Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Rosenkål i ovn - sådan laver du ovnbagte rosenkål

Rosenkål i ovn - sådan laver du ovnbagte rosenkål

billede med rosenkål i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook13PinterestSMSEmailMessenger
13
DELINGER

Her får du min opskrift på rosenkål i ovn, der er en meget nem måde at tilberede de sunde rosenkål helt perfekt på.

Indhold
  • Her får du min opskrift på rosenkål i ovn, der er en meget nem måde at tilberede de sunde rosenkål helt perfekt på.
  • Opskrift på rosenkål i ovn
  • Rosenkål i ovn - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Se her hvordan du nemt laver rosenkål i ovn, og de smager altså fremragende.

Normalt koger man rosenkål, men det kan være smart at tilberede de små og sunde kål i ovnen, hvor de kan laves sammen med eks. kød og andet tilbehør. Og her passer de jo helt sig selv.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men mængden afhænger selvfølgelig af hvor glade I er for rosenkålene. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Rosenkålssalat
  • Farserede rosenkål
  • Glaserede rosenkål
  • Rosenkålsgryde

Opskrift på rosenkål i ovn

Rosenkål i ovn - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her får du min opskrift på rosenkål i ovn, der er en meget nem måde at tilberede de sunde rosenkål helt perfekt på.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Skær det nederste af stokken af de små kål. Fjern eventuelt også det yderste blad, hvis det ikke er så pænt.
  3. Vend rosenkålene sammen med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
  4. Fordel dem i et ildfast fad og bag dem ca. 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af hvor meget bid du ønsker i dem.

Næringsindhold

Kalorier74kcalKulhydrater9gProtein3gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gNatrium606mgKalium389mgKostfibre4gSukker2gVitamin A754IUVitamin C85mgCalcium42mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De ovnbagte rosenkål serveres straks, og de er lækre som tilbehør til alt fra koteletter med grønkål til frikadeller og grydestegt kylling.

Kålene er dog gode som tilbehør til virkelig mange retter, og så indeholder de jo masser af sunde næringsstoffer. Så spis dem gerne ofte. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    februar 05, 2025 at 10:17 am

    Jeg elsker rosenkål, men da jeg var barn (årgang 1958) smagte de meget bedre. Nu har man næsten helt fjernet den bitre smag , som gjorde rosenkål så unik. Det samme med cikorie. Alt skal smage neutral, og man tager hensyn til de få og børnene. Børn skal nok lære at spise det meste, når de får forskellige smage i deres barndom.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 04, 2025 at 9:46 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg vil blive glad for din mening om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required