Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Rucolapesto

Rucolapesto

rucolapesto
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
107
SHARES
FacebookMessenger107PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en nem rucolapesto, der laves med masser af rucola og pinjekerner. Jeg bruger pestoen til pasta, pizza og på ristede brødskiver.

Rucolapesto er genial til mange italienske retter, hvor den virkelig pifter maden op.

Det er supernemt at lave pesto, hvad enten du bruger rucola, persille, grønkål eller basilikum.

Da olivenolie spiller en stor rolle for smagen i denne kolde sauce, vil jeg anbefale, at du bruger en god jomfruolivenolie, eventuelt en ekstra jomfruolivenolie.

Prøv pestoen på pasta, på en italiensk pizza eller som topping på ristede skiver brød med tomat.

Opskriften giver rigeligt med pesto til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Pesto
  • Pasta med pesto
  • Avocadopesto

Opskrift på rucolapesto til pasta

Rucolapesto - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her får du min opskrift på en nem rucolapesto, der laves med masser af rucola og pinjekerner. Jeg bruger pestoen til pasta, pizza og på ristede brødskiver.
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g rucola
  • 30 g pinjekerner
  • 2 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rucolapesto laves med frisk rucola, som skylles og slynges tør. Kommes derefter i en blender.
  2. Pinjekerner ristes på panden og kommes ned til rucolaen.
  3. Tilsæt så olivenolie, parmesan, grofthakkede hvidløgsfed og en spiseskefuld friskpresset citronsaft.
  4. Der skal også lidt salt og friskkværnet peber i din pesto med rucola, hvorefter den er klar til at blive blendet.

Næringsindhold

Kalorier399kcalKulhydrater3gProtein2gFedt43gMættet fedt6gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt29gKolesterol2mgNatrium626mgKalium107mgKostfibre1gSukker1gVitamin A319IUVitamin C4mgCalcium56mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Jeg laver gerne pestoen uden parmesan, men du kan sagtens også blende den med et par spiseskefulde parmesan.

Pestoen er dog også fremragende uden parmesan. Så det er op til dig.

Pesto med rucola anvendes på en færdigbagt pizza, sammen med pasta - eller prøv at riste et par skiver i ovnen (200 grader varmluft) sammen med tynde skiver tomat og finthakket hvidløg. Dryp også med olivenolie.

Når brødskiverne kommer ud af ovnen fordeles lidt af rucolapestoen ovenpå dem. Mums, det er altså en god og nem forret.

Bruger du ikke hele portionen med det samme, opbevares rester på køl, hvor den fint kan holde sig nogle dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required