• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Rosenkål i ovn

Rosenkål i ovn

billede med rosenkål i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. februar 2025 - Udgivet: 4. februar 2025

Her får du min opskrift på rosenkål i ovn, der er en meget nem måde at tilberede de sunde rosenkål helt perfekt på.

Se her hvordan du nemt laver rosenkål i ovn, og de smager altså fremragende.

Normalt koger man rosenkål, men det kan være smart at tilberede de små og sunde kål i ovnen, hvor de kan laves sammen med eks. kød og andet tilbehør. Og her passer de jo helt sig selv.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men mængden afhænger selvfølgelig af hvor glade I er for rosenkålene. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Rosenkålssalat
  • Farserede rosenkål
  • Glaserede rosenkål
  • Rosenkålsgryde

Opskrift på rosenkål i ovn

billede med rosenkål i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rosenkål i ovn - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på rosenkål i ovn, der er en meget nem måde at tilberede de sunde rosenkål helt perfekt på.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 74
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g rosenkål
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Skær det nederste af stokken af de små kål. Fjern eventuelt også det yderste blad, hvis det ikke er så pænt.
  3. Vend rosenkålene sammen med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
  4. Fordel dem i et ildfast fad og bag dem ca. 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af hvor meget bid du ønsker i dem.

Næringsindhold

Kalorier: 74kcalKulhydrater: 9gProtein: 3gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 606mgKalium: 389mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 754IUVitamin C: 85mgCalcium: 42mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De ovnbagte rosenkål serveres straks, og de er lækre som tilbehør til alt fra koteletter med grønkål til frikadeller og grydestegt kylling.

Kålene er dog gode som tilbehør til virkelig mange retter, og så indeholder de jo masser af sunde næringsstoffer. Så spis dem gerne ofte. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    februar 05, 2025 at 10:17 am

    Jeg elsker rosenkål, men da jeg var barn (årgang 1958) smagte de meget bedre. Nu har man næsten helt fjernet den bitre smag , som gjorde rosenkål så unik. Det samme med cikorie. Alt skal smage neutral, og man tager hensyn til de få og børnene. Børn skal nok lære at spise det meste, når de får forskellige smage i deres barndom.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    februar 04, 2025 at 9:46 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg vil blive glad for din mening om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge30-bedstevinkøb-MV

Ugens vine, uge 30, 2025: Franske stjerner til lav pris

Billede af thailandsk kylling.

Thailandsk kylling med grøntsager, kokosmælk og ris

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Forsiden lige nu

billederesultat for gammeldags koteletter i fad
Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde→ Se opskriften
Billede af hindbærgalette.
Hindbærgalette - nem mørdejskage med hindbær→ Se opskriften
billede med drømmekage fra Brovst opskrifter
Drømmekage - nem, lækker og klassisk opskrift fra Brovst→ Se opskriften
Havreboller
Havreboller→ Se opskriften
billede med ribsgrød
Ribsgrød - nem opskrift på lækker grød med friske ribs→ Se opskriften
grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær
Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften
Uge30-bedstevinkøb-MV
Ugens vine, uge 30, 2025: Franske stjerner til lav pris→ Se opskriften
Billed resultat for majs i grill
Grillede majs med og uden blade→ Se opskriften
billederesultat for rysteribs
Rysteribs - sådan laves de lækre ribs med sukker→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required