Se, hvordan du laver en delikat rosenkålssuppe. Suppe med rosenkål anrettes med ovnbagt mørksej, sprødstegte bacontern og lidt grønt.
Opskriften på nem og lækker rosenkålssuppe er beregnet som en hovedret til fire personer.
Her er den lavet med mørksej, men du kan også bruge andre slags fisk fisk som torsk eller kulmule.
Fisken kan også helt udelades, og så nydes suppen blot som den er. Den smager stadig fremragende. God fornøjelse.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem rosenkålssuppe
Rosenkålssuppe med mørksej - nem opskrift
Ingredienser
- 2 bananskalotteløg
- 300 g rosenkål
- 1 bagekartoffel
- 8 dl hønsefond - evt. 8 deciliter vand og 2 bouillonterninger
- 1 dl fløde
- 1 tsk rørsukker
- salt og friskkværnet peber
- 500 g mørksej - benfri
- 100 g bacon - gerne tørsaltet
- 2 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
Fremgangsmåde
- Start med suppen. Hak bananskalotteløg groft, og svits dem i lidt olie i en stor gryde, hvor der er plads til hele rosenkålssuppen. Løgene skal ikke tage farve.
- Fjern de yderste blade på rosenkålene, og skær dem i tynde skiver. Lad dem svitse med et minut.
- Skræl bagekartoflen og skær den i små tern. Kom også kartoffelternene i gryden, og tilsæt så hønsefond.
- Lad suppen koge op, skru ned, læg låg på og lad nu rosenkålssuppen småkoge i 20 minutter.
- I mellemtiden laver du resten af retten.
- Tjek at mørksej fileten er fri for ben, og skær den så ud i grove stykker - se billedet af fisken i midten af suppen. Smør et ildfast fad med lidt olie, læg fisken i, og krydr med salt.
- Bag mørksejen i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft.
- Skær den tørsaltede bacon i små tern, og svits dem i lidt olie. Skær gulerødder i små tern, og lad dem stege med i 10 minutter. Det sidste minut tilsættes grofthakkede forårsløg.
- Blend suppen, eventuelt med en stavblender direkte i gryden, og tilsæt fløde.
- Smag suppen til med rørsukker, salt og friskkværnet peber, og lad den nu simre indtil servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Anret rosenkålssuppe med mørksej i midten, og sprødstegt bacon og grønt rundt om.
Servér eventuelt med et stykke kærnemælksbrød til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift. Skriv gerne her hvad du synes om den.
Claus Iversen
Hele rosenkål koges i 7 min for ikke at smage af prut.
I denne opskrift skal rosenkål koge i 20 min. Hvordan hænger det sammen? Et det meningen at suppen skal smage af prut?
Henning Nielsen
Jeg ønsker ikke reklamer eller nyheder m.v
Jeg har betalt for at slippe for dette
Holger Rørby Madsen
Hej Henning
Som medlem skal du blot logge dig på Madens Verden, så forsvinder annoncerne.
Skriv til mig på hej@madensverden.dk hvis det driller.
Bedste hilsner
Holger