• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Pasta Napoletana - klassisk Spaghetti Napoli

Pasta Napoletana - klassisk Spaghetti Napoli

billede med pasta napoletana.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. april 2025 - Udgivet: 16. april 2025

Få den nemme opskrift på Pasta Napoletana. En klassisk pastaret fra Napoli, og derfor er den italienske pastaret også kendt Spaghetti Napoli.

Pasta Napoletana, der også er kendt som Spaghetti Napoli, er en af de mest klassiske italienske pastaretter.

Retten er, som så mange andre retter i det italienske køkken, både nemme, simple og med få ingredienser. Opskriften er beregnet til 4 personer, men vær opmærksom på, at den ikke mætter voldsomt. Den er selvfølgelig også uden kød.

Oversigt over indhold
  • Få den nemme opskrift på Pasta Napoletana. En klassisk pastaret fra Napoli, og derfor er den italienske pastaret også kendt Spaghetti Napoli.
  • Pasta Napoletana
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • 🍝 Hvad er pasta napoletana?
  • 📜 Historie og oprindelse
  • 💡 Kendetegn og variationer
  • 🧑‍🍳 Tips til den bedste napoletana
  • Grøntsagsret fra Napoli - som hovedret eller tilbehør
  • Pasta med kødsovs
  • Italienske kødboller
  • Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac
  • Provencalsk pastaret uden kød
  • Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
  • Kommentarer
billede med pasta napoletana.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pasta Napoletana

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på Pasta Napoletana. En klassisk pastaret fra Napoli, og derfor er den italienske pastaret også kendt Spaghetti Napoli.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 329
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • olivenolie
  • 400 g tomat - friske eller hakkede
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk sukker
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 400 g pasta - gerne spaghetti eller lignende
  • 2 spsk persille - hakket
  • 1 håndfuld basilikum - blade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Løg og hvidløg steges ved middel varme i lidt olivenolie - men uden at tage farve. Giv det gerne 2-3 minutter.
  2. Tilsæt tomater. Her kan du enten bruge friske tomater, gerne de mindre San Marzano, men hakkede tomater af god kvalitet kan også bruges.
  3. Tilsæt også lidt paprika og sukker, og lad det simre 10 minutter under låg.
  4. Imens koges pasta al dente i saltet vand, pastaen skal altså fortsat have et lille bid, så er den bedst.
  5. Vend den kogte pasta i tomatsaucen sammen med persille og basilikum. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 329kcalKulhydrater: 63gProtein: 13gFedt: 3gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 73mgNatrium: 615mgKalium: 487mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 1095IUVitamin C: 23mgCalcium: 40mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Pasta Napoletana serveres straks - gerne sammen med et lækkert stykke ciabattabrød. Det kan du meget nemt bage selv - følg bare linket.

🍝 Hvad er pasta napoletana?

  • En klassisk italiensk pastaret med simpel tomatsauce som stammer fra Napoli.
  • Også kaldet “sugo alla napoletana”, og er typisk lavet med tomater, olivenolie, hvidløg og basilikum.
  • Enkelt, men fyldt med smag og aroma, der er essensen af italiensk madkultur!

📜 Historie og oprindelse

  • Retten stammer fra Campania-regionen i det sydlige Italien med Napoli som centrum.
  • En af de første tomatbaserede pastasaucer, der kom frem i 1700-tallet, efter tomaten blev en fast del af det italienske køkken.
  • Repræsenterer “cucina povera”, det enkle, folkelige køkken med få, gode råvarer.

💡 Kendetegn og variationer

  • Vegetarisk og vegansk i sin oprindelige form.
  • Kan serveres med revet parmesan eller pecorino – eller med lidt oliven eller kapers for ekstra dybde.
  • Nogle tilsætter en smule smør eller sukker til at runde smagen af.

🧑‍🍳 Tips til den bedste napoletana

  1. Brug god olivenolie og modne tomater – det er grundsmagen!
  2. Lad saucen simre i mindst 20–30 minutter, gerne længere for dybde.
  3. Kog pastaen al dente og vend den i saucen til sidst, så suger den smagen op.

Flere inspirerende opskrifter:

Grøntsagsret fra Napoli - som hovedret eller tilbehør

5 fra 1 stemme
Nem opskrift på grøntsagsret fra Napoli. En skøn italiensk ret med masser af grøntsager, som du kan servere som tilbehør eller vegetarisk ret.
Gå til opskrift
grøntsagsret fra Napoli

Pasta med kødsovs

4.8 fra 138 stemmer
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med pasta med kødsovs

Italienske kødboller

4.8 fra 75 stemmer
Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
Gå til opskrift
billederesultat for italienske kødboller

Borgfruens pastaret med hvidvin og cognac

5 fra 1 stemme
Få den klassiske opskrift på borgfruens pastaret, der blandt andet laves med mørbrad, flæsk, hvidvin og lidt cognac. Nem og hurtig at lave.
Gå til opskrift
Billede med borgfruens pastaret.

Provencalsk pastaret uden kød

5 fra 1 stemme
Sådan laver du en lækker provencalsk pastaret, der blandt andet består af aubergine, squash, hvidløg og tomat. Retten er nem at lave.
Gå til opskrift
provencalsk pastaret

Verdens bedste italienske kødsovs opskrift

4.8 fra 107 stemmer
Her får du opskriften på verdens bedste kødsovs, der meget gerne må simre nogle timer. Den rigtige italienske kødsovs med rødvin til pasta.
Gå til opskrift
italiensk kødsovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    april 16, 2025 at 8:35 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required