Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.
Risalamande cheesecake med kirsebærsauce er en dessert, der bør bære en advarsel: 'Pas på med at forspise dig'.
Hvis du elsker risalamande og også er vild med cremede cheesecakes, ja, så er der nemlig stor fare for, at du ikke kan lade være med at spise for meget.
Det er simpelthen en skøn dessert, denne risalamande cheesecake. Sprød bund, blød og cremet risalamande-ostecreme og en fin, blank kirsebærgele på toppen. Så er der dømt jul.
Jeg skal være ærlig og fortælle, at det tager tid at lave denne dessert. Men gode ting tager tid, således også den.
Tiden er godt givet ud på denne kage
Og de fleste timer bruges på at køle elementerne ned samt lave risengrøden, så alt i alt kan selve arbejdet klares på en times tid.
Begynd med at koge risengrød dagen før, kagen skal serveres, så kan du tage det mere roligt næste dag. Du kan også sagtens lave kiksebunden og smide den i køleskabet dagen før.
På den måde har du kun to projekter næste formiddag: At blande risalamandecremen og lave kirsebærgeleen.
Da cheesecaken skal stå på køl mindst fire timer, før den spises, er det en god ide at få den lavet om morgenen eller formiddagen.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på risalamande cheesecake
Risalamande cheesecake
Ingredienser
Risalamande
- 1.5 dl grødris
- 3 dl vand
- 7 dl sødmælk
- 0,5 tsk salt
- 2,5 dl piskefløde
- 1 spsk vaniljesukker - el. en vaniljestang
- 2 spsk sukker
- 50 g mandler - smuttede, finthakkede
- 2 spsk portvin
Kagebunden
- 120 g smør
- 15 digestive kiks
- 50 g mandler - grofthakkede
Ostemasse
- 200 g cream cheese
- 2 spsk flormelis
- 0,5 citron - fintrevet skal samt saft
- 1 tsk vaniljesukker
- 3,5 husblas
Kirsebærgele
- 500 g kirsebærsauce
- 1 spsk sukker
- 4 husblas
Fremgangsmåde
Kagebunden
- Kom kiks i en pose og bank på den, så kiksene smuldrer.
- Hak de 50 gram mandler groft.
- Smelt smørret og tilsæt kiks og mandler. Rør godt rundt.
- Læg et bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 centimeter i diameter), klip den til udefra. Hæld derpå kiksemassen i bunden, pres den godt ned, så den bliver nogenlunde plan. Sæt i køleskabet.
Risalamande og creamcheese-cremen
- Kog risengrød: Bring 3 dl. vand i kog i en tykbundet gryde, når det koger hælder du risengrynene i. Pisk i to minutter.
- Hæld mælken i, mens du pisker. Tilsæt salt. Skru helt ned for varmen - til 2 eller 3 - og lad risengrøden simre i 45 minutter. Rør af og til rundt, så den ikke brænder på.
- Når grøden er færdig, hældes den i en skål og sættes straks i køleskabet.
- Når grøden er kold, kan du lave risalamanden: Finhak de smuttede mandler, pisk piskefløden til skum og vend den i grøden sammen med portvin, mandler, sukker og vanilje.
- Opløs de 3,5 blade husblas i koldt vand i 10 minutter. Bland imens osten med fintrevet citronskal samt flormelis og vaniljesukker.
- Når husblasbladene er bløde, vrider du dem fri fra vand og rører dem sammen med opvarmet citronsaft. Hæld derefter saften ned i ostemassen og rør godt, så du ikke får klumper i osten.
- Bland risalamanden og ostemassen forsigtigt ved at vende det med en spartel.
- Smør risalamande-massen ud over kiksebunden i din springform. Fordel omhyggeligt og sæt på køl i et par timer. Du kan nøjes med en times tid, men her risikerer lidt af kirsebærsaucen at løbe ned i risalamanden. Det betyder dog intet for smagen.
Kirsebærgele
- Læg husblas i blød i 10 minutter.
- Kom sukker i en gryde. Hæld kirsebærsaucen i en si, så kun saften ryger ned i gryden.
- Varm sovsen op, så den lige når at koge, inden du tager den af varmen.
- Vrid husblas fri for vand, smelt den i kirsebærsovsen. Rør godt rundt og køl sovsen ned i køleskabet, til den er fingervarm.
- Nu hælder du kirsebærsovsen over risalamanden og sætter endnu engang cheesecaken i køleskabet. Denne gang skal den helst stå mindst fire timer, så er den klar til servering.
Servering
- Pynt med guldstøv, hele kirsebær eller smuttede mandler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er du klar til at nyde den lækre risalamande cheesecake. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Else Klausen
Er det virkelig kirsebær sauce, du bruger i risalamande/cheesecake og ikke kirsebær i sylte lage. Skal husblasens ikke smeltes før de kommer i ostemassen.
Venlig hilsen Else
Karen Seneca
ja, det er kirsebærsauce.
Jo, en stor fejl, at jeg ikke har skrevet, at husblasen skal smeltes først, tak for det. Mvh Karen
Olivia
Årh så skuffet over denne kage desværre, plejer ellers at elske opskrifterne herinde.
2 problemer havde jeg med den:
1) citronen i risalamande?, 1/2 citron (som var lille) var alt for meget - og fik desværre kagen til at smage mere a la citron fromage og ødelagde smagsoplevelsen.
2) jeg tænker der mangler lidt instrukser på punket hvor husblassen skal tilføjes til citronsaften. Husblassen skal jo smeltes inden den kommer i, men dette er ikke beskrevet nogensteder hvordan dette skal klares... så, desværre kun 1 stjerne herfra - personligt vil jeg sige undlad citronen, og tilføj 2spk kogende vand til husblassen så den smelter. Fordi ellers - mums!