Cannoli er den sicilianske dessert, som mange kender og elsker. De små sprøde skaller fyldt med ricotta og chokolade er virkelig lækre.
Cannoli består af en dej, som blandt andet indeholder hvidvin, hvilket er ret atypisk af en dessert. Men det er faktisk med til at gøre rullerne ekstremt sprøde og "flaky".
Indeni fyldes de med den lækreste ricottacreme, som både er sød og syrlig på grund af den friske citronskal og -saft. Til sidst dyppes enderne i små stykker mørk chokolade.
Du kan godt lave den opskrift forud, dog skal du vente med at fylde skallerne, indtil de skal serveres, ellers kan du risikere, at de bliver bløde af cremen.
Opskrift på cannoli
Cannoli
Ingredienser
Skallerne
- 240 gram hvedemel
- 2 spsk rørsukker
- 0,5 tsk salt
- 40 gram usaltet smør - kold
- 2 stk æg
- 125 ml hvidvin - helst tør
- 5 dl smagsneutral olie
Fyldet
- 250 gram ricotta
- 30 ml piskefløde
- 40 gram flormelis
- 0,5 tsk kanel - stødt
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk citronskal
- 20 gram mørk chokolade
Sådan gør du
Skallerne
- Start med at tage en foodprocessor og kom hvedemel, rørsukker og salt deri. Blend det sammen. Tilføj derefter koldt smør og blend det sammen.
- Når det er blendet jævnt sammen, tilføjes hvidvin og et æg. Blend det nu helt sammen igen.
- Form dejen til en flad kugle og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den nu stå på køl i en time. Dette er en passende tid at lave fyldet.
- Tag dejen ud af køleskabet efter en time, rul den ud til en tykkelse på cirka to millimeter. Brug nu en småkageform til at udskære cirkler på cirka 10 centimeter. Forsæt, indtil al dejen er blevet til cirkler.
- Hæld olien i en gryde og varm den op til 185 grader. Tag et æg og pisk det let sammen.
- Tag nu et stykke dej og fold det rundt om en cannoliform, pensel en smule æg på enderne og pres enderne sammen. Put den ned i olien sammen med formen, frituresteg den i cirka tre minutter - eller indtil skallen er gylden over det hele.
- Når du tager den ud af olien, så prøv at lade olien dryppe helt af fra den. Lad den nu køle ned på en rist sammen med cannoliformen. Efter et minut er det muligt at vride formen forsigtig ud af skallen.
- Forsæt, indtil alle skallerne er færdige.
Fyldet
- I en skål kommes ricottaosten, pisk den, så den er cremet. Tilføj derefter piskefløde og pisk det, indtil det bliver en smule mere stift og cremet.
- Tilføj flormelis, kanel, citronsaft og citronskal. Rør det godt sammen. Lad nu fyldet stå på køl, indtil det skal bruges. Hak chokoladen groft, så den er klar til brug.
- Når du er klar, kommes fyldet i en tylpose og trykkes ud i alle skallerne. Dyp derefter enderne i hakket chokolade.
- Pynt eventuelt med lidt flormelis siet henover dine cannoli, og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Når man frituresteger skallerne, skal de formes rundt om en speciel form. Men du kan sagtens lave disse forme selv.
Tag bare sølvpapir og rul det til en rulle i din ønsket størrelse. Derefter kan du bruge den hjemmelavet form på samme måde som i opskriften.
Se også andre italienske desserter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: