Her får du min opskrift på rosenkål i ovn, der er en meget nem måde at tilberede de sunde rosenkål helt perfekt på.
Se her hvordan du nemt laver rosenkål i ovn, og de smager altså fremragende.
Normalt koger man rosenkål, men det kan være smart at tilberede de små og sunde kål i ovnen, hvor de kan laves sammen med eks. kød og andet tilbehør. Og her passer de jo helt sig selv.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men mængden afhænger selvfølgelig af hvor glade I er for rosenkålene. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på rosenkål i ovn
Rosenkål i ovn - nem opskrift
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Skær det nederste af stokken af de små kål. Fjern eventuelt også det yderste blad, hvis det ikke er så pænt.
- Vend rosenkålene sammen med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
- Fordel dem i et ildfast fad og bag dem ca. 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af hvor meget bid du ønsker i dem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De ovnbagte rosenkål serveres straks, og de er lækre som tilbehør til alt fra koteletter med grønkål til frikadeller og grydestegt kylling.
Kålene er dog gode som tilbehør til virkelig mange retter, og så indeholder de jo masser af sunde næringsstoffer. Så spis dem gerne ofte. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Jeg elsker rosenkål, men da jeg var barn (årgang 1958) smagte de meget bedre. Nu har man næsten helt fjernet den bitre smag , som gjorde rosenkål så unik. Det samme med cikorie. Alt skal smage neutral, og man tager hensyn til de få og børnene. Børn skal nok lære at spise det meste, når de får forskellige smage i deres barndom.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg vil blive glad for din mening om den.