• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Ricotta - det kan du bruge den bløde ost til

Ricotta - det kan du bruge den bløde ost til

Billede for ricotta.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. maj 2025 - Udgivet: 2. maj 2025

Ricotta er en såkaldt blød ost. Eller rettere: Ostevalle. For selvom vi kalder det en ost, er den i virkeligheden et restprodukt fra osteproduktionen.

Ordet ricotta betyder da også kogt igen. Når man laver visse oste, koges mælken op. Her kommer et restprodukt, valle, som man adskiller fra osten og giver endnu en kogning.

Herefter blandes dette produkt med syre som eddike, der giver ricottaen sin grynet konsistens. Lidt som hytteost.

Den ricottaost vi køber herhjemme, vil oftest være baseret på komælk, hvor man sagtens kan finde lokalt produceret ricotta lavet af gede- og fåremælk i Italien.

Til dessert, kage og til aftensmad

Da denne ost har en lettere sød smag og en blød konsistens, er den super i kager og desserter.

Folk, der har rejst på Sicilien, vil kende til de sprøde cannoli med cremefyld. Det er ricotta, som bruges her. Ofte vil den være blandet op med den mere cremede mascarpone samt fintrevet citronskal.

Spinat og ricotta klæder også hinanden. Du kan for eksempel lave pastaruller, cannelloni, med denne blanding eller prøve denne opskrift på spinatpandekager.

Næringsværdi, opbevaring og holdbarhed

Hvor mange oste er fede og kalorierige, er denne ost tung. 100 gram indeholder fra 7-13 gram fedt og løber op på 169 kalorier.

Til sammenligning er der ca. 28 gram fedt i 100 gram almindelig mellemlagret Danbo 45+.

Indholdet i en typisk ricotta består helt enkelt af valle, lidt fløde, eddike eller andre former for surhedsregulerende midler og eventuelt salt.

Osten skal opbevares på køl, hvor den kan holde sig op til 14 dage og tre-fire dage, når du har åbnet bøtten.

Opskrifter med ricotta

Her får du nogle af de bedste opskrifter med ricotta på Madens Verden:

Vegetar galette med spinat og ricotta

4.8 fra 9 stemmer
Vegetar galette med spinat og ricotta er den lækreste rustikke tærte, som både er super let at lave, sund og virkelig velsmagende.
Gå til opskrift
Galette med spinat

Cannelloni med spinat

4.8 fra 4 stemmer
Opskrift på verdens bedste cannelloni med spinat og spidskål. Kan laves med eller uden ricotta, og de lækre pastaruller er nem mad for hele familien.
Gå til opskrift
cannelloni med spinat

Cannoli

4.7 fra 12 stemmer
Cannoli er den sicilianske dessert, som mange kender og elsker. De små sprøde skaller fyldt med ricotta og chokolade er virkelig lækre.
Gå til opskrift
Cannoli med fyld

Malfatti i krydret tomatsauce

5 fra 2 stemmer
Malfatti kan minde om hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat. Spinat- og ostebollerne smager fantastiske sammen med krydret tomatsauce.
Gå til opskrift
Malfatti italiensk vegetarret

Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat

4.9 fra 12 stemmer
Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat er simpelthen en af de mest lækre og elegante måltider, man kan lave. De er ren forkælelse.
Gå til opskrift
Hjemmelavet ravioli
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

Forsiden lige nu

Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad→ Se opskriften
billede med grillet asparges med parmaskinke
Grillet asparges med parmaskinke→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for champagnesorbet
Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine→ Se opskriften
billederesultat for landstykker
Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)→ Se opskriften
billede til jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)→ Se opskriften
nem tomatsalsa
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater→ Se opskriften
billede med Vinglas
Sådan får du vin til at smage bedst muligt→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her