Panforte er en italiensk kage, der nydes som dessert med en kop espresso eller kaffe. Her er opskriften på konfektkagen fra Siena i Italien.
Panforte kommer fra Italien, nærmere bestemt byen Siena, hvor den er blevet lavet i århundreder.
Det er en god og lækker kage, der nærmest er lidt konfektagtigt, og så den indeholder den blandt andet masser af forskellige nødder.
De fleste opfatter nok panforte som en julekage, men den kan sagtens spises året rundt.
Opskriften her er lavet af kok Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn, og den sidder lige i skabet.
Bedre panforte kage fås altså ikke.
En bonus er, at den italienske kage faktisk slet ikke er svær at lave.
Opskrift på panforte
Ingredienser
- 75 gram hasselnødder - økologiske
- 75 gram valnødder - økologiske
- 75 gram cashewnødder - økologiske
- 75 gram mandler - økologiske
- 75 g pistacienødder - økologiske
- 50 gram rosiner
- 200 gram tørret frugt - eks. abrikos, dadler eller figner
- 150 gram flormelis
- 150 gram akaciehonning
- 60 gram hvedemel - sigtet, gerne Manitoba
- 0,5 teske muskat - stødt
- 0,5 teske nelliker - stødt
- 0,5 teske koriander - stødt
- 0,5 teske kanel - stødt
- 1 spiseske flormelis - til drys
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150 grader.
- Start med at hakke både nødder og tørret frugt groft.
- Smelt herefter flormelis og honning sammen i et vandbad.
- Bland tørret frugt, nødder, rosiner, mel og krydderier i og rør forsigtigt rundt.
- Rist det hele lidt af, og hæld masse ud på bordet. Æltes sammen med hænderne.
- Pres blandingen godt sammen i en 20 centimeter smurt springform.
- Bag din panforte kage i cirka 25-30 minutter.
Næringsindhold
Tips
Lad din panforte kage køle af på en bagerist og drys med flormelis.
Servér i tynde skiver sammen med en god kop espresso.
Se også opskrifter på disse julekager:

Comments
No Comments