Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta Napoletana - klassisk Spaghetti Napoli

Pasta Napoletana - klassisk Spaghetti Napoli

billede med pasta napoletana.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
11
DELINGER
Facebook11PinterestSMSEmailMessenger

Få den nemme opskrift på Pasta Napoletana. En klassisk pastaret fra Napoli, og derfor er den italienske pastaret også kendt Spaghetti Napoli.

Pasta Napoletana, der også er kendt som Spaghetti Napoli, er en af de mest klassiske italienske pastaretter.

Retten er, som så mange andre retter i det italienske køkken, både nemme, simple og med få ingredienser. Opskriften er beregnet til 4 personer, men vær opmærksom på, at den ikke mætter voldsomt. Den er selvfølgelig også uden kød.

Indhold
  • Få den nemme opskrift på Pasta Napoletana. En klassisk pastaret fra Napoli, og derfor er den italienske pastaret også kendt Spaghetti Napoli.
  • Pasta Napoletana
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • 🍝 Hvad er pasta napoletana?
  • 📜 Historie og oprindelse
  • 💡 Kendetegn og variationer
  • 🧑‍🍳 Tips til den bedste napoletana
  • Kommentarer

Pasta Napoletana

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Få den nemme opskrift på Pasta Napoletana. En klassisk pastaret fra Napoli, og derfor er den italienske pastaret også kendt Spaghetti Napoli.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 løg (hakket)
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • olivenolie
  • 400 g tomat (friske eller hakkede)
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk sukker
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)
  • 400 g pasta (gerne spaghetti eller lignende)
  • 2 spsk persille (hakket)
  • 1 håndfuld basilikum (blade)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg steges ved middel varme i lidt olivenolie - men uden at tage farve. Giv det gerne 2-3 minutter.
  2. Tilsæt tomater. Her kan du enten bruge friske tomater, gerne de mindre San Marzano, men hakkede tomater af god kvalitet kan også bruges.
  3. Tilsæt også lidt paprika og sukker, og lad det simre 10 minutter under låg.
  4. Imens koges pasta al dente i saltet vand, pastaen skal altså fortsat have et lille bid, så er den bedst.
  5. Vend den kogte pasta i tomatsaucen sammen med persille og basilikum. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier329kcalKulhydrater63gProtein13gFedt3gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gKolesterol73mgNatrium615mgKalium487mgKostfibre2gSukker5gVitamin A1095IUVitamin C23mgCalcium40mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Pasta Napoletana serveres straks - gerne sammen med et lækkert stykke ciabattabrød. Det kan du meget nemt bage selv - følg bare linket.

🍝 Hvad er pasta napoletana?

  • En klassisk italiensk pastaret med simpel tomatsauce som stammer fra Napoli.
  • Også kaldet "sugo alla napoletana", og er typisk lavet med tomater, olivenolie, hvidløg og basilikum.
  • Enkelt, men fyldt med smag og aroma, der er essensen af italiensk madkultur!

📜 Historie og oprindelse

  • Retten stammer fra Campania-regionen i det sydlige Italien med Napoli som centrum.
  • En af de første tomatbaserede pastasaucer, der kom frem i 1700-tallet, efter tomaten blev en fast del af det italienske køkken.
  • Repræsenterer "cucina povera", det enkle, folkelige køkken med få, gode råvarer.

💡 Kendetegn og variationer

  • Vegetarisk og vegansk i sin oprindelige form.
  • Kan serveres med revet parmesan eller pecorino - eller med lidt oliven eller kapers for ekstra dybde.
  • Nogle tilsætter en smule smør eller sukker til at runde smagen af.

🧑‍🍳 Tips til den bedste napoletana

  1. Brug god olivenolie og modne tomater - det er grundsmagen!
  2. Lad saucen simre i mindst 20-30 minutter, gerne længere for dybde.
  3. Kog pastaen al dente og vend den i saucen til sidst, så suger den smagen op.

Flere inspirerende opskrifter:

Grøntsagsret fra Napoli
Nem opskrift på grøntsagsret fra Napoli. En skøn italiensk ret med masser af grøntsager, som du kan servere som tilbehør eller vegetarisk ret.
Se opskriften her
grøntsagsret fra Napoli
Pasta med kødsovs
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Se opskriften her
billede med pasta med kødsovs
Italienske kødboller
Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
Se opskriften her
billederesultat for italienske kødboller
Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac
Få den klassiske opskrift på borgfruens pastaret, der blandt andet laves med mørbrad, flæsk, hvidvin og lidt cognac. Nem og hurtig at lave.
Se opskriften her
Billede med borgfruens pastaret.
Provencalsk pastaret uden kød
Sådan laver du en lækker provencalsk pastaret, der blandt andet består af aubergine, squash, hvidløg og tomat. Retten er nem at lave.
Se opskriften her
provencalsk pastaret
Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
Her får du opskriften på verdens bedste kødsovs, der meget gerne må simre nogle timer. Den rigtige italienske kødsovs med rødvin til pasta.
Se opskriften her
italiensk kødsovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 16, 2025 at 8:35 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required