• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Røræg og scrambled eggs i gryde, ovn og til brunch

Røræg og scrambled eggs i gryde, ovn og til brunch

billederesultat for røræg
Hjemmelavet røræg er noget af det allerbedste, og så er det så nemt at lave. Her er den færdiglavede røræg pyntet med friskklippet purløg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  10. september 2017

Del gerne:
615
SHARES
FacebookMessenger615PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på røræg. Her kan du se hvordan du laver scrambled eggs, både den almindelige, i ovn, uden mælk, til mange og meget andet.
  2. Opskrift på røræg
  3. Røræg og scrambled eggs i gryde, ovn og til brunch
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips til scrambled eggs
  8. Hvor meget varme?
  9. Røræg med vand eller mælk
  10. Røræg med fløde
  11. Røræg i mikroovn
  12. Røræg i ovn
  13. Røræg til mange i ovn
  14. Røræg uden mælk
  15. Tilbehør til scrambled eggs
Gå til opskrift

Opskrift på røræg. Her kan du se hvordan du laver scrambled eggs, både den almindelige, i ovn, uden mælk, til mange og meget andet.

Der findes vel en million forskellige måder at lave røræg eller scrambled eggs på, og det selvom det er en aldeles simpel og enkel ret.

Her er min grundopskrift på æggeretten, som jeg altid har lavet dem. Og som jeg synes rørægget smager bedst. Og tro mig, jeg har prøvet mange metoder af.

Røræg, også kendt som scrambled eggs, er fantastisk til brunch, til ål og meget andet. Kun fantasien sætter grænser.

Opskriften er beregnet til to personer, hvor du laver to æg til hver.

Se også disse opskrifter:

Æggestand

Omelet

Brunchæg i ovn

Æggekage

Opskrift på røræg

billederesultat for røræg

Røræg og scrambled eggs i gryde, ovn og til brunch

Opskrift på røræg. Her kan du se hvordan du laver scrambled eggs, både den almindelige, i ovn, uden mælk, til mange og meget andet.
Bedømmelse
4.7 fra 168 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 7 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 spsk mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg - klippet
  • 1 spsk smør - til panden

Fremgangsmåde

  • Slå 4 store æg ud i en skål, og pisk dem ganske let sammen med mælk, salt og friskkværnet peber.
  • Brug gerne bare en gaffel, for æggemassen skal ikke piskes for meget til røræg eller scrambled eggs.
  • Smelt lidt smør på en middelvarm pande, og hæld æggemassen på panden.
  • Lad æggene sætte sig, og efter et minuts tid kan du begynde at røre æggene sammen, hvor du bruger en spatel/paletkniv.
  • Steg ikke æggemassen for længe, for den er færdig når den er helt samlet, hvorefter den kommes i en lille skål.
  • Drys med friskklippet purløg, og krydr eventuelt med lidt mere friskkværnet peber. Scrambled eggs serveres straks.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
162
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
376
mg
125
%
Natrium
 
1316
mg
57
%
Kalium
 
189
mg
5
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
676
IU
14
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
95
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til scrambled eggs

Opskriften er til to personer, hvor jeg har beregnet to æg til hver.

Men du kan selvfølgelig sagtens lave mere, det afhænger jo også af hvad du skal bruge æggene til.

Røræg er nem at lave til mange personer, hvor du efter tilberedningen kan lune et fad med røræggene i ovnen indtil du skal bruge dem.

Scrambled eggs er i øvrigt sunde som morgenmad, lige som omelet og æggemuffins.

Hvor meget varme?

Noget af det vigtige ved tilberedning både røræg, omelet og spejlæg er, at kogepladen ikke er for varm.

Så steg ved en jævn varme, lige omkring middel eller lidt over. Så bliver æggene bedst.

Røræg med vand eller mælk

Et af de store stridsemner omkring scrambled eggs er også, om man skal bruge mælk eller vand?

Og svaret er, at du kan bruge begge dele, men jeg synes mælk giver den bedste smag.

Røræg med fløde

Du kan også lave retten med fløde.

Her erstatter du direkte mælk eller vand med fløde i forholdet 1:1. Du skal altså bruge fire spiseskefulde fløde.

Det giver selvfølgelig en mere kalorieholdig æggeret, men til gengæld opnår du også en fin og rund smag.

Røræg i mikroovn

Røræggene kan også sagtens laves i mikroovn. Og det er en hurtig opskrift.

Her slåes to æg ud i en kop eller en lille skål, der kan tåle mikroovnen. Kom så to spiseskefulde mælk i sammen med lidt salt og friskkværnet peber. Pisk det sammen med en gaffel.

Giv først røræggene 30 sekunder ved højeste effekt, rør i æggene, og fortsæt med 20 sekunder ad gangen i mikroovnen, indtil æggene har den rette konsistens.

Du kan også tilsætte lidt kogt skinke til æggene, som så varmes med.

Røræg i ovn

Du kan også meget nemt lave røræg i ovn. Her skal du beregne to æg til hver og to spiseskefulde mælk.

Slå æg ud i et lille ildfast fad og kom mælk ved. Rør det godt sammen.

Stil fadet med æggemassen ind i en forvarmet ovn ved 125 grader, og her skal det have cirka 25 minutter.

Undervejs skal du røre i det cirka hver femte minut, så æggemassen samler sig perfekt til scrambled eggs.

Se flere opskrifter:

Æggekage med stegt flæsk

Må man spise æg med forhøjet kolesteroltal?

Æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt

Røræg til mange i ovn

Skal du lave røræg til mange, er det nemmeste at lave det i ovnen.

Beregn to æg pr. person, og tilsvarende en spiseskefuld mælk til hvert æg.

Kom det hele i et passende ildfast fad, og bag røræggene i ovnen ved 125 grader varmluft.

Stegetiden er 25-30 minutter, og det afhænger selvfølgelig af hvor stor portionen er. Du skal røre i æggene med mellemrum.

Røræg uden mælk

Du kan sagtens også droppe mælken i røræggene. Her erstatter du blot med samme mængde vand, og du stadig et godt resultat.

Tilbehør til scrambled eggs

Røræggene er god til morgenmad, men bruges også til smørrebrød, sammen med skinke, laks eller hvad du nu synes.

Nogen foretrækker bare et et stykke rugbrød med røræg og ikke andet på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Boe Frederiksen

    januar 26, 2023 at 11:27 am

    Hej.
    Lyder godt med ovnopskrift.
    Der er mindre mælk i opskrift til mange personer,
    Er der en grund til det?
    Mvh Hanne

    Svar
  2. Ole

    december 08, 2021 at 9:34 pm

    Tilføj eventuelt en tsk Tomat Puré hvis du ikke har prøvet det 😉

    Svar
  3. tom zinck nielsen

    oktober 11, 2018 at 5:15 pm

    vedr røræg i ovn : 4 æg pr person !???
    er det ikke mange ?

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 11, 2018 at 5:53 pm

      Hej Tom

      Jo da, medmindre man er meget glad for æg 🙂

      Nej, det var en fejl, og jeg jar nu rettet opskriften til.

      Jeg plejer at beregne cirka to æg pr. person, men lidt mindre måske også nok.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  4. Hanne Thorndahl

    september 10, 2017 at 9:50 pm

    i opskriften på røræg, skriver du, at man skal bruge en spartel....du mener vist en spatel:)

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 10, 2017 at 9:59 pm

      Hej Hanne

      Ha ha - naturligvis 🙂 Sorry, den smuttede i farten - jeg retter straks 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required