Indhold
Rosmarinkylling
Ingredienser
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk rosmarin (blade, hakket)
- 1 spsk timian (blade, hakket)
- 4 fed hvidløg (pressede)
- salt og friskkværnet peber
- 1 lille squash (i mundrette stykker)
- 1 fennikel (i mundrette stykker)
- 300 g tomater (små, i halve)
- 1 rødløg (i tynde både)
- 4 fed hvidløg (i tynde skiver)
- 4 kylling lårsteaks
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave rosmarinmarinade, hvor 6 spsk olivenolie kommes i en lille skål sammen med 2 spsk rosmarin, 1 spsk timian og 4 fed hvidløg, der presses eller snittes meget fint. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber. Rør det godt sammen.
- 1 lille squash og 1 fennikel skæres i mundrette stykker1 fennikel, mens 300 g tomater deles i halve. 1 rødløg skæres i både og4 fed hvidløg snittes i skiver.
- Kom grøntsagerne i et ildfast fad, og vend dem sammen med lidt af rosmarinmarinaden.
- Læg 4 kylling lårsteaks øverst på grøntsagerne, og fordel resten af rosmarinmarinaden på kyllingestykkerne. Dryp med friskpresset citronsaft og krydr med lidt mere salt og friskkværnet peber. Husk: Du kan bruge andre stykker kylling, hvor du eks. kan partere en hele kylling eller bruge kyllingelår eller brystfileter. Ved brystfileter forkortes tilberedningstiden til ca. 20 minutter.
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor retten skal have ca. 40 minutter. Ønskes mere sprødt skind, kan du give det nogle minutter under ovnens grill til sidst.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på rosmarinkylling
Rosmarinkylling er en fantastisk lækker middagsret, hvor du marinerer kyllingekød med en skøn rosmarinmarinade.
Jeg har har anvendt kyllinge lårsteaks, der er udbenede kyllingelår, men du kan også bruge en hel kylling, som du skærer ud i stykker. Tilberedningstiden er den samme.
Du kan også bruge kyllingebryst fileter, og her skal retten så blot have ca. 20 minutter i ovnen, og grøntsagerne skal nok nå at blive møre også. Og ellers kan du først give fadet med grøntsagerne 20 minutter i ovnen, og derefter 20 minutter mere med brystfileterne øverst.
Mængden af grøntsager kan varieres som man ønsker. Fennikel kan også erstattes af eks. aubergine eller andre grøntsager, så prøv dig endelig frem. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Pikant kylling i fad (kylling med pikantost)
- Kylling i ovn (hel ovnstegt kylling med stegetid)
- Kylling cacciatore
- Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Servering

Rosmarinkyllingen serveres straks sammen med de lækre grøntsager og skyen. Gerne sammen med kogt pasta og et stykke hjemmebagt focacciabrød til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på rosmarinkylling. Kom gerne med din mening om retten her.