange opskrifter her på sitet, og ellers vil jeg her fortælle kort om gasgrillen.
Tilslut din gasgrill
Start med at slutte grillen til en gasflaske. Det lyder nemt, men kan faktisk være drilsk. I hvert fald bøvler jeg indimellem med at få regulatoren til at lukke omkring gasflaskens top 🙂
Regulatorgrebet skal stå på OFF, og så trækker du "kraven" på regulatoren op. Og holder den oppe. Tryk så regulatoren ned over gasflaskens ventil, og hold trykket! Tryk så kraven ned, og nu burde den være låst.
Løft forsigtigt op i regulatoren, og hvis du kan løfte gasflasken i denne, ja så sidder den fast. Så er vi i gang.
Sådan tænder du en Weber Q3200
Tænd gasgrillen ved at åbne for gassen på regulatoren. Sæt så den store knap på fuld styrke, men lad den lille forblive urørt.
Tryk på tænderen til venstre, og nu får du blus på grillen. Nu kan du så også tænde for den inderste brænder ved at skrue op for den lille knap. OBS: Hold aldrig hovedet inde over grillen når du tænder den!!!
Gassen og temperaturen i en Weber Q3200 gasgrill regulerer du nemt på knapperne til højre på grillen. Den store er den yderste brænder, mens den lille er den inderste. Sluk den inderste når du skal grille ved indirekte varme.
Ved maksimal varme kan du nå en temperatur på over 250 grader i grillen, mens den på laveste niveau lægger på omkring 175 grader. Helt afhængig af vejret uden for, men så har du en indikation.
Så skal du stege en oksesteg over længere til, ja så skal du skrue grillen ned på laveste blus.
Brug en stegeplade
Gasgrillen leveres med to grillriste, og det fungerer super godt. Men du kan skifte den ene rist ud med en stegeplade, og det vil jeg anbefale at du gør.
Stegepladen - eller støbejernspladen - er genial til stegning af
Jens Ole Frederiksen
Hej
Jeg er nysgerrig anlagt, så jeg har lige et spørgsmål. Hvorfor skal støbejernspladen altid ligge til højre???
På dit billede ligger den så vidt jeg kan se til venstre.
Hilsen Jens Ole
Niels Nielsen
Jeg kan ikke få min weber gas grill ned på 120 ved indirekte varme . Hvorfor ikke
Troels Vinther Møller
Hej Holger, hvis man er i tvivl om, hvornår gasflasken er tom, så er det måske en ide, at købe en regulator med manometer (kr 147 i Harald Nyborg)
Carsten
Hvad er grunden til at støbejernspladen, altid skal ligge i højre side?
Hvad er forskellen, ifht venstre side?
Lasse
Det var den stegeplade vi kom fra hvorfor den ene side frem for den anden. Det fik vi aldrig svar på?
Nando
Skriv hvorfor den stegeplade ikke må ligge i venstre side. Det funker selvom den gør. Lidt som at en 11 kg gasflaske ikke må stå på risten under grillen, det virker fint på 7. år. God kvalitetstid ved grillen.
ronald larsen
var det ikke en ide at skifte billedet med stegepladen... til at billede hvor den ligger i den rigtige side....
lise Klitte
Fin side, men som Thomos også tidligere har spurgt ind til: HVORFOR skal støbejernspladen aldrig ligge i venstre meni højre side???
Hvis jeg nu "kun" har en Weber 300 hvor der kun er én drejeknap på, vil det så sige at min grill steger på INDIREKTE varme, når jeg nu ikke har det ENKELTE rør ned i midten til DIREKTE varme??
Thorkild Jensen
Hello - Fin gennemgang af Weber 3200
Har selv en - og bruger den dagligt (Weber 3200)
men jeg har et grundlæggende ønske om,at kunne styre venstre og højre side,
da jeg har en stegeplade i højre side, som først skalbruges til sidst, til råstegte
kartofter, grøntsager, spejlæg med mere
Som det er nu, så kører stegepladen med hele tiden, som bliver vind og skæv
af al den varme
Weber har fået ideen tilsendt, men de laver desværre ikke en
vh - Thorkild J.
Thomas
Hvorfor har det nogen betydning hvilken side støbejernspladen èr i?
Anonym
Kan man lave langtids stegt and i den også ? mvh Helle
Andreas
Hejsa
Jeg har været lidt bange for at bruge metal børste på risten med emalje men den bliver ikke ødelagt af det
vh andreas
Guffeliguf.dk
Hej Andreas
Sådan havde jeg det også, men min erfaring er nu, at den emaljerede grillrist sagtens kan klare en tur med stålbørsten. Husk bare at smøre risten inden brug, og at gøre den ren med grillbørsten når du er færdig med at grille - og mens risten stadig er meget varm.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Anders Boldager
Fin gennemgang for begyndere af q3200. Jeg har selv en q3000 og er meget glad for den. Så god fornøjelse til alle der får sådan en.
Vh Anders B. fra Køge