Her får du min opskrift på en sund rødbedesalat med perlespelt og æble. Den er nem at lave og passer perfekt til mange forskellige retter.
Rødbedesalat er en sund og mættende salat, som jeg her har lavet med bagte rødbedetern, perlespelt og æble.
Salaten er nem at lave, og den kan du servere til utallige retter. Mængden af de enkelte ingredienser kan sagtens justeres, og valnødder kan udskiftes med eks. mandler.
Medmindre rødbederne er meget triste, så behøver du ikke skrælle dem. Det gør jeg aldrig, da der sidder mange gode næringsstoffer i forbindelse med skrællen. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på sund rødbedesalat
Rødbedesalat
Ingredienser
- 300 g rødbeder - i små tern
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 150 g perlespelt - koges som anvist på pakken
- 1 æble - i små tern
- 1 bundt forårsløg
- 40 g valnødder - hakket groft
- 2 spsk olivenolie - dryppes over
- 1 citron - friskpresset saft
Fremgangsmåde
- Rødbeder skylles og skæres i mindre tern. Kommes i en skål og vendes med olie, oregano, salt og peber. Fordeles i et ovnfast fad og bages 25-30 minutter ved 180 grader varmluft.
- Kom perlespelt i en gryde sammen med rigeligt vand. Tilsæt også lidt salt. Koges som anvist på pakken og dryppes af.
- Skær æblet ud i mindre tern og forårsløgene i tynde skiver.
- Byg din rødbedesalat op i et passende fad med de bagte rødbedetern, kogt perlespelt, æbletern og forårsløg.
- Dryp lidt olie og friskpresset citronsaft over og slut af med hakkede valnødder.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den sunde rødbedesalat serveres straks som mættende tilbehør til alt fra frikadeller til Fanø schnitzler og meget andet. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Skræller du ikke rødbederne? Det synes jeg selv smager bedre. Knap så meget jordsmag.
Vh Jolanda
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din mening om den her.