• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber

billede med rabarbercrumble
Lækker og sprød rabarbercrumble, der blandt andet laves med rabarber og en crumbledej af havregryn, kokos og smør. Perfekt kage til kaffen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  27. juli 2023

Del gerne:
3.2k
SHARES
FacebookMessenger3.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Rabarbercrumble
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Rabarbersorter
  9. Bagning af crumble
  10. Hvad er rabarbercrumble?
  11. Nem og hurtig
  12. Opbevaring
  13. Sjove facts
4.8 fra 214 stemmer
Gå til opskrift

Rabarbercrumble er absolut en af de allerbedste kager, og så er den så ufattelig nem at lave.

Kagen består af friske skiver rabarber, der vendes med lidt sukker, og overdækkes i et tærtefad med den skønne og velsmagende crumbledej,

Her er crumbledejen lavet af blandt andet grovvalsede havregryn, men du kan også anvende de finvalsede. Jeg foretrækker også at komme lidt kokosmel i, men den kan du udelade.

Du kan også smuldre lidt marcipan i, så der er flere muligheder for at variere kagen. Eller prøv at hakke lidt mandler og drysse dem over.

Opskriften er beregnet til mindst seks personer. Eventuelle rester opbevares på køl, og kan holde sig nogle dage i køleskabet. Se også min video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Svampet banankage
  • Rabarbercrumble med marcipan
  • Chokoladekage
  • Rabarbermuffins

Opskrift

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Bedømmelse
4.8 fra 214 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Rabarber

  • 400 g rabarber - friske eller frosne
  • 100 g sukker - rabarberne

Crumble

  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 125 g smør - koldt, i mindre tern
  • 100 g havregryn - grovvalsede
  • 25 g kokosmel
  • 2 tsk vaniljesukker - svarende til ca. 10 gram

Fremgangsmåde

  • Rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær ikke mere af bunden end nødvendigt, da den nederste del har masser af god smag,
  • Skær rabarberstænglerne i en centimeter tykke skiver, og kom dem i en skål. Drys sukker over og vend det godt rundt, så sukkerstofferne fordeles godt på rabarberstykkerne.
  • Crumble laves ved at veje sukker af i en skål sammen med hvedemel, koldt smør i mindre tern, havregryn, kokosmel og vaniljesukker. Smuldr derefter dejen sammen, så det nærmest kommer til at ligne reven ost.
  • Drys nu ca halvdelen af din crumbledej i et smurt tærtefad, og fordel det jævnt. Tryk ganske let til. Opskriften på denne skønne rabarbercrumble passer til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter.
  • Fordel rabarberstykkerne i fadet, og drys derefter resten af crumbledejen over.
  • Stil tærteformen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor din rabarbercrumble skal have 20 minutter. Måske et par minutter mere. Så er den sprød og lækker, og rabarberen er saftig og mør. Den perfekte kombi.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
387
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
45
mg
15
%
Natrium
 
147
mg
6
%
Kalium
 
227
mg
6
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
36
g
40
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
589
IU
12
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
67
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte rabarbercrumble køles af inden den spises. Nydes selvfølgelig med creme fraiche eller flødeskum.

  • Perfekt som dessert til forår og sommer
  • God som kage til kaffen eller lun aftenforkælelse
  • Kan også laves i små portionsglas til gæster eller picnic

OBS: Er det udenfor rabarbersæson, kan du sagtens anvende frosne rabarber. Enten fra egen fryser - eller køb dem i supermarkedet.

Rabarbersorter

I forhold til valg af rabarber, så foretrækker jeg at bruge de skønne jordbærrabarber, der med sine tynde stilke har masser af sødme og den perfekte rabarbersmag.

De første titter frem allerede i april, og så er det bare med at få lavet en rabarbercrumble.

Andre rabarbersorter kan selvfølgelig også sagtens bruges, men der er forskel på smagen, og nogle er altså noget mere sure. Hvilket betyder, at man skal bruge lidt mere sukker til rabarberkagen.

Jeg vil altså klart anbefale dig brugen af jordbærrabarber eller vinrabarber, men sorterne Spangsbjerg og Marshall Early Red er bestemt også skønne og gode til en crumble.

Bagning af crumble

I forhold til bagningen af rabarbercrumblen, så skal den bages ved 200 grader varmluft.

Det skyldes, at crumblen skal have noget varme for at blive sprød og gylden.

Bager men en rabarbercrumble ved lavere temperatur, risikerer man nemt at få en kage, der både er blød, trist og lidt fesen i smag og udtryk. Så op på 200 grader med varmen.

Hvad er rabarbercrumble?

  • Rabarbercrumble er en bage-dessert, hvor friske rabarber dækkes med en smuldredej af smør, sukker og mel – og bages til gylden sprødhed.
  • Crumble betyder "smuldre" – og refererer til den knasende top ovenpå det bløde frugtlag.
  • Den kombinerer det syrlige fra rabarber med en sød og sprød topping – ofte serveret med flødeskum, is eller creme fraiche.

Nem og hurtig

  • En af de nemmeste desserter at lave – klar på ca. 30–40 minutter
  • Kan forberedes i forvejen og varmes ved servering
  • Toppingen kan laves og fryses – så er den klar til hurtig bagning

Opbevaring

  • Kan opbevares i køleskab i 2–3 dage
  • Kan også fryses – især hvis du bager i små forme
  • Smager skønt genopvarmet med lidt ny is ovenpå

Sjove facts

  • Rabarber er teknisk set en grøntsag, men bruges som frugt i desserter
  • Crumble stammer fra England, hvor det blev populært under 2. verdenskrig som et nemt alternativ til tærter
  • Du kan kombinere rabarber med eks. jordbær, æble eller hindbær for mere sødme og variation
  • Rabarbercrumble kan også laves som glutenfri med mandelmel eller glutenfri havregryn.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianna

    juli 23, 2024 at 5:45 pm

    Den smager himmelsk. Jeg var nødt til at supplere lidt med jordbær, men det gjorde den ikke mindre lækker. Tak for en nem opskrift på crumble cake.😁

    Svar
  2. Ole Hansen

    juli 21, 2024 at 12:23 am

    Jeg har nu lavet den flere gange og den rigtig god.

    Svar
  3. Mia

    maj 24, 2024 at 1:00 pm

    Utrolig lækker!!

    Svar
  4. Charlotte

    april 18, 2024 at 8:00 pm

    Virkelig en fantastisk god rabarber crumble Holger!
    Vi er vilde med den og det er vores gæster også 🙂
    5 ***** herfra 🙂

    Svar
  5. Mette Vincentz

    maj 24, 2023 at 11:01 am

    Hvor meget marcipan putter du i crumble, når det bruges? 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 24, 2023 at 11:07 am

      Hej Mette
      Så meget som du synes. Jeg er ret glad for marcipan, og bruger gerne ca. 50-75 gram 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Karen Marie

    juni 10, 2022 at 5:56 pm

    Helt suveræn og nem
    Opskrift. Jeg lavede den i 3-dobbelt portion til 20 personer, og den var meget populær mef creme fraiche 18% til

    Svar
  7. Kirsti

    august 14, 2021 at 5:28 pm

    Hej
    Min mor havde altid flere slags crumble kager i fryseren. Hun lavde dem alu forme, tog, jordbær, hindbær, rabarber osv efter sesson .sukker over, i fryseren, når det var frosset crumble over og i fryseren igen. Så var der altid en crumble klar til ovnen. Direkte fra frys i en forvarmet ovn i en halv time.

    Svar
  8. Gurli Riis

    maj 20, 2021 at 1:04 pm

    Rabarberne skal vel være tøet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2021 at 1:06 pm

      Hej Gurli
      Ja, hvis du anvender frosne rabarber, skal de tøs op først 🙂
      God bagelyst - det er en lækker rabarbercrumble.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Mette

      juli 02, 2021 at 8:35 pm

      Hej kan jeg lave rabarber crumbel klar og bage dagen efter

      Mvh Mette

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        juli 03, 2021 at 10:01 am

        Hej Mette
        Teknisk set kan du godt, hvis du sætter dejen på køl. Men det er så nemt at lave dejen til rabarbercrumble, at jeg altid vil anbefale dig at lave den på dagen.
        Alt det bedste
        Holger

  9. Steen

    april 26, 2021 at 9:06 pm

    Hallo Holger,
    Jeg har lavet din Rabarbercrumble, om det står i opskriften. Jeg bor siden 56 år i Tyskland og koger mange af dine opskrifter. Sammen med Madens verden og Valdemarsro er det mine lieblingsopskrifter.
    Jeg er dansk, min kone er tysk, vores naboer er japansk og schweizer. Vi havde intet besvær at spise hele Portionen med fire Personer. De vil have det samme i morgen. Det var bare svært at få kokosmel.
    Mit freundlichen Grüßen
    Steen

    Svar
  10. Steen Fyrstendorf

    april 26, 2021 at 3:51 pm

    Hallo Holger,
    Jeg har lavet din Rabarbercrumble, om det står i opskriften. Jeg bor siden 56 år i Tyskland og koger mange af dine opskrifter. Sammen med Madens verden og Valdemarsro er det mine lieblingsopskrifter.
    Jeg er dansk, min kone er tysk, vores naboer er japansk og schweizer. Vi havde intet besvær at spise hele Portionen med fire Personer. De vil have det samme i morgen. Det var bare svært at få kokosmel.
    Mit freundlichen Grüßen
    Steen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2021 at 5:25 pm

      Kære Steen
      Tusind tak for de søde ord - det glæder mig virkeligt at høre. Rabarbercrumble er en skøn kage, som jeg også holder af, og du må bare i gang igen i køkkenet, så de kan få kage nok 🙂
      Dejligt at høre fra det tyske - og alt det bedste til jer.
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required