Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade (mormors nemme og sikre opskrift)

billede med rabarbermarmelade
4.8 fra 51 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarbermarmelade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarbermarmelade
  • Opbevaring
  • Kommentarer

Rabarbermarmelade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 51 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Rabarbermarmelade som mormor laver den. Helt klassisk marmelade med friske rabarber, og dette er en nem og lækker opskrift, som alle kan lide.
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 50 g vand
  • 1 vaniljestang
  • citronskal (reven)
  • 5 g geleringspulver

Fremgangsmåde

  1. Rabarberstængler skylles og 400 g rabarber snittes i mindre stykker.
  2. Vej den korrekte mængde rabarber af, vej eventuelt af i en gryde, hvor du på én gang kan veje rabarber, 200 g sukker og 50 g vand af.
  3. Hold lige et par spiseskefulde sukker tilbage, som du vender sammen med 5 g geleringspulver, inden det kommes i gryden.
  4. Riv også lidt citronskal i din rabarbermarmelade.
  5. 1 vaniljestang flækkes, vaniljekorn skrabes ud og tilsættes i gryden, hvorefter vaniljestangen også kommes i.
  6. Stil gryden over på kogepladen, og kog det op.
  7. Når din rabarbermarmelade er kommet i kog, skrues lidt ned for varmen, og marmeladen koger nu cirka 10 minutter. Du behøver ikke koge den længere tid.

Næringsindhold

Kalorier216kcalKulhydrater55gProtein1gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.04gNatrium5mgKalium289mgKostfibre2gSukker51gVitamin A102IUVitamin C8mgCalcium87mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarbermarmelade

Her er min opskrift på god og gammeldags rabarbermarmelade, som den har smagt gennem generationer.

Det er en klassisk grundopskrift på marmelade med rabarber, hvor der anvendes friske rabarber og sukker i forhold 2:1.

Altså dobbelt så meget af den lækre rabarber som sukker, fordi det bare giver den bedste marmelade.

Derudover har jeg tilsat ægte vanilje og lidt reven citronsaft, og jeg synes ikke man skal bruge eksotiske krydderier som kanel eller lignende til mormors gode, danske rabarbermarmelade.

Marmeladen er stivnet med en smule geleringsmiddel/pulver, som du kan købe i de fleste supermarkeder. Det står sammen med sukker og den slags.

Jeg har også kommet lidt vand i marmeladen, men dette kan du også sagtens helt udelade. Jeg synes dog, at en smule giver en lidt mere lækker marmelade, men det er op til dig.

Se i øvrigt her hvorfor du ALDRIG må spise rabarberblade!

Opbevaring

Den færdige rabarbermarmelade hældes på skoldede glas, lukkes til og stilles på køl.

Spiser du marmeladen inden for de nærmeste uger, skal du ikke gøre yderligere.

Vil du opbevare den i længere tid, kan du tilsætte lidt Atamon. I denne artikel kan du læse mere om Atamon, og hvad det er for noget.

Marmelade kan holde sig længe, men kig på glasset og indholdet, og hvis ikke der er mug at se, kan du roligt spise den.

Men husk at bruge en ren ske hver gang, for så holder din rabarbermarmelade længere.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
  • Rabarbertrifli - lækker trifli med rabarber og makron
  • Kage med rabarber - bedste rabarberkage opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Björn Bergqvist skriver

    maj 05, 2025 at 2:15 pm

    Björn Bergqvist

    Svar
  2. Inge Olesen skriver

    maj 23, 2024 at 9:47 am

    Meget lækker og syrlig rabarber marmelade! Jeg brugte øko syltesukker og det har fået en perfekt tykkelse, synes det er nemmere at bruge fremfor geleringspulver😉☀️

    Svar
  3. Betina skriver

    marts 16, 2024 at 3:50 pm

    Kan der bruges syltesukker, hvis ja, er det så samme mængde som sukker, og så bare uden gelatineniddel?

    Svar
  4. Mie skriver

    juli 25, 2022 at 3:37 pm

    Kan der bruges frosne rabarber ..

    Svar
    • Jonna skriver

      maj 27, 2023 at 9:51 am

      Jeg bruger frosne rabarber, men tilsætter så ikke vand.

      Svar
  5. Jørgen Nør skriver

    juli 14, 2020 at 12:56 pm

    Hej Holger.
    Jeg har lige hentet rabarber i min have og er i gang med at koge en portion marmelade. Jeg bruger samme opskrift som du m.h.t. sukker og rabarber, men tilsætter ingen vand og intet geleringsmiddel. jeg rører blot sukkeret sammen med de skårne rabarber, så saften trænger ud og opløser sukkeret. Gryden sættes over middel varme og koger (inddamper) til konsistensen er tilpas. Sænk varmen når marmeladen begynder at tykne. Intet konserveringsmiddel, det holder sagtens et år i køleskabet, hvis det hældes skoldhedt på skoldede glas. Det er min mormors opskrift. Hun var fra 1893 og havde ikke noget køleskab, men masser af rabarber, stikkelsbær, solbær, ribs, jordbær osv.
    Med venlig hilsen
    Jørgen -årgang 49

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required