• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Dessert › Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake

billede med Risalamande cheesecake
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. november 2024 - Udgivet: 21. november 2020

Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.

Risalamande cheesecake med kirsebærsauce er en dessert, der bør bære en advarsel: 'Pas på med at forspise dig'.

Hvis du elsker risalamande og også er vild med cremede cheesecakes, ja, så er der nemlig stor fare for, at du ikke kan lade være med at spise for meget.

Det er simpelthen en skøn dessert, denne risalamande cheesecake. Sprød bund, blød og cremet risalamande-ostecreme og en fin, blank kirsebærgele på toppen. Så er der dømt jul.

Jeg skal være ærlig og fortælle, at det tager tid at lave denne dessert. Men gode ting tager tid, således også den.

Tiden er godt givet ud på denne kage

Og de fleste timer bruges på at køle elementerne ned samt lave risengrøden, så alt i alt kan selve arbejdet klares på en times tid.

Begynd med at koge risengrød dagen før, kagen skal serveres, så kan du tage det mere roligt næste dag. Du kan også sagtens lave kiksebunden og smide den i køleskabet dagen før.

På den måde har du kun to projekter næste formiddag: At blande risalamandecremen og lave kirsebærgeleen.

Da cheesecaken skal stå på køl mindst fire timer, før den spises, er det en god ide at få den lavet om morgenen eller formiddagen.

Se også de populære opskrifter på:

  • Cheesecake med jordbær
  • Tiramisu cheesecake
  • Hjemmelavet risifrutti

Opskrift på risalamande cheesecake

billede med Risalamande cheesecake
Karen SenecaKaren Seneca

Risalamande cheesecake

4.66 fra 23 stemmer
Risalamande cheesecake er en rigtig julet version af cheesecake. Den smager simpelthen så fantastisk, at man har lyst til at forspise sig.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 1 time t
Køletid 6 timer t
Samlet tid 8 timer t
Antal: 8 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 784
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Risalamande
  • 1.5 dl grødris
  • 3 dl vand
  • 7 dl sødmælk
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk vaniljesukker - el. en vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 50 g mandler - smuttede, finthakkede
  • 2 spsk portvin
Kagebunden
  • 120 g smør
  • 15 digestive kiks
  • 50 g mandler - grofthakkede
Ostemasse
  • 200 g cream cheese
  • 2 spsk flormelis
  • 0,5 citron - fintrevet skal samt saft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3,5 husblas
Kirsebærgele
  • 500 g kirsebærsauce
  • 1 spsk sukker
  • 4 husblas

Fremgangsmåde
 

Kagebunden
  1. Kom kiks i en pose og bank på den, så kiksene smuldrer.
  2. Hak de 50 gram mandler groft.
  3. Smelt smørret og tilsæt kiks og mandler. Rør godt rundt.
  4. Læg et bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 centimeter i diameter), klip den til udefra. Hæld derpå kiksemassen i bunden, pres den godt ned, så den bliver nogenlunde plan. Sæt i køleskabet.
Risalamande og creamcheese-cremen
  1. Kog risengrød: Bring 3 dl. vand i kog i en tykbundet gryde, når det koger hælder du risengrynene i. Pisk i to minutter.
  2. Hæld mælken i, mens du pisker. Tilsæt salt. Skru helt ned for varmen - til 2 eller 3 - og lad risengrøden simre i 45 minutter. Rør af og til rundt, så den ikke brænder på.
  3. Når grøden er færdig, hældes den i en skål og sættes straks i køleskabet.
  4. Når grøden er kold, kan du lave risalamanden: Finhak de smuttede mandler, pisk piskefløden til skum og vend den i grøden sammen med portvin, mandler, sukker og vanilje.
  5. Opløs de 3,5 blade husblas i koldt vand i 10 minutter. Bland imens osten med fintrevet citronskal samt flormelis og vaniljesukker.
  6. Når husblasbladene er bløde, vrider du dem fri fra vand og rører dem sammen med opvarmet citronsaft. Hæld derefter saften ned i ostemassen og rør godt, så du ikke får klumper i osten.
  7. Bland risalamanden og ostemassen forsigtigt ved at vende det med en spartel.
  8. Smør risalamande-massen ud over kiksebunden i din springform. Fordel omhyggeligt og sæt på køl i et par timer. Du kan nøjes med en times tid, men her risikerer lidt af kirsebærsaucen at løbe ned i risalamanden. Det betyder dog intet for smagen.
Kirsebærgele
  1. Læg husblas i blød i 10 minutter.
  2. Kom sukker i en gryde. Hæld kirsebærsaucen i en si, så kun saften ryger ned i gryden.
  3. Varm sovsen op, så den lige når at koge, inden du tager den af varmen.
  4. Vrid husblas fri for vand, smelt den i kirsebærsovsen. Rør godt rundt og køl sovsen ned i køleskabet, til den er fingervarm.
  5. Nu hælder du kirsebærsovsen over risalamanden og sætter endnu engang cheesecaken i køleskabet. Denne gang skal den helst stå mindst fire timer, så er den klar til servering.
Servering
  1. Pynt med guldstøv, hele kirsebær eller smuttede mandler.

Næringsindhold

Kalorier: 784kcalKulhydrater: 102gProtein: 11gFedt: 38gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.5gKolesterol: 78mgNatrium: 422mgKalium: 362mgKostfibre: 3gSukker: 64gVitamin A: 978IUVitamin C: 9mgCalcium: 193mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er du klar til at nyde den lækre risalamande cheesecake. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else Klausen

    november 28, 2021 at 2:51 am

    Er det virkelig kirsebær sauce, du bruger i risalamande/cheesecake og ikke kirsebær i sylte lage. Skal husblasens ikke smeltes før de kommer i ostemassen.
    Venlig hilsen Else

    Svar
    • Karen Seneca

      november 30, 2021 at 6:55 pm

      ja, det er kirsebærsauce.
      Jo, en stor fejl, at jeg ikke har skrevet, at husblasen skal smeltes først, tak for det. Mvh Karen

      Svar
  2. Olivia

    november 27, 2021 at 10:34 pm

    Årh så skuffet over denne kage desværre, plejer ellers at elske opskrifterne herinde.
    2 problemer havde jeg med den:
    1) citronen i risalamande?, 1/2 citron (som var lille) var alt for meget - og fik desværre kagen til at smage mere a la citron fromage og ødelagde smagsoplevelsen.
    2) jeg tænker der mangler lidt instrukser på punket hvor husblassen skal tilføjes til citronsaften. Husblassen skal jo smeltes inden den kommer i, men dette er ikke beskrevet nogensteder hvordan dette skal klares... så, desværre kun 1 stjerne herfra - personligt vil jeg sige undlad citronen, og tilføj 2spk kogende vand til husblassen så den smelter. Fordi ellers - mums!

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required