• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Rosenkålssuppe

Rosenkålssuppe

billede til rosenkålssuppe med mørksej
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  26. oktober 2016

Indhold

  1. Se, hvordan du laver en delikat rosenkålssuppe. Suppe med rosenkål anrettes med ovnbagt mørksej, sprødstegte bacontern og lidt grønt.
  2. Opskrift på nem rosenkålssuppe
  3. Rosenkålssuppe med mørksej - nem opskrift
  4. Servering

Se, hvordan du laver en delikat rosenkålssuppe. Suppe med rosenkål anrettes med ovnbagt mørksej, sprødstegte bacontern og lidt grønt.

Opskriften på nem og lækker rosenkålssuppe er beregnet som en hovedret til fire personer.

Her er den lavet med mørksej, men du kan også bruge andre slags fisk fisk som torsk eller kulmule.

Fisken kan også helt udelades, og så nydes suppen blot som den er. Den smager stadig fremragende. God fornøjelse.

Se også mine opskrifter på:

  • Blomkålssuppe
  • Kartoffel porre suppe
  • Tomatsuppe

Opskrift på nem rosenkålssuppe

billede til rosenkålssuppe med mørksej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rosenkålssuppe med mørksej - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Se, hvordan du laver en delikat rosenkålssuppe. Suppe med rosenkål anrettes med ovnbagt mørksej, sprødstegte bacontern og lidt grønt.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 352
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 bananskalotteløg
  • 300 g rosenkål
  • 1 bagekartoffel
  • 8 dl hønsefond - evt. 8 deciliter vand og 2 bouillonterninger
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g mørksej - benfri
  • 100 g bacon - gerne tørsaltet
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde
 

  1. Start med suppen. Hak bananskalotteløg groft, og svits dem i lidt olie i en stor gryde, hvor der er plads til hele rosenkålssuppen. Løgene skal ikke tage farve.
  2. Fjern de yderste blade på rosenkålene, og skær dem i tynde skiver. Lad dem svitse med et minut.
  3. Skræl bagekartoflen og skær den i små tern. Kom også kartoffelternene i gryden, og tilsæt så hønsefond.
  4. Lad suppen koge op, skru ned, læg låg på og lad nu rosenkålssuppen småkoge i 20 minutter.
  5. I mellemtiden laver du resten af retten.
  6. Tjek at mørksej fileten er fri for ben, og skær den så ud i grove stykker - se billedet af fisken i midten af suppen. Smør et ildfast fad med lidt olie, læg fisken i, og krydr med salt.
  7. Bag mørksejen i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft.
  8. Skær den tørsaltede bacon i små tern, og svits dem i lidt olie. Skær gulerødder i små tern, og lad dem stege med i 10 minutter. Det sidste minut tilsættes grofthakkede forårsløg.
  9. Blend suppen, eventuelt med en stavblender direkte i gryden, og tilsæt fløde.
  10. Smag suppen til med rørsukker, salt og friskkværnet peber, og lad den nu simre indtil servering.

Næringsindhold

Kalorier: 352kcalKulhydrater: 31gProtein: 33gFedt: 11gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 82mgNatrium: 1213mgKalium: 1410mgKostfibre: 7gSukker: 7gVitamin A: 6260IUVitamin C: 90mgCalcium: 107mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Anret rosenkålssuppe med mørksej i midten, og sprødstegt bacon og grønt rundt om.

Servér eventuelt med et stykke kærnemælksbrød til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 04, 2025 at 3:20 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. Claus Iversen

    januar 21, 2024 at 7:03 pm

    Hele rosenkål koges i 7 min for ikke at smage af prut.
    I denne opskrift skal rosenkål koge i 20 min. Hvordan hænger det sammen? Et det meningen at suppen skal smage af prut?

    Svar
  3. Henning Nielsen

    april 06, 2022 at 2:32 pm

    Jeg ønsker ikke reklamer eller nyheder m.v
    Jeg har betalt for at slippe for dette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 06, 2022 at 3:28 pm

      Hej Henning
      Som medlem skal du blot logge dig på Madens Verden, så forsvinder annoncerne.
      Skriv til mig på hej@madensverden.dk hvis det driller.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required