Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake (en skøn juledessert)

billede med Risalamande cheesecake
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMS
Indhold
  • Risalamande cheesecake
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på risalamande cheesecake
  • Tiden er godt givet ud på denne kage
  • Tips
  • Kommentarer

Risalamande cheesecake

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 1 time t
Køletid: 6 timer t
Samlet tid: 8 timer t
Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.
Antal: 8
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Risalamande
  • 3 dl vand
  • 1,5 dl grødris
  • 7 dl sødmælk
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g mandler (smuttede, finthakkede)
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk portvin
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker (el. en vaniljestang)
Kagebunden
  • 15 digestive kiks
  • 50 g mandler (grofthakkede)
  • 120 g smør
Ostemasse
  • 3,5 husblas
  • 200 g cream cheese
  • 2 spsk flormelis
  • 0,5 citron (fintrevet skal samt saft)
  • 1 tsk vaniljesukker
Kirsebærgele
  • 4 husblas
  • 1 spsk sukker
  • 500 g kirsebærsauce

Fremgangsmåde

Kagebunden
  1. Kom 15 digestive kiks i en pose og bank på den, så kiksene smuldrer.
  2. Hak de 50 g mandler groft.
  3. Smelt 120 g smør og tilsæt kiks og mandler. Rør godt rundt.
  4. Læg et bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 centimeter i diameter), klip den til udefra. Hæld derpå kiksemassen i bunden, pres den godt ned, så den bliver nogenlunde plan. Sæt i køleskabet.
Risalamande og creamcheese-cremen
  1. Kog risengrød: Bring 3 dl vand i kog i en tykbundet gryde, når det koger hælder du 1,5 dl grødris i. Pisk i to minutter.
  2. Hæld 7 dl sødmælk i, mens du pisker. Tilsæt 0,5 tsk salt. Skru helt ned for varmen - til 2 eller 3 - og lad risengrøden simre i 45 minutter. Rør af og til rundt, så den ikke brænder på.
  3. Når grøden er færdig, hældes den i en skål og sættes straks i køleskabet.
  4. Når grøden er kold, kan du lave risalamanden: Finhak de smuttede 50 g mandler, pisk 2,5 dl piskefløde til skum og vend den i grøden sammen med 2 spsk portvin, mandler, 2 spsk sukker og 1 spsk vaniljesukker.
  5. Opløs de 3,5 husblas husblas i koldt vand i 10 minutter. Bland imens 200 g cream cheese med fintrevet skal 0,5 citron samt 2 spsk flormelis og 1 tsk vaniljesukker.
  6. Når husblasbladene er bløde, vrider du dem fri fra vand og rører dem sammen med opvarmet citronsaft. Hæld derefter saften ned i ostemassen og rør godt, så du ikke får klumper i osten.
  7. Bland risalamanden og ostemassen forsigtigt ved at vende det med en spartel.
  8. Smør risalamande-massen ud over kiksebunden i din springform. Fordel omhyggeligt og sæt på køl i et par timer. Du kan nøjes med en times tid, men her risikerer lidt af kirsebærsaucen at løbe ned i risalamanden. Det betyder dog intet for smagen.
Kirsebærgele
  1. Læg 4 husblas i blød i 10 minutter.
  2. Kom 1 spsk sukker i en gryde. Hæld 500 g kirsebærsauce i en si, så kun saften ryger ned i gryden.
  3. Varm sovsen op, så den lige når at koge, inden du tager den af varmen.
  4. Vrid husblas fri for vand, smelt den i kirsebærsovsen. Rør godt rundt og køl sovsen ned i køleskabet, til den er fingervarm.
  5. Nu hælder du kirsebærsovsen over risalamanden og sætter endnu engang cheesecaken i køleskabet. Denne gang skal den helst stå mindst fire timer, så er den klar til servering.
Servering
  1. Pynt med guldstøv, hele kirsebær eller smuttede mandler.

Næringsindhold

Kalorier784kcalKulhydrater102gProtein11gFedt38gMættet fedt18gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.5gKolesterol78mgNatrium422mgKalium362mgKostfibre3gSukker64gVitamin A978IUVitamin C9mgCalcium193mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake med kirsebærsauce er en dessert, der bør bære en advarsel: 'Pas på med at forspise dig'.

Hvis du elsker risalamande og også er vild med cremede cheesecakes, ja, så er der nemlig stor fare for, at du ikke kan lade være med at spise for meget.

Det er simpelthen en skøn dessert, denne risalamande cheesecake. Sprød bund, blød og cremet risalamande-ostecreme og en fin, blank kirsebærgele på toppen. Så er der dømt jul.

Jeg skal være ærlig og fortælle, at det tager tid at lave denne dessert. Men gode ting tager tid, således også den.

Tiden er godt givet ud på denne kage

Og de fleste timer bruges på at køle elementerne ned samt lave risengrøden, så alt i alt kan selve arbejdet klares på en times tid.

Begynd med at koge risengrød dagen før, kagen skal serveres, så kan du tage det mere roligt næste dag. Du kan også sagtens lave kiksebunden og smide den i køleskabet dagen før.

På den måde har du kun to projekter næste formiddag: At blande risalamandecremen og lave kirsebærgeleen.

Da cheesecaken skal stå på køl mindst fire timer, før den spises, er det en god ide at få den lavet om morgenen eller formiddagen.

Se også de populære opskrifter på:

  • Cheesecake med jordbær
  • Tiramisu cheesecake
  • Hjemmelavet risifrutti

Tips

Så er du klar til at nyde den lækre risalamande cheesecake. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else Klausen skriver

    november 28, 2021 at 2:51 am

    Er det virkelig kirsebær sauce, du bruger i risalamande/cheesecake og ikke kirsebær i sylte lage. Skal husblasens ikke smeltes før de kommer i ostemassen.
    Venlig hilsen Else

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      november 30, 2021 at 6:55 pm

      ja, det er kirsebærsauce.
      Jo, en stor fejl, at jeg ikke har skrevet, at husblasen skal smeltes først, tak for det. Mvh Karen

      Svar
  2. Olivia skriver

    november 27, 2021 at 10:34 pm

    Årh så skuffet over denne kage desværre, plejer ellers at elske opskrifterne herinde.
    2 problemer havde jeg med den:
    1) citronen i risalamande?, 1/2 citron (som var lille) var alt for meget - og fik desværre kagen til at smage mere a la citron fromage og ødelagde smagsoplevelsen.
    2) jeg tænker der mangler lidt instrukser på punket hvor husblassen skal tilføjes til citronsaften. Husblassen skal jo smeltes inden den kommer i, men dette er ikke beskrevet nogensteder hvordan dette skal klares... så, desværre kun 1 stjerne herfra - personligt vil jeg sige undlad citronen, og tilføj 2spk kogende vand til husblassen så den smelter. Fordi ellers - mums!

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required