Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Ricotta

Ricotta (det kan du bruge den bløde ost til)

Billede for ricotta.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS
Indhold
  • Til dessert, kage og til aftensmad
  • Næringsværdi, opbevaring og holdbarhed
  • Opskrifter med ricotta
  • Kommentarer

Ricotta er en såkaldt blød ost. Eller rettere: Ostevalle. For selvom vi kalder det en ost, er den i virkeligheden et restprodukt fra osteproduktionen.

Ordet ricotta betyder da også kogt igen. Når man laver visse oste, koges mælken op. Her kommer et restprodukt, valle, som man adskiller fra osten og giver endnu en kogning.

Herefter blandes dette produkt med syre som eddike, der giver ricottaen sin grynet konsistens. Lidt som hytteost.

Den ricottaost vi køber herhjemme, vil oftest være baseret på komælk, hvor man sagtens kan finde lokalt produceret ricotta lavet af gede- og fåremælk i Italien.

Til dessert, kage og til aftensmad

Da denne ost har en lettere sød smag og en blød konsistens, er den super i kager og desserter.

Folk, der har rejst på Sicilien, vil kende til de sprøde cannoli med cremefyld. Det er ricotta, som bruges her. Ofte vil den være blandet op med den mere cremede mascarpone samt fintrevet citronskal.

Spinat og ricotta klæder også hinanden. Du kan for eksempel lave pastaruller, cannelloni, med denne blanding eller prøve denne opskrift på spinatpandekager.

Næringsværdi, opbevaring og holdbarhed

Hvor mange oste er fede og kalorierige, er denne ost tung. 100 gram indeholder fra 7-13 gram fedt og løber op på 169 kalorier.

Til sammenligning er der ca. 28 gram fedt i 100 gram almindelig mellemlagret Danbo 45+.

Indholdet i en typisk ricotta består helt enkelt af valle, lidt fløde, eddike eller andre former for surhedsregulerende midler og eventuelt salt.

Osten skal opbevares på køl, hvor den kan holde sig op til 14 dage og tre-fire dage, når du har åbnet bøtten.

Opskrifter med ricotta

Her får du nogle af de bedste opskrifter med ricotta på Madens Verden:

Vegetar galette med spinat og ricotta
Vegetar galette med spinat og ricotta er den lækreste rustikke tærte, som både er super let at lave, sund og virkelig velsmagende.
Se opskriften her
Galette med spinat
Cannelloni med spinat
Opskrift på verdens bedste cannelloni med spinat og spidskål. Kan laves med eller uden ricotta, og de lækre pastaruller er nem mad for hele familien.
Se opskriften her
cannelloni med spinat
Cannoli
Cannoli er den sicilianske dessert, som mange kender og elsker. De små sprøde skaller fyldt med ricotta og chokolade er virkelig lækre.
Se opskriften her
Cannoli med fyld
Malfatti i krydret tomatsauce
Malfatti kan minde om hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat. Spinat- og ostebollerne smager fantastiske sammen med krydret tomatsauce.
Se opskriften her
Malfatti italiensk vegetarret
Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat
Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat er simpelthen en af de mest lækre og elegante måltider, man kan lave. De er ren forkælelse.
Se opskriften her
Hjemmelavet ravioli
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake (fakta og viden om den japanske risvin)
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.